Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HOĆEMO FOND ZA LEČENJE TEŠKO OBOLELE DECE

Ministarstvo finansija: Analiziramo kako finansirati fond

Autor: M. S. P. - A. M. - B. N. | 06.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministarstvo finansija i privrede, koje je načelno podržalo našu inicijativu o osnivanju fonda za lečenje dece i omladine kojoj nema pomoći u Srbiji, svojim stručnim službama je dalo nalog da urade analizu na koji način bi se moglo naći rešenje za finansiranje tog fonda, potvrđeno nam je iz ove institucije.

Ministar na potezu:  Mlađan Dinkić

Ministar na potezu: Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

- Rashodi za ove namene bi trebalo da se planiraju u okviru razdela Ministarstva zdravlja, koje jedino može raspolagati parametrima neophodnim za procenu godišnjih izdataka za te namene. U svakom slučaju, ovo je vrlo kompleksno pitanje koje iziskuje analize i nije moguće odgovoriti za jedan dan. Ministarstvo je svojim stručnim službama već dalo nalog da urade analizu na koji način bi se moglo naći rešenje - rečeno nam je u ministarstvu.


Tim povodom ponovo smo kontaktirali sa Ministarstvom zdravlja, ali zvaničnog odgovora zbog odsustva ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović juče nije bilo.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović


- Ministarka je trenutno u Crnoj Gori i jedini način da se takva inicijativa pokrene jeste da ministarka dobije zvanični stav Ministarstva finansija - rečeno nam je u kabinetu ministarke.

Podršku incijativi „Alo!” , pored ministra Dinkića i prvobitne pozitivne reakcije ministarke zdravlje, dao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Veroljub Stevanović

Veroljub Stevanović | Foto: FoNet

Verko i Muta: Podržavamo!

Inicijativu „Alo!” za osnivanje posebnog fonda za lečenje dece i omladine čiji život zavisi od odlaska u inostranstvo juče su podržali gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i trener KK Radnički Miroslav Muta Nikolić.
- Podržavam vašu inicijativu! Bez obzira na sve naše zakone i pravilnike koji ne poznaju mogućnost finansiranja i lečenja naše dece u inostranstvu, Srbija ne sme da dozvoli da se zbog nedostatka para ugasi jedan mladi život. Životi naše dece ne smeju da zavise od ljudi dobre volje - ukazao je Stevanović za „Alo!”, a sa njim se slaže i proslavljeni košarkaški trener.
- Podržavam akciju da se osnuje fond kako roditelji ne bi morali da jure okolo i traže novac u trenucima kada im je najteže - poručio je Muta za „Alo!”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP