Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MRKONJIĆ DOBIO PACKE JER JE TAJNO VODIO OSMANIJA DA RAZGLEDA SLOBINU KUĆU

Mira zabranila Mrki da proda vilu Ćazimu!

Autor: Danica Ćuruvija - Enis Sadiku | 30.05.2015 - 16:14:00h | Komentara: 0

Milutin Mrkonjić (73), visoki funkcioner SPS-a, tajno je uvodio albanskog biznismena Ćazima Osmanija (52) u vilu Slobodana Miloševića, jer za to nije imao dozvolu vlasnice Mirjane Marković (72), udovice predsednika SRJ, saznaje „Alo!“ od dobro upućenih izvora. Mrkonjiću je njegova šefica oprostila ovaj incident i on se tako izvukao, ali mu je zabranila da se kuća proda kontroverznom albanskom biznismenu!

Mira naredila da se njena kuća ni po kojoj ceni ne proda albanskom biznismenu, nakon što je saznala da ga je Mrka krišom vodio u

Mira naredila da se njena kuća ni po kojoj ceni ne proda albanskom biznismenu, nakon što je saznala da ga je Mrka krišom vodio u obilazak

Prema saznanjima „Alo!“, Mrkonjić je „preveslao“ jedinog čoveka koji ima ključ od kuće u Tolstojevoj 33 na Dedinju i koji ga, u svrhu razgledanja, daje samo poverljivim osobama. Mrkonjić je uzeo ključ od njega i sam odveo Osmanija u obilazak.


„To su čiste budalaštine“


Milutin Mrkonjić oštro je juče demantovao da je na prevaru uveo Osmanija u kuću pokojnog predsednika SRJ.
- To su čiste budalaštine! Ništa od toga nije tačno! Ne poznajem Ćazima i nije mi jasno zbog čega sada otvarate tu priču?! - iznervirano nam je odbrusio Mrkonjić.

- Mrkonjić tom čoveku nije rekao koga će da vodi, već mu je naveo ime neke druge osobe. Osobi od poverenja Mirjane Marković to nije bilo sumnjivo, jer je Mrkonjić njen dobar prijatelj, a i ranije je vodio razne biznismene i predstavnike ambasada u vilu. Međutim, kasnije se zabezeknuo kada je iz medija saznao da je Ćazim ispričao kako je obišao vilu. Mrkonjića su zbog toga kritikovali Mira i njen čoveka od poverenja - priča za naš list izvor blizak porodici Milošević i navodi da je udovica Slobodana Milošević izričito naredila da vila ne sme da se proda Osmaniju ni za koju cenu.

Naš sagovornik navodi da ne treba zanemariti ni činjenicu da će onaj koji proda Miloševićevu vilu od 1.000 kvadrata u elitnom delu Beograda dobiti i proviziju između 100.000 i 200.000 evra!

- Vilu razgledaju i žele da kupe razne ambasade, sportisti, kontroverzni biznismeni, jer je za njih to stvar prestiža. Kuća, sa placem od 21 ara, realno sada vredi 3,5 miliona evra, ali bi je Mira sada dala i za tri miliona evra. Ona jedno vreme nije želela da je proda, ali se na prodaju odlučila pre pet godina, jer nema nameru da u njoj živi. Tada je iz nje i iselila sve stvari - navodi naš izvor.

Slobina udovica je najpre tražila 4,2 miliona evra, ali je druga agencija, za koju se sumnja da je u vlasništvu porodice Karić, pretprošle godine cenu podigla na pet miliona. Kuću je prodavala preko dve agencije i prijatelja, a potencijalne kupce je, kako kaže naš izvor, u razgledanje vile vodila i supruga Zorana Lilića.

Reporter „Alo!“ juče je u Tolstojevoj ulici obišao vilu, u kojoj nije zatekao nikoga. Kamera na kapiji i dalje snima prolaznike, a primetno je da, osim farbanja ograde, na kući poslednje dve godine nije rađeno ništa. Ipak, neko se brine da vila ne zaraste u korov, pa je trava oko vile u Tolstojevoj pokošena, a Mirine ruže neko održava. Takođe, vidi se da neko redovno pere prozore, na kojima su sve žaluzine otvorene. Komšije kažu da nisu primetili nikog da ulazi na kapiju Tolstojeve 33, ali kažu da je moguće da neko dolazi iz ulaza iz Užičke 34, koji se nastavlja ka placa.

- Ovde sam 24 sata dnevno i ne viđam nikog da ulazi. Kapija se u Tolstovojevoj odavno nije otvorila - kaže jedan od komšija.
Vila, koja je izgrađena 2000. ima 10 spavaćih soba, šest kupatila, dve sobe za prijem i dve recepcije i lift. Podeljena je u četiri nivoa - niže prizemlje, prizemlje, sprat i potkrovlje, koje treba adaptirati.

Osmani: Sloba je imao ukusa


Osmani je za „Alo!“ nedavno priznao da je razgledao Slobinu vilu, ali je negirao da mu je Milutin Mrkonjić omogućio da razgleda kuću pokojnog predsednika SRJ. Za „Alo!“ je otkrio da mu se veoma dopao enterijer, ali je, osim nekretnine bivšeg predsednika, u istom naselju pogledao još nekoliko koje su mu zapale za oko.
- Istina je da sam gledao kuću Slobodana Miloševića, ali pored te nekretnine pogledao sam još tri koje su isto na Dedinju i koje mi se takođe dopadaju. Još nisam odlučio koju ću da kupim. Razumem da je zanimljivo to što sam razgledao Miloševićevu vilu, ali vam ponavljam, pogledao sam još nekoliko. Dopala mi se kuća bivšeg predsednika i mogu da kažem da je imao ukusa - rekao je Osmani, koji se juče nije javljao na pozive našeg lista, tako da smo ostali uskraćeni za odgovor ko mu je otvorio vrata Slobine vile.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP