Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO!

Mira prodaje vilu Egipćanima za četiri miliona evra! (FOTOGRAFIJE)

Autor: Danica Ćuruvija | 30.06.2013 - 18:50:00h | Komentara: 12

Kuću Mirjane Marković (71), udovice Slobodana Miloševića, na beogradskom Dedinju, za koju ona traži četiri miliona evra, želi da kupi egipatska vlada za svoju ambasadu, saznaje ekskluzivno “Alo!”. Kako naš list saznaje, predstavnici egipatske ambasade su već dva puta dolazili da razgledaju vilu u Tolstojevoj 33, ali se još dvoume zbog cene.

- Egipatskoj vladi odgovara što je kuća sagrađena u rezidencijalnom stilu, a još su više oduševljeni “pedigreom” kuće, odnosno saznanjem kome je ona pripadala. Mirjana Marković je obaveštena o svemu i čeka odgovor Egipćana - kaže izvor našeg lista.

Mira i Marko Miilošević

Miloševići | Foto: Reuters

Naš sagovornik navodi da je četiri miliona evra početna cena, ali pošto kuća zahteva adaptaciju, očekuje se da egipatska država ponudi nižu cenu.

Veliki dnevni  boravak i  soba za prijem + kliknite za uvećanje

Veliki dnevni boravak i soba za prijem 

 - Kuća ima 1.000 kvadrata i 20 ari placa, prazna je i u njoj nije niko dugo živeo. Nema centralno grejanje, već klimatizaciju. Ima lift, rezidencijalni je objekat, pa je idealna za ambasade. Dosada su se za nju interesovale strane ambasade, neki sportisti i naši biznismeni, koji su u njoj hteli da otvore poslovni prostore, obdaništa i strane škole - otkriva dobro upućen sagovornik našeg lista.

Jedna od 10 spavaćih soba

Jedna od 10 spavaćih soba 

Ovu kuću prodaje i jedna agencija, za koju se sumnja da je u vlasništvu porodice Karić, ali za pet miliona evra! U svojoj ponudi o nekretnini Miloševića, navodi se da vila ima 10 spavaćih soba, šest kupatila, dve sobe za prijem i dve recepcije. Navodi se da je vila izgrađena 2000. godine i da je podeljena u četiri nivoa- niže prizemlje, prizemlje, sprat i potkrovlje. U opisu stoji da se prizemlje sastoji od kuhinje sa sobom za hobi, perionicom veša i grejanjem za objekt. U prizemlju je velika otvorena soba sa ulazem u dvorište, povezana sa prostranom i potpuno opremljenom kuhinjom, dve spavaće sobe, kupatilom i VC-om za goste. Prvi sprat obuhvata prostranu dnevnu sobu sa ulazom na terasu, tri spavaće sobe, garderober i dva kupatila. Potkrovlje se sastoji od prostranog balkona, tri spavaće sobe i kupatila. 

Najveće  od šest  kupatila  u vili

Najveće od šest kupatila u vili

 - Mira se nada da bi preko Karića mogla da nađe dobre kupce, ali to nije realno, jer kuća nije održavana. Kuća jeste moderno koncipirana, adaptirana je pred NATO bombardovanje, ima dosta ugrađenih plakara i funkcionalna je - kaže izvor našeg lista, koji navodi da, zbog visoke cene kirije, nije bilo ni zainteresovanih klijenata za iznajmljivanje kuće.

Dvorište od 20 ari

Dvorište od 20 ari

 Naš sagovornik ističe da je realna cena vile Miloševića oko 3,5 miliona evra, zbog toga što objekat zahteva renoviranje. Inače, kuća Mirjane Marković je legalizovana, a pravni naslednici vile su ona i njena ćerka Marija Milošević. Marko Milošević se svog dela odrekao u korist majke, ali je zadržao pravo na deo porodične kuće u Požarevcu. Posle Miloševićeve smrti, 2/3 dela uzela je Mira, a jedna trećina njena ćerka Marija, koja je dala saglasnost za prodaju.
Porodica Milošević se u vilu u Tolstojevoj uselila 1991. godine. Svoj tadašnji stan na Vračaru, Milošević je vratio državi i sa gradom Beogradom zaključio ugovor o otkupu vile.

I lift u kući  od 1.000 kvadrata

I lift u kući od 1.000 kvadrata

 - Ugovor je sklopio na 38 i po godina, a tada je upisao hipoteku u korist banke. Međutim, 1994. je isplatio je kuću u celosti, a vredela je tadašnjih 7. 381,502 dinara (2.000 maraka). Cena je bila daleko niža od tržišne za jednu trećinu ili jednu četvrtinu, jer je to bilo vreme bila velika inflacija, pa su stanovi otkupljivani za bagatelu - navodi izvor našeg lista. 

Kako je “Alo!” pisao, u nekadašnju rezidenciju Slobodana Miloševića u leto 2010. su trebali da se usele predstavnici ruskog “Gasproma” (kupili NIS), vlasništvo ruske vlade, na čijem čelu je Vladimir Putin. U njoj je trebalo da boravi rukovodstvo ove ruske firme, a vila je trebalo da bude pretvorena u poslovno-privatni prostor. Dogovor je bio da je Rusi renoviraju, a saradnici Mirjane Marković su tada iselili njene stvari iz kuće. Međutim, od dogovora nije bilo ništa, pa je Miloševićeva udovica rešila da unovči skupu nekretninu. Prošle godine su radnici na njoj ofarbali i popravili ogradu, koja je unazad nekoliko godina bila puna rupa.

Prvi put viđena  iza visoke ograde:  Vila u Tojstojevoj 33

Prvi put viđena iza visoke ograde: Vila u Tojstojevoj 33

 U kući u Tolstojevoj niko od članova porodice Milošević ne boravi još od februara 2003. kada je Mirjana Marković otputovala za Moskvu. Povremeno je samo dolazila njihova snaja Milica, koja živi u Požarevcu. Kuća i plac u Tolstojevoj 33 posle Drugog svetskog rata oduzeti su od porodice čuvenog beogradskog izdavača Gece Kona, a u kući je dugo godina živeo nekadašnji visoki partijski funkcioner Jovan Veselinov, bivši predsednik Skupštine SR Srbije.

Toma u komšiluku

Kuću Miloševića čuva jedan čovek, a na kapiji je kamera koja snima deo ispred objekta. Na kući su zakatančeni prozori, izuzev jednog, a visoka ograda štiti je od provalnika. Preko puta je ambasada jedne arapske zemlje, a ulicu dalje živi predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Na kapiji kuće je okačen i pano na kojem je oglašena prodaja kuće i kontakt agencije čije je sedište u Londonu.

Joca Amsterdam živeo u kući

U Miloševićevoj kući je do kraja aprila 2009, boravio Sreten Jocić (47) zvani Joca Amsterdam, kada je uhapšen zbog slučaja „Pukanić“.
- Pošto je bila prazna, ponudio sam Joci kuću, a Mira se sa tim saglasila. Njoj je bitno da kuća „živi“ i da se ne pljačka, jer je i ranije bila na meti lopova. Iz te kuće su odnete već neke umetničke slike, zlatna nalivpera i druge vredne stvari. Mira se saglasila da Joca plaća komunalije i da je održava. Samo nije koristio intimne odaje pokojnog predsednika, koje su devastirane - rekao je pre dve godine za naš list bivši čelnik „Politike“. 
Poslednji komentari
  • ars Vreme: 30.06.2013 22:13h

    Bilo bi divno da se ova kuća vrati naslednicima pravog vlasnika, Gece Kona, ali i da se ovom akrepu vrati uloženih par 'iljada, a ne da, uobičajeno, uzme nezasluženo... Pa, pre sam da se zapali, ako ova država nema boljeg rešenja, no da ih oni, miloševići, prodaju... Jadno.

  • Lune Vreme: 30.06.2013 22:24h

    A, ovaj "nacisticki pozdrav", iscupan iz konteksta mahanja, vam je veci "papraco hit" od kuce..?

  • murajsam Vreme: 30.06.2013 22:34h

    muka mi je

  • Ljilja Vreme: 30.06.2013 22:49h

    Da, oni su stitili Egipcane i ostalo nealbansko stnovnistvo na Kosovu, a sada im prodaju vile na Dedinju i to preko Londona...STASNO!!!

  • Bulevarac Vreme: 01.07.2013 03:16h

    I ladno ce da joj dopsute da proda vilu koju je uz pomoc prevara uzela, Sram da bude bahatu drzavu! Kao da nisu dosta pokrali, nego evo da nastave i dalje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP