Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAČIĆ PUTUJE, A ”MIŠEVI” KOLO VODE

Ministarstvo spoljnih poslova prćija Odalovića!

Autor: Svetlana Vojinović | 07.02.2015 - 12:43:00h | Komentara: 10

Iako je Ivica Dačić ministar spoljnih poslova u resoru diplomatije, glavnu reč vodi generalni sekretar Veljko Odalović! Nekadašnji generalni sekretar Vlade i Skupštine od Ministarstva je napravio privatnu prćiju, u kojoj kadrira, upošljava kontroverzne biznismene, štiti propale diplomate i ponižava novinare!

Uvek posluje sa  istim biznismenima:  Veljko Odalović

Uvek posluje sa istim biznismenima: Veljko Odalović | Foto: Miloš Perić

- Odalović je alfa i omega u Ministarstvu. Nije stručan za diplomatiju i ne zna nijedan strani jezik, ali mu to ne smeta da vodi sastanke sa stranim delegacijama! Kod njega dolaze razni sumnjivi tipovi kojima nabacuje poslove, ljudi sa podebelim policijskim dosijeima... Bez njega u Ministarstvu ne može ni toalet-papir da se kupi.

Ima neka tajna veza


Odalovićev sin je zaposlen u Beogradskoj poslovnoj školi, koju je renovirala ista firma koja je izvodila radove na Skupštini. „MG Coop“ je 2012. godine za molersko farbarske radove od republičke skupštine naplatio 3.894.000,00 dinara, 19. aprila 3.822.751,90, dok je 25. maja za krečenje uzelo čak 3.784.112,50 dinara. „MG Coop“ se pojavljuje i kao izvođač radova na preuređenju nekadašnje fiskulturne sale BPŠ-a u amfiteatar. Usled muljanja sa tenderskom dokumentacijom, radovi su na kraju dostigli cifru od pola miliona evra.

Pitanje koliko Dačić zna šta mu radi najbliži saradnik, ali ono što je činjenica jeste da će ga upravo on zaviti u crno. Najnoviji primer je dovođenje biznismena Veselina Sjekloće u MSP - priča sagovornik „Alo!“ blizak Vladi Srbije.

Sjekloća je nedavno pokušao da na prepad zauzme Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, na predlog Odalovića imenovan za glavnog inženjera zaduženog za nekretnine MSP-a. I sve to ne bi bilo sumnjivo da Sjekloća, u vreme dok je Odalović bio generalni sekretar Skupštine, nije radio rekonstrukciju fasade parlamenta kada su samo skele državu koštalo 187.000 evra.

Odranije je poznato da Odalović drži još nekoliko paralelnih državnih funkcija, a prošle godine ih je imao čak osam!

Odalovićeva  „babovina“:  Zgrada MSP-a

Odalovićeva „babovina“: Zgrada MSP-a | Foto: Stanko Đalić


- Odalović je u vrlo bliskim vezama sa mnogim kontroverznim srpskim biznismenima sa Kosova. Veliki prijatelj mu je Bojan Radovanović, koji je u decembru 2011. godine uhapšen zbog prevare banaka od kojih je uzeo više od pet miliona evra kredita. U međuvremenu je njegovo ime dovođeno u vezu sa brojnim malverzacijama u građevinskoj i fudbalskoj mafiji, kao i o mućkama koje su se dešavale sa državnim parama na Kosovu. U nekim od istraga oko kosovskih para pominje se i Odalović. Veljko je često bio gost u Radovanovićevom Prestižu na Hipodromu - objašnjava ovaj izvor.

Juče smo u više navrata pokušali da dobijemo komentar na ove tvrdnje od Odalovića, ali i ministra Dačića, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.
Poslednji komentari
  • Misirac Vreme: 07.02.2015 13:30h

    Konačno i ovaj bivši prodavac lota da dođe na red! Odavno se istražni i pravosudni organi treba da bave ovim kavzigospodinom. Ima Daćič još jednog savetnika vodnika u penziji koji je isti a i gori od sekretara MS.

  • marko Vreme: 07.02.2015 14:40h

    Ako napišem SPS lopina vi to nećete objaviti,a ako napišem SPS poštenjačina vi opet nećete objaviti,ali ako napišem SPS poštena lopina ne vidim razlog da to ne objavite.Uključio se čovek u štednju da nam 2016 bude mnogo, mnooogo bolje, tako su nam obećali još davno.Mi narod ko narod i ako nas svaki put prevare, da ne kažem slažu verujemo im na njihovu časnu laž.

  • omer Vreme: 07.02.2015 17:24h

    Studirao na Univerziteu u Pristini 12 god.na Pravnom fakultetu,unistio sve stoje moglo da se unisti na Kosovu,najpoznatiji prevarant .Veoma opasan covek za Srbiju. Zena Bosiljka zaposlena u zdravstvu na Kosovu,a od 1999 nije dosla na Kosovu i prima punu platu sa kosovskim dodatkom.SRAMOTA.

  • dzemo Vreme: 07.02.2015 18:48h

    Pa kad je Odalovic alfa i omega tamo nije ni cudo. Inace Intimus sa tastom breee...

  • gorgeous Vreme: 07.02.2015 19:34h

    Shvatljivo shvatljivo ne brini se. Uopšte ne mislim da je seoski trač to baš I liči na ove vladajuće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP