Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUTARINA POSEJALA RAZDOR IZMEĐU VLADE I SKUPŠTINE SRBIJE

Ministri i poslanici zaratili zbog para!

Autor: Ekipa Alo! | 07.03.2015 - 07:54:00h | Komentara: 8

Poslanici Skupštine Srbije koji se bune zato što iz svog džepa plaćaju putarine, opleli su juče po ministrima, a Zoranu Mihajlović su optužili da obmanjuje javnost. Naime, parlamentarci tvrde da ministri, ali i guvernerka NBS-a Jorgovanka Tabaković, iako su od 1. marta u obavezi da kao i oni plaćaju putarine, to ne čine.

„Ko bre neće da plati, daj pet putarina“: Zorana Mihajlović

„Ko bre neće da plati, daj pet putarina“: Zorana Mihajlović | Foto: Mitar Mitrović

Mihajlovićeva za “Alo!” ističe da putarine svi plaćaju, pa zašto ne bi i poslanici.
Mihajlovićeva je juče bila na tapetu zamenika šefa poslaničke grupe Tadićevog SDS-a Janka Veselinovića.


- Ministarka je rekla da je donela odluku kojom će ubuduće putarinu plaćati svi ministri, a posle toga je rekla da će putarinu plaćati i poslanici. Proverio sam iz više izvora, a jutros sam i lično proverio na naplatnoj rampi kod Novog Sada prema Beogradu, ministri ne plaćaju putarinu. Pitao sam i zaposlene na naplatnoj rampi i rekli su da se ministri i ne zaustavljaju, a kamoli da plaćaju putarinu - rekao je juče Veselinović, koji je ove svoje tvrdnje ponovio i na Tviteru. On je dodao da ima informaciju da ni Tabakovićeva, takođe, ne plaća putarinu.

Nema keš, pa plaća elektronski: Tabaković

Nema keš, pa plaća elektronski: Tabaković | Foto: Oliver Bunić

Jorgovanka: Plaćam elektronski

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je juče da je neistinita izjava poslanika SDS-a Janka Veselinovića da guvernerka Jorgovanka Tabaković ne plaća putarinu.
- Od marta 2013. godine sva službena vozila NBS plaćaju putarinu, uključujući i automobil koji koristi guverner. Vozilo guvernera ima, takođe, od marta 2013, ugrađen elektronski uređaj TAG, koji omogućava elektronsku naplatu putarine - navodi se u saopštenju.

- Ko plaća putarinu? Plaćaju je samo poslanici iz provincije, odnosno poslanici van Beograda. To je za neke od njih ozbiljan problem naročito za one koje nisu na stalnom radu u skupštini jer od 27.000 koliko dobijaju kao poslaničku naknadu, 30.000 nekima treba da plate putarinu - rekao je Veselinović, navodeći kao primer poslanike iz Niša. On je pozvao na odgovornost ministarku Mihajlović zbog “obmanjivanja javnosti” kao i da “javno iznese podatke zbog čega njene kolege ministri i ona sama ne plaćaju putarinu”.

Nezvanično saznajemo da “Putevi Srbije” nisu izdali nijednu dozvolu za besplatan prolazak autoputem bilo kome ko je u obavezi da od 1. marta plaća putarine, pa se zaista postavlja pitanje kako je moguće, s obzirom na tvrdnje Veselinovića, da ih ministri i guvernerka ne plaćaju.

Sa druge strane, ministarka Mihajlović ostaje pri svojim tvrdnjama da od 1. marta svi plaćaju putarine.
- Svi plaćaju putarine - i ministri, i radnici, i ambasadori, a zašto ne bi i poslanici - kratko je rekla za “Alo!” Mihajlovićeva.
Ona je još u ponedeljak kazala da svi morati da plaćaju putarinu i da neće biti izuzeti ni poslanici.

Janko Veselinović

Janko Veselinović | Foto: Oliver Bunić


- Ministarstvo je naložilo JP „Putevi Srbije“ da svi u Srbiji plaćaju putarinu, izuzev Vojske, policije, Hitne pomoći i vozila pod pratnjom, a naravno u određenim situacijima i humanitarne organizacije - rekla je tada Mihajlovićeva i dodala: „Ako mogu svi u Srbiji da plaćaju putarinu - građani, Vlada, ambasade, ministarstva, ne postoji nijedan razlog da to ne rade i poslanici, budući da u zakonu vrlo jasno piše da su poslanici oslobođeni plaćanja prevoza, ali nisu i putarine.“

Nema ko nije tražio da ne plaća


Zahtev za besplatan prolazak autoputem u januaru ove godine su uputili poslanici Skupštine Srbije i AP Vojvodina, ali i sva ministarstva, tužilaštva, sudovi, javna preduzeća poput “Pošta Srbije”, “Železnica”, “Srbijavode”, “Skijališta Srbije”, zatim RTS, Komesarijat za izbeglice, Vladine kancelarije, Republički geodetski zavod, Nacionalna služba za zapošljavanje, potom predstavništa i kancelarije stranih vladinih i nevladinih organizacija, SPC i drugi.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 07.03.2015 08:21h

    У власти су увек постојали ЗЕЗАТОРИ!Њихово гесло је увек било да одлукама заталасају и изазову незадовољство народа.КАО ДА ЋЕ СРБИЈА ПРОПАСТИ АКО ВИШЕ НЕМА ВОЖЊЕ ЗА ЏАБАКА КРОЗ ОНУ КАПИЈУ ЗА НЕ ТАКО БРОЈНЕ ПОСЛАНИКЕ? ПС.Следеће укидање ће бити клопа а јефтина у Скупштини.НЕКО ЋЕ ДА ПОКРАДЕ ТАЊИРЕ И СВЕ ШТО ИДЕ УЗ ТО!Шта,не верујете?Ајд по неку флашу пива ради опкладе?

  • rale Vreme: 07.03.2015 08:58h

    Uz svo postovanje, po kom osnovu imaju veca prava i privilegije od nas koji smo ih birali?

  • Aleksandar Vreme: 07.03.2015 09:53h

    Ma jedna je ovo i bedna drzava, kada ministri i guvernerka padaju na tako niske grane. Nabili plate a ne placaju putarine, nego ako ovaj glupi narod kada ne ume da digne govnjivu motku pa to sve najuri, u vukojebine odakle su i dosli.

  • Ko da mi otme?! Vreme: 07.03.2015 12:13h

    Eto, sad pevaljke nece vise da moraju letiti na izmisljene koncetre za Bec i Hrvatsku....alal ti vera, Cazo, sto olaksa zenama zivot...

  • putar iva Vreme: 07.03.2015 16:23h

    putarine ne bi smeo niko da bude oslobođen. ni policija ni hitna niko. ako su vozila pod pratnjom, policija, hitna, pustiti ga da prođe, pa postoje kamere, na adresu mupa ili zdravstvenih ustanova slati račune za naplatu naknadno. ako nisu na hitnom zadatku. što i oni ne bi stali, platili putarinu, ili im mup naknadno plaćao. sada svaka šuša se poziva na ovo ili ono.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP