Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI FUNKCIONER JUL-A I DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA SEDI U ODBORIMA KCS-A I ALIMS-A

Mirin kadar prima
sedam srpskih plata!

Autor: Ružica Kantar | 04.07.2013 - 16:22:00h | Komentara: 2

Jovan Hadži Đokić, bivši visoki funkcioner JUL-a kojeg je Sud časti Beogradskog univerziteta osudio jer je prisvojio naučne radove svog kolege kako bi postao član SANU, danas je jedan od najplaćenijih funkcionera u Srbiji, saznaje “Alo!”.

Jovan Hadži Đokić

Sumnjičen je i kao Mladićev jatak: Jovan Hadži Đokić

 

Dr Jovan Hadži Đokić pored
100.000 dinara koje prima
kao član dva upravna odbora
ima i penziju od 90.000 dinara, a isto toliko mu daje i SANU

Naime, Hadži Đokić, koji je do pada režima Slobodana Miloševića bio direktor Kliničkog centra Srbije, uspeo je da se ustoliči u čak dva upravna odbora - Kliničkog centra Srbije (KCS) i Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), za šta mesečno prima 100.000 dinara (KCS 65.000 i ALIMS 35.000 dinara)! Kako “Alo!” saznaje, zahvat iz budžeta ima i kao akademik i penzioner, pa tako njegova mesečna primanja na teret države ukupno iznose vrtoglavih 280.000 dinara, što je oko sedam prosečnih srpskih plata!
Za predsednika UO KCS-a izabran je 7. marta ove godine, dok je član UO ALIMS-a od 7. maja 2009. Sudeći prema imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, od 1. oktobra 2010. godine prima i penziju od čak 90.000 dinara, što je skoro dve prosečne plate u Srbiji. Isti iznos prima i od Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Zanimljivo je da su upravo njegovo članstvo u toj prestižnoj instituciji pratile brojne kontroverze i skandali.

Klinički centar u Beogradu

Klinički centar u Beogradu

 

Ponovio se džipom
Iako kaže da nema ušteđevinu, dr Jovan Hadži Đokić je ponosni vlasnik automobila “tojota rav 4”. Ovu modernu zver na četiri točka, proizvedenu 2011. godine, Đokić je nedavno pazario, što je uredno i prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Prema podacima sa zvaničnog “Tojotinog” sajta u Srbiji, cena ovog automobila se, u zavisnosti od modela i vrste motora, kreće između 24.100 i 37.200 evra.

Podsetimo, 2003. godine, četiri lekara podnela su SANU i Sudu časti Beogradskog univerziteta prijavu protiv Hadži Đokića tvrdeći da je prisvojio radove svog kolege i da je lažno predstavljao da je uveo nove hirurške i endoskopske metode, dok su one zapravo već bile primenjivane u našoj zemlji. Sud časti BU javno je osudio Hadži Đokića i naveo da je prekrišio etički kodeks. Međutim, u SANU primedbe lekara nisu uzeli u obzir jer su, navodno, kasnili sa pokretanjem postupka osporavanja kandidature.
Visoki funkcioner u stranci Mire Marković u medijima je pominjan i kao jatak Ratka Mladića. Godine 2010, policija je, navodno, u njegovom stanu, koji se nalazi na Banovom brdu odmah pored Mladićevog, pronašla 78.850 švajcarskih franaka, 7.340 dolara i neprijavljeno oružje. Međutim, Hadži Đokić je u izveštaju koji je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije naveo da nema nikakvu ušteđevinu, ali da je vlasnik trosobnog stana od 90 kvadrata, kao i suvlasnik drugog stana i trosobne vikendice od 60 kvadrata.

Mira Marković

Kadrovi se snašli i bez predsednice JUL-a: Mirjana Marković

Agencija proverava Đokića!
Dr Hadži Đokić juče nije bio raspoložen da komentariše svoj angažman u državnom aparatu, ali je kratko poručio da je pre tri meseca podneo zahtev za smenu u UO ALIMS-a. U toj institiciji pak nisu naveli da li je Đokić podneo zahtev za smenu, već su samo prokomentarisali da je ispoštovan član 28. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji kaže da funkcioner koji “namerava da vrši više funkcija istovremeno je dužan da u roku od tri dana od dana izbora, postavljenja ili imenovanja zatraži saglasnost Agencije”. U Agenciji za borbu protiv korupcije poručili su za “Alo!” da će nam informacije dostaviti kada provere ceo slučaj.
Hadži Đokuć nije želeo da odgovori za naš list da li u međuvremenu prima platu u ALIMS-u, kako stoji na sajtu Agencije za borbu protiov korupcije, kao ni da li je u sukobu interesa. “Van Srbije sam. U romingu. Mogu da pričam o tome kada se vratim”, poručio je Đokić.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 04.07.2013 21:24h

    E zbog ovakvih sada hoće da uvedu porez na penzije preko 25.ooo,oo dinara.Bruka,umesto da ovakvi budu eliminisane iz sistema tolikih zarada,a takvih ima bezbroj,oni udaraju po penzionerima sa 25.ooo,oo din.Narode ne izlazite na izbore jer nemamo za koga glasati.

  • TOPALOVIC Vreme: 04.07.2013 21:47h

    SRAMOTA.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP