Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UDARILA KRIZA

Mira prodaje vilu na Dedinju upola cene!

Autor: Danica Ćuruvija | 07.12.2014 - 19:00:00h | Komentara: 7

Mirjana Marković (72), udovica Slobodana Miloševića, spustila je cenu vile na Dedinju sa pet miliona na 2,6 miliona evra, ekskluzivno saznaje “Alo!”.

U buli: Mirjana Marković (72)

U buli: Mirjana Marković (72)

Udovica Slobodana Miloševića godinama pokušava da preko agencija i prijatelja proda vilu u kojoj ne živi već 11 godina, ali niko od zainteresovanih kupaca nije bio spreman da iskešira toliki novac za vilu u Tolstojevoj 33.


Toma živi u komšiluku

Ulicu dalje od kuće Miloševića živi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a preko puta je ambasada jedne arapske zemlje. U Miloševićevoj kući je do kraja aprila 2009. boravio Sreten Jocić (49), zvani Joca Amsterdam. Na kući je proteklih godina jedino ofrabana ograda. Svi prozori, izuzev jednog, zakatančeni su, a na kapiji je kamera koja snima deo ispred objekta. Mira Marković je stvari iz kuće iselila pre četiri godine. Ona godinama živi u ruskom gradiću Barviha, smeštenom u borovoj šumi nedaleko od Moskve.

- Mira je spustila cenu kuće jer joj je neophodan novac za život u Rusiji, pa je konačno pristala da smanji cenu. Jedno vreme je tražila četiri miliona evra, ali je druga agencija, za koju se sumnja da je u vlasništvu porodice Karić, prošle godine cenu podigla na pet miliona. Inače, realna cena te vile je oko 3,5 miliona evra, zbog toga što objekat zahteva renoviranje. Kuća ima 1.000 kvadrata i 21 ar placa, prazna je i u njoj nije niko dugo živeo.
Nema centralno grejanje, već klimatizaciju. Ima tavan, koji treba adaptirati i legalizovati. Takođe, ima i lift, a rezidencijalni je objekat, pa je idealna za ambasade. Do sada su se za nju interesovale strane ambasade, neki sportisti i naši biznismeni, koji su u njoj hteli da otvore poslovni prostore, obdaništa i strane škole - otkriva sagovornik našeg lista.

Vila ima hiljadu kvadrata...

Vila ima hiljadu kvadrata...


Vila, koja je izgrađena 2000, ima 10 spavaćih soba, šest kupatila, dve sobe za prijem i dve recepcije. Podeljena u četiri nivoa - niže prizemlje, prizemlje, sprat i potkrovlje. U prizemlju je kuhinja sa sobom za hobi, perionicom veša i grejanjem za objekat. U tom delu se nalazi velika soba sa ulazem u dvorište, povezana sa prostranom i potpuno opremljenom kuhinjom, dve spavaće sobe, kupatilom i VC-om za goste. Prvi sprat obuhvata prostranu dnevnu sobu sa ulazom na terasu, tri spavaće sobe, garderober i dva kupatila. Potkrovlje se sastoji od prostranog balkona, tri spavaće sobe i kupatila.

... šest kupatila

... šest kupatila


- Miri u prodaji pomaže i supruga jednog haškog optuženika, koja je takođe dovodila kupce u vilu. Inače, kuća Mirjane Marković je legalizovana, a pravni naslednici vile su ona i njena ćerka Marija. Njen sin Marko se svog dela odrekao u korist majke, ali je zadržao pravo na deo porodične kuće u Požarevcu. Posle Miloševićeve smrti, dve trećine uzela je Mira, a jednu trećinu njena ćerka Marija, koja je dala saglasnost za prodaju - dodaje naš sagovornik.

... i čak 10 soba

... i čak 10 soba


Milošević je ugovor o otkupu vile sklopio na 38 i po godina, a tada je upisao hipoteku u korist banke. Međutim, 1994. isplatio je kuću u celosti, a vredela je tadašnjih 7.381,502 dinara (2.000 maraka). Cena je bila daleko niža od tržišne za jednu trećinu ili jednu četvrtinu, jer je to bilo vreme velike inflacije, pa su stanovi otkupljivani za bagatelu.

Do sada  su se za nju  interesovale  strane ambasade, neki sportisti  i naši biznismeni

Do sada su se za nju interesovale strane ambasade, neki sportisti i naši biznismeni | Foto: Oliver Bunić

Zjapi prazna godinama


Porodica Milošević se u vilu u Tolstojevoj uselila 1991. Svoj tadašnji stan na Vračaru, Milošević je vratio državi i sa gradom Beogradom zaključio ugovor o otkupu vile. U kući u Tolstojevoj niko od porodice Milošević ne boravi još od februara 2003, kada je Mirjana Marković otputovala u Moskvu. Povremeno je samo dolazila njihova snaja Milica, koja živi u Požarevcu. Kuća i plac u Tolstojevoj 33 posle Drugog svetskog rata oduzeti su od porodice čuvenog beogradskog izdavača Gece Kona, a u kući je godinama živeo nekadašnji visoki partijski funkcioner Jovan Veselinov, bivši predsednik Skupštine SR Srbije.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 07.12.2014 19:37h

    steta sto se smanjuje socijala,mozda bi je i kupio...

  • Vlada Rolovic Vreme: 07.12.2014 20:48h

    Barviha je selo pored Moskve i istoimeno "vikend" naselje odnosno nekoliko njih koji su oko sela i imaju razlicita imena.

  • veca Vreme: 07.12.2014 21:21h

    Kakav obraz imaju ovi ljudi? Drzava prica o restituciji a onda se pojavljuje zena coveka zbog koga smo mi srbi mnogo propatili, a koji je kucu kupio za tricavih 2000000 dinara koji nisu vredeli nista i prodaje tudju OTETU kucu za silne pare? Srbija ima tu nesrecu da je svaki predsednik ocerupa i unisti postene gradjane! STETA STO NEMA PRAVDE? STETA STO RESTITUCIJA DA OTETO PROMENI NEKOLIKO VLASNIKA KAKO BI ZAVARALI LOPPOVSKE TRAGOV!

  • M.M. Vreme: 07.12.2014 22:37h

    Po kojoj "realnoj" ceni su je oni kupili? Nije ovo žurba zbog nedostatka para, već strah da ne pobedi pravda, i ode kuća.

  • mr.burns from simpsons Vreme: 07.12.2014 23:02h

    a da se vrati originalnim vlasnicima? ja je nebi kupio ni po ceni tricavog stana. oteto je prokleto I jos krvavo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP