Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČLANOVI VLADE STOIČKI PODNELI PLJUSAK NA VOJNOJ PARADI

Ministri ni da apćihnu!

Autor: Ivana Kljajić - Maja Keranović | 18.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vlada Srbije pokazala je da je ništa ne može slomiti, pa ni nepogode, u šta se „Alo!“ juče uverio jer članovi kabineta premijera Vučića, bar prema njihovim tvrdnjama, nisu ni šmrcnuli posle hladnog tuša na vojnoj paradi.

Do gole kože:  Udarni ešalon  srpske vlasti

Do gole kože: Udarni ešalon srpske vlasti | Foto: Emil Čonkić

Naime, mnoge od njih prekjučerašnji pljusak je za svega nekoliko minuta dobro skvasio, pa su svečanost pratili mokri do gole kože. Od kabanica koje su nešto kasnije dobili nije bilo neke vajde.


Ministar vojni Bratislav Gašić, koji je uz premijera i nekolicinu kolega iz Nemanjine 11 tvrdoglavo odbijao i kišobran i kabanicu, kaže da je to uradio kako bi se solidarisao sa građanima i vojnicima.

Vulinu falile čizme i uniforma

- Često sam na terenu, tako da sam navikao na nepogode obično gore od jučerašnje. Lakše bi mi bilo da sam bio u čizmama i uniformi, ali i ovako je bilo dobro. Biti na jučerašnjoj paradi je čast i zadovoljstvo koju tako male neprijatnosti ne mogu pokvariti - izjavio je za „Alo!“ ministar rada Aleksandar Vulin.

- Istog momenta bih se ubio da sam dozvolio da budem pokriven dok moj narod i vojska kisnu. Tako razmišlja premijer Aleksandar Vučić i ja delim tu filozofiju. Videli ste i sami da smo bili natopljeni, ali pljusak nije pomutio divan događaj. Odelo je mala cena za ovo puno srce koje imam posle svega. Ona duga koja se pojavila na nebu je najjači utisak koji sam poneo sa vojne parade - ispričao nam je Gašić.

Ni ministar pravde Nikola Selaković, koji je takođe bio mokar do gole kože, nije se, kako tvrde njegovi najbliži saradnici, ni nakašljao.

Nisam od  šećera, sve se izdrži: Zorana Mihajlović

Nisam od šećera, sve se izdrži: Zorana Mihajlović


- Pokisao je, kao i svi. Natopljeno odelo još je na sušenju, ali je on kao rođeni Zlatiborac izdržljiviji od mnogih. Valjda je u tome tajna što nema nikakvih posledica posle onog potopa - ispričali su nam sagovornici iz Ministarstva pravde.

Kašljucanja juče nije bilo ni u Ministarstvu sporta.
- Naš ministar je navikao na vodu, pošto dolazi iz vodenih sportova. Njemu je na onim tribinama bilo kao nekada na treningu vaterpola - kazali su nam u kabinetu Vanje Udovičića.

Ministar trgovine Rasim Ljajić pokazao se kao veliki kavaljer, pa je svoj kišobran ustupio koleginicama Kori Udovički i Zorani Mihajlović. Dok se ogrnuo kabanicom iz protokola, koja je stigla nekoliko minuta kasnije, bilo je već kasno.

Na kiši kao u bazenu: Udovičić

Na kiši kao u bazenu: Udovičić


- Odelo mi je bilo skroz natopljeno. Evo, još ga sušim. Inače, prehlađen sam već dve nedelje, ali izdržao sam i taj pljusak. Vredelo je! Kiša nije pokvarila celokupan utisak - ispričao nam je Ljajić. Dame su mu uzvratile zahvalnošću.
- Jesam se sačuvala od kiše i hvala džentlmenu Rasimu. Nisam od šećera, sve se izdrži - rekla nam je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Isti kišobran dobro je sačuvao i njenu koleginicu iz resora državne uprave Kori Udovički, koja je juče odradila sve svoje ministarske obaveze po planu.

Dijana Vukomanović nije  htela ni kabanicu ni kišobran

Dijana Vukomanović nije htela ni kabanicu ni kišobran

Dijana Vukomanović kao „čelična lejdi”


Za Dijanu Vukomanović, poslanicu socijalista, moglo bi se reći da je prava “čelična lejdi”, bar na osnovu toga kako je stoički, bez kabanice i kišobrana, izdržala pljusak na vojnoj paradi. Naime, dok su njene kolege političari bili pod kabnicama, Vukomanovićeva je imala samo maramu na glavi, koja joj i nije pomogla da se zaštiti od kiše.
- Kada su vojnici mogli da budu na kiši, pa i Putin tokom govora, jer je baš tada i počela da pada, onda ni ja nisam htela da uzmem kabanicu koja mi je bila ponuđena. Mislim da plastične kabanice, kao ni naočare za sunce nisu za takve svečanosti, a kišobran nisam imala. Meni lično je bilo neprimereno da imam plastičnu kabanicu. Zapravo, najlon mi stvarno nije išao uz taj ceo događaj. Uostalom, ni partizani nisu štošta imali, pa su izdržali - kazala je za „Alo!“ Vukomanovićeva, koja se, iako je i te kako pokisla, kako sama kaže, nije prehladila, pa je i juče bila na radnom mestu u Skupštini Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP