Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAUŠALNO OPOREZIVANJE

Ministarstvo: Tvrdnje advokata proizvoljne i neosnovane

Autor: Tanjug | 30.12.2014 - 18:40:00h | Komentara: 0

Tvrdnje predstavnika Advokatskih komora Srbije da se uredba koja bliže uredjuje paušalno oporezivanje odnosi samo na one advokate koji su podneli žalbu su neosnovane i date proizvoljno, saopštilo je večeras Ministarstvo finansija.

"Vlada je 11. decembra 2014. donela Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti sa primenom od sledećeg dana. Tu je propisano da se preduzetnicima kojima je povećana polazna osnovica za utvrdjivanje visine paušalnog prihoda u prvoj godini primene povećane polazne osnovice, paušalni prihod u odnosu na paušalni prihod za prethodnu godinu, može uvećati najviše do 10 odsto", navedeno je u saopštenju koje su potpisali ministar finansija DušanVujović i direktor Poreske uprave Marko Marinković.

Takodje, 19. decembra, vlada je donela Zaključak kojim je propisano da Ministarstvo finansija - Poreska uprava, donese, odnosno izmeni doneta poreska rešenja poreskim obveznicima - preduzetnicima koji porez na prihode od samostalne delatnosti plaćaju na paušalno utvrdjeni prihod, primenjujući Uredbu, počev od utvrdjivanja poreske obaveze za 2014, piše u saopštenju.

S tim u vezi, dodaje se, Poreska uprava nije izdala obavezujuće Uputstvo na osnovu kojeg bi nadležne organizacione jedinice Poreske uprave postupale samo u odnosu na poreske obveznike koji su izjavili žalbu na rešenje o utvrdjenoj obavezi jer za to i ne postoji zakonski osnov.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP