Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

A MI SMO, KAO, SISALI VESLA

Ministri tvrde da su beskućnici?!

Autor: Maja Keranović | 05.02.2015 - 15:00:00h | Komentara: 9

Nisu svi u Nemanjinoj 11 srećnici da im neko pokloni kuću ili stan, pa je tako većina članova Vlade do životnog prostora uglavnom došla kupovinom, a pojedini i otkupom i zamenom. Ali ima i onih koji u svom vlasništvu nemaju ni jedan jedini kvadrat, poput Nikole Selakovića, Jadranke Joksimović, Srđana Verbića i Rasima Ljajića.

Ni kvadrat u svom vlasništvu nemaju  sirotanovići Nikola Selaković, Jadranka Joksimović, Srđan Verbić i Rasim Ljajić

Ni kvadrat u svom vlasništvu nemaju sirotanovići Nikola Selaković, Jadranka Joksimović, Srđan Verbić i Rasim Ljajić

Ni stan, ni automobil, ali ni ušteđevinu nema ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović. Jedino što se navodi u njenoj imovinskoj karti, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, iz maja prošle godine, jesu mesečni prihodi od 110.000 dinara.


Ni kučeta, ni mačeta nema ni njen partijski saborac ministar pravde Nikola Selaković, koji je takođe „golja“. Međutim, on se, bar, može pohvaliti nešto većim prihodima od Joksimovićeve, pa možda uspe da uštedi neki dinar, pa uzme uskoro bar kredit za stan.

Ministar Rasim Ljajić nema stan, ni automobil, ali i on bar ima ušteđevinu. Ljajić je, inače, odnedavno počeo da štedi, što se može zaključiti poređenjem poslednja dva izveštaja o njegovoj imovini, koji se navode na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Naime, u izveštaju imovine od pre pola godine, za razliku od poslednjeg koji je podneo, 26. decembra, nije se navodilo da ima ušteđevinu. Ukupni prihodi su mu 108.000 dinara.

Ministar prosvete Srđan Verbić takođe je „beskućnik“, ali za razliku od ostalih kolega koji muku muče bez krova nad glavom, on bar ima automobil marke „škoda oktavija“ iz 2001. godine. OK, nije neki besan auto, ali bar ne mora da plaća kartu „Bus plusa“! Kad je reč o prihodima, prema podacima Agencije iz maja prošle godine, odnosno pre umanjenja, plata mu je bila 98.500 dinara.
Bez stana u svom vlasništvu jedno vreme je bio i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Međutim, prošla godina, bar kad je reč o kvadratima, bila je i više nego dobra za njega jer je kupio garsonjeru od 30 kvadrata. Mašala!

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Marko Metlaš

Udovičić i Vujović ne znaju šta će s kućama!


Ministari Dušan Vujović i Vanja Udovičić jedini u Vladi mogu da se pohvale velikim brojem kvadrata koje imaju u svom vlasništvu, a do kojih su došli kao i većina ostalih smrtnika - kupovinom. Vujović, koji je bio dugogodišnji saradnik Svetske banke, ima tri stana u svom vlasništvu - trosoban (131 kvadrat), dvosoban (54 kvadrata) i jednosoban (57 kvadrata), kao i kuću od 300 kvadrata. U vlasništvu ima i dva automobila koja je takođe kupio - BMW X5 iz 2012. i „mercedes C320“ iz 2002, a ima i ušteđevinu.
Ministar Udovičić, inače, bivši vaterpolista, u svom vlasništvu, osim garsonjere od 33 kvadrata, ima kuću sa dvorištem od skoro 800 kvadrata, ali i zgradu, garažu i dvorište od 715 kvadrata. Takođe, ima dva automobila, ali i plovilo, kao i ušteđevinu i akcije.

Poslednji komentari
  • SSS Vreme: 05.02.2015 15:27h

    Bogami doce vreme kad ce"DOTICNI SISATI VESLA" !

  • ana Vreme: 05.02.2015 15:41h

    Pa? Ne razumeme!

  • Deda Vreme: 05.02.2015 16:00h

    Izgleda da su se rodili na drvetu kada su bezkućnici,

  • vtez Vreme: 05.02.2015 19:47h

    Polako , polako, mnogi su bili beskućnici pa kada su ušli u politiku obogatili se. A za se ne broji to što su ženama i švalerkama ostavili.

  • Аcika Vreme: 06.02.2015 01:40h

    Boze boze...nemogu da verujem sta ovde citam,pa zar je dotle doslo da se ovde polemise o tome dali su trebali toliko dece da stvore ili ne???ljudi,ne budite neljudi,svi vi koji ovde kukate na visokom nivou imate vise od njih,pitala bi vas sta bi se desilo da vam neko iskljuci facebook i otme racunar,a kamoli da nemate vode da se operete!!!SRAM VAS BILO!!!ovoj porodici treba pomoci,ko moze neka pomogne a ko nemoze neka cuti i ne lupeta gluposti,jer deca su boziji dar,i netreba ih gledati kao teret vec nesto sto je od boga dato!!!i bas zato sto hvala bogu jos uvek postoje takve porodice kao ova,necemo izumreti!!!jer druge nacije se "mnoze" a mi ostajemo na jednom detetu!!ZALOSNO!!!svako ko ima decu on zna koliko sve to kosta,ali i svako od njih zna koliko je divno decu imati,i mozda bi bilo bolje frizera i kozmeticara manje posecivati i vise razmisljati o zaista bitnim stvarima u zivotu!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP