Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OČEKUJU SANIRANJE HAVARIJA

Ministarstvo energetike zahteva struju za meštane zapadne Srbije!

Autor: E.A. / Tanjug | 19.04.2014 - 15:39:00h | Komentara: 0

Ministarstvo energetike zahteva od EPS-a da u najkraćem roku obezbedi uredno snabdevanje strujom stanovnika zapadne Srbije u područjima pogođenim vremenskim nepogodama i upozorava da je uredno snabdevanje građana mnogo važnije nego odbrana trgovaca strujom.

Dalekovod

"Od svih zaposlenih, a naročito od direktora EPS-a, očekujemo da, umesto što prebacuju odgovornost na privredna društva za distribuciju električne energije, svojim ličnim angažovanjem na terenu doprinesu da havarije na dalekovodima budu sanirane u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju Ministarstva energetike.

Ministarstvo podseća da su problemi u snabdevanju nastali još 17. aprila i smatra da su snažnijom i odlučnijom angažovanošću, pre svega menadžmenta ovog javnog preduzeća, mogli da budu efikasnije rešavani.
"Kad problemi na terenu budu rešeni, Ministarstvo će uraditi analizu i sačiniti izveštaj o postupanju EPS-a u ovoj vanrednoj situaciji", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ukazuje, i ne po prvi put, da se EPS mora mnogo odgovornije ponašati kada je u pitanju održavanje i tehnička ispravnost dalekovoda i ostalih kapaciteta.

"Nedopustivo je da, iako je Godišnji plan poslovanja EPS usvojen 7. marta 2014. godine, većina javnih nabavki ni do danas nije pokrenuta, a da posledice takvog ponašanja snose potrošači".
Ministarstvo ističe da je uredno snabdevanje građana za EPS mnogo važnije nego ulaganje u promotivne svrhe ili odbrana trgovaca strujom i sve drugo što građanima ne donosi nikakvu korist i zahteva da se EPS u potpunosti okrene svojim korisnicima, jer je to, kako navodi, jedini način da ovo javno preduzeće može opstati u budućnosti u uslovima otvorenog tržišta.

EPS: Do sutra bi svi potrošači trebalo da dobiju struju

Elektroprivreda Srbije je saopštila danas da je preduzela sve mere kako bi se kvarovi na elektro-mreži u zapadnoj Srbiji što pre otklonili, da je maksimalan broj ekipa na terenu i da je broj onih koji sada nemaju struju sveden na 220 potrošača sa 15.000, koliko ih je bilo u četvrtak.
EPS očekuje da bi do sutra svi korisnici trebalo da dobiju struju.
To preduzeće navodi da su preduzete sve potrebne mere i da je oformljen krizni štab privrednog društva Elektrosrbija, na čijem području su se desile vremenske nepogode i proglašena vanredna situacija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP