Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UDOMLJENA JELENA TRIVAN, NEKA SE SPREME OTPISANI

Ministri, i oni traže dom!

Autor: Mihailo Medenica | 02.02.2015 - 16:02:00h | Komentara: 4

Nakon imenovanja Jelene Trivan za direktorku „Službenog glasnika“ maksima „ne pitaj šta ti možeš da učiniš za državu, već šta država može da učini za tebe“ potvdrila je opravdanost postojanja u Srbiji!

Jelena Trivan

Jelena Trivan | Foto: Vesna Lalić

Posle uhlebljenja na državnim jaslama nekadašnje heroine „žute“ ere (mada kažu da neće dugo), evo nekoliko predloga aktuelnoj vlasti koje bi od nekadašnjih političkih zvezda mogla da udomi na budžetu.

Nada Kolundžija

Nada Kolundžija | Foto: Miloš Perić

1. Nada Kolundžija
„Pošte Srbije“

Članske karte raznih stranaka sakupljala je kao markice, tako da se razume u „filateliju“!

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac | Foto: Goran Srdanov

2. Dragan Šutanovac
Direkcija za urbanizam i gradsko građevinsko zemljište

Verovatno najstručniji u pomenutoj oblasti, sa zavidnim poznavanjem istorije, jer niko od Turaka do njega nije našao za shodno da ispravi istorijsku nepravdu i park preko puta Hrama Svetog Save vrati suštinskoj nameni - ispaši stoke. Šule ga je proizveo u pašnjak prve kategorije! U nedostatku stočnog fonda odlučio je da na pašnjaku čuva „stado“ stambenih kvadrata...

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

3. Mlađan Dinkić
Turistička organizacija Srbije

Em što je sam po sebi svojevrsna atrakcija vredna pokazivanja, em što posle izbacivanja iz hotela „Moskva“ može iz prve ruke da piše preporuke u kom hotelu odsesti, a koji zaobići. Naravno, turiste bi zanimala i mitološka priča o 1.000 evra po glavi stanovnika - zašto da i mi ne pokažemo našeg Drakulu, odnosno krvopiju?!

Božidar Đelić

Božidar Đelić | Foto: Oliver Bunić

4. Božidar Đelić

Narodna banka Srbije
Sinergija njega i Jorgovnke Tabaković proizvela bi efekat Černobilja, u pozitivnom smislu, ako takav uopšte postoji. U svakom slučaju, bilo bi zaniljivo videti takav par u akciji, nešto nalik filmu „Niti vidim niti čujem“, u kojem slepac i gluv pomažu jedan drugom.

Vojislav Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: Goran Srdanov

5. Vojislav Koštunica
Kontrola leta

Avioni bi morali transparentno, po Ustavu i legalistički da preleću naše nebo, ili Bajčetinu, il’ sleću u Srbiju! Možda ne bi bilo poželjno staviti ga baš pred monitor, jer nije sasvim obavešten šta tačno predstavljaju te tačkice koje se pomeraju i ukrštaju, ali sve se da naučiti.

Zoran Živković

Zoran Živković | Foto: Đorđe Kojadinović

6. Zoran Živković
Predškolske ustanove

Deca bi mu možda i poveravala u bajke o uspesima njegove vlade i lične stručnosti, ili bi ih bar uspavao. Onoj deci koja neće da ručaju mogao bi da pripreti učlanjenjem u stranku, pa da vidite kako bi tražila repete...

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Emil Čonkić

7. Čedomir Jovanović

Nacionalna služba za zapošljavanje
Niko više ne bi mogao da mu prigovori kako nema dana staža van politike. Em direktor, em zaposlen, pa da vidimo ko bi se usudio da se polije kofom ledene vode i izazove Čedu da pokaže radnu knjižicu?!

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Vesna Lalić

8. Boris Tadić

„Srbijavode“
S obzirom da se preselio na „selo“, uz reku, taman bi spojio lepo i korisno: okupi seljake, drži političke govore, a usput meri vodostaj, stojeći u plićaku u ribarskim čizmama. Može do mile volje reci da se jada kako je imao viziju, ali su ga narod i stranka izneverili, avaj...

Prvoslav Davinić

Prvoslav Davinić | Foto: Dimitrije Goll

9. Prvoslav Davinić
„Železnice Srbije“

Naoko nekvalifkovan za taj posao, ali ko i jeste za bilo koji. Njegova prednost je što bi vozove, kad krenu 200 na sat po šinama, mogao da prati onim satelitom što ga je toliko povoljno zakupio da ćemo ga otplaćivati i nakon što prestane s radom i sagori negde u atmosferi.

Mirko Cvetković

Mirko Cvetković | Foto: Vesna Lalić

10. Mirko Cvetković
„Srbijašume“

I ovako je služio kao ikebana u Nemanjinoj 11, taman bi se uklopio u šumski ambijent. Šteta da i onakava stručnjak ostane neuposlen - samo ga naslonite na drvo i recite mu u kom pravcu da gleda četiri godine, ne progovara i ne dira ništa. Vrhunski bonsai, vrhunski...

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 02.02.2015 16:27h

    Odlicna resenja ,svaka cast.Samo tu bi moralo nesto i da se radi jer kod Vucica nema vise poziranja.Samo rad ,red i disciplina.Ziveo voda.

  • Vasilj Vreme: 02.02.2015 17:00h

    A, ubode ga svaka mu na mestu. A sto samo bivsi politicari. Imamo mi i aktuelne, a kojetreba udomiti, ili mislite da ce se oni vec sami snaci?

  • Predlog Vreme: 02.02.2015 17:12h

    Polako se kristališe politička scena u Srbiji. Na sledećim izborima samo se bira stranka koja će pobediti i dati predsednika vlade, Oni koji će biti ministri, direktori... su već poznati i prenose se iz vlade u vladu. Multipraktik eksperti. Zna se ko će biti samo da se vidi šta će biti.

  • profesor Vreme: 02.02.2015 17:43h

    A lepo je drug Tito rekao : "Svi smo mi jedna partija ."

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP