Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTOČARI

Ministri bi redom u Srebrenicu

Autor: D. Ramadani | 23.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Premijer Vučić ima punu podršku ministara Vlade Srbije u odluci da ode u Srebrenicu na ceremoniju koja je predviđena 11. jula u Potočarima kod Srebrenice, gde se nalazi Memorijalni centar s grobljem ubijenih Bošnjaka.

Neutešna majka jedne od srebreničkih žrtava

Neutešna majka jedne od srebreničkih žrtava | Foto: AP

Naime, najpre je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala da Vlada poštuje i svoje i tuđe žrtve i radi na pomirenju u regionu. Mihajlovićeva je takođe istakla da je i ona spremna da sa premijerom ide u Srebrenicu.


Stav svoje kolegenice deli i ministar privrede Željko Sertić, koji je za „Alo!“ rekao da bi zbog mira učinio sve što je potrebno.
- U cilju mira i prosperiteta celog regiona, učinio bih sve što je potrebno za ostvarenje tog cilja i lično mislim, da ako ne učimo iz prošlosti, ne možemo stvoriti ni budućnost - rekao je Sertić.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović kaže da uopšte nije sporno da li bi išla sa predsednikom Vlade u Srebrenicu.
- Smatram da nema potrebe da se pojedinačno izjašnjavamo, jer Vlada funkcioniše kao jedan tim. Naravno da cela Vlada podržava premijerovu odluku, jer Srbija iskreno pristupa politici saradnje i pomirenja u regionu zbog bolje budućnosti svih nas - kazala je Joksimovićeva.
Njeg kolega Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ističe da je on uvek uz premijera Srbije.

- Ja sam sa Vučićem i kada je zbog svog naroda protiv rezolucije o Srebrenici i kada zbog svog naroda vodi odgovornu regionalnu politiku i daje primer za kojim bi trebalo da se povedu ostali političari, ako hoće da postanu državnici. Bio bih sa njim zato što znam da sve radi zbog dobra našeg naroda, a nikako zato što bi to bilo popularno u nekoj ambasadi - ističe Vulin.

Svoju spremnost za odlazak u Srebrenicu potvrdio nam je i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.
- Bio sam već dva puta i naravno da ako premijer Vučić odluči, spreman sam da idem sa njim - rekao je ministar Lajić. Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova nam je rečeno da Nebojša Stefanović u potpunosti podržava sve odluke premijera Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP