Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE PAO DOGOVOR?

Ministarstvo prosvete: Uskoro predlog sporazuma i prekid štrajka

Autor: Tanjug | 10.01.2015 - 15:54:00h | Komentara: 2

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da će kao odgovor na zahteve sindikata napraviti Predlog sporazuma koji će, između ostalog, podrazumevati i prekid štrajka i ponuditi ga sindikatima na potpisivanje.

Srđan Verbić

Srđan Verbić | Foto: Nenad Mihajlović

Resorni ministar Srđan Verbić upoznao je danas predstavnike četiri reprezentativna sindikata - Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije ''Nezavisnost'' i Sindikata radnika u prosvetni Srbije sa pristiglim mišljenjima, odnosno primedbama relevantnih institucija, na tekst Predloga Posebnog kolektivnog ugovora (PKU), koji su već usaglasili ministarstvo i sindikati u obrazovanju.
Kako je navedeno u saopštenju, dogovoreno je da se sledeće nedelje, kada stignu i preostala mišljenja nadležnih institucija na tekst Predloga PKU, organizuje novi sastanak na kome bi se zajedno pristupilo izmenama pojedinih članova Posebnog kolektivnog ugovora na koje su ostala ministarstva dala primedbe.
Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o drugim pitanjima u prosveti, uključujući i racionalizaciju, a obe strane su se saglasile da će na tome zajednički raditi, te da je jedan od načina da se postigne racionalizacija ukrupnjavanje norme nastavnika, kao i optimizacija mreže škola.
Poslednji komentari
  • Prosvetni radnik u penziji Vreme: 10.01.2015 17:56h

    Tvrdim da u svakoj školi ima viška radne snage! Pod hitno preispitati rad izbornih predmeta,tj. oni treba da imaju status sekcija,kao nekad! Prelaskom sekcija u redovan predmet vi ste dobili i nova radna mesta! Preispitati 40.vnu radnu nedelju! Veliki nerad se razvio u svim školama!Rad prosvetnih inspektora je nestručan i nekvalitetan!Nastavnici pojedinih predmeta i ne znaju za prosvetnog inspektora,po novom, savetnika! Nerad mje u ministarstvu prosvete,koji postoji jedino kad je u pitanju zapošljavanje kadrova!Ima vrednih i kvalitetnih nastavnika,ali je to mali broj u poređenju sa drugom kategorijom! Šta rade direktori?!Ništa...

  • goran Vreme: 10.01.2015 18:52h

    Do dogovora mozda i dodje ako se premijer umesa a od ovoga mrka kapa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP