Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI PREMIJER CVETKOVIĆ I DALJE PRIČA BAJKE

Mirkova Crvenkapica!

Autor: I. K. | 11.12.2012 - 23:40:00h | Komentara: 5

Čitaoci knjige “Argumenti i predrasude”, u kojoj Mirko Cvetković piše o radu i učinku protekle vlade, prilično su se iznenadili kada im je bivši premijer kao poentu ponudio jednu viziju iz detinjstva i priču o Crvenkapici.

Niko od ministara iz njegovog kabineta nije došao: Cvetković sa Jasminom Stojanov

Niko od ministara iz njegovog kabineta nije došao: Cvetković sa Jasminom Stojanov i Nebojšom Krstićem | Foto: Emil Čonkić

- Priča o Crvenkapici šalje optimističku poruku i dokazuje da nijedan napor nije uzaludan. Ako nije dao rezultate u sadašnjosti, sigurno je ugradio sebe u temelje nečega što nas čeka u budućnosti - rekao je juče Cvetković na promociji ove hroničarske proze, kroz koju on nudi argumente za povoljniju sliku rada njegove vlade.


Poslanički mandat vratio zbog knjige, a ne Đilasa

Cvetković tvrdi da je i pre sugestije novog šefa DS-a Dragana Đilasa nameravao da poslanički mandat vrati DS-u do Nove godine, ali da je zbog sopstvene knjige to učinio ranije. On je odbacio medijske spekulacije da su ga advokati savetovali da ne podnosi ostavku.
- Ostavkom nisam podlegao populizmu. Maja namera nije ni bila da budem poslanik. Nisam fasciniran time da sedim u Skupštini. Ja i nisam formalno član stranke i nije korektno da uzimam mesto nekom članu. Nameravao sam da svakako dam ostavku do kraja godine. Ovo je bilo ubrzano zbog knjige i organizovanja promocija - izjavio je dojučerašnji poslanik DS-a.

Bivši premijer u epilogu zapravo opisuje raspravu učiteljice i dečaka koji tvrdi da zdrav razum ne dozvoljava prisustvo lovca u priči o Crvenkapici. Uz učiteljicu su, kako piše Cvetković, stala i sva deca, tvrdeći da je lovac ipak spasao Crvenkapicu. Na kraju priče, usamljeni dečak u plavoj košulji odjedanput čuje poruku da “istina pripada budućim generacijama” i zadovoljno pomisli da “sada zna da sve nije bilo uzalud”.

Zbog štedljivosti na konkretnim imenima i posle čitanja “Argumenata i predrasuda” ostaju samo nagađanja ko je u Cvetkovićevom mandatu naivna devojčica, ko baka, lovac, a ko zli vuk. Uprkos tome, na promociji knjige nije bilo nijednog njegovog ministra, a boje bivše vlasti branio je dvojac iz kabineta bivšeg predsednika Srbije - Nebojša Krstić i Jasmina Stojanov.

Bivši premijer poručio je da aktuelna vlast treba i da kupi i da pročita njegovu knjigu, a sa osmehom je odgovarao na opaske da se u javnosti pojavljivao u formi karikatura o kafe kuvarici i Deda Mrazu.

Mirko, Mirko, zašto ti je tolika brada?

Mirko, Mirko, zašto ti je tolika brada?

- Moja filozofija je da je važno da se posao završi. Postoji i ona druga - da je važno da javnost misli da je posao urađen, bez obzira na to da li stvarno jeste. Ja sam za ovu prvu filozofiju. Populizam je najveća bolest srpskog društva - naglasio je Cvetković.
Poslednji komentari
  • Mikeli Vreme: 12.12.2012 00:52h

    Ode Mirko u pisce, ova knjiga ce mozda cak postati bestseler. Medjutim Mirko ni u njoj nije dao odgovore zasto je dao vise od pola svih sredstava konsultantskoj kuci Ces Mekon (u kojoj je kasnije i radio) prilikom privatizacija dok je on jos uvek bio direktor agencije za privatizaciju? Kad da te odgovore mnoge stvari bice jasnije.

  • razocarana Vreme: 12.12.2012 11:31h

    Jooj,pa ko ce to da cita?!

  • bolji zivot Vreme: 12.12.2012 11:32h

    Samo jedan posao ste uradili...unistili ste zemlju!!!

  • lela Vreme: 12.12.2012 11:34h

    Niste ni pricali a ni radili.....

  • čava Vreme: 12.12.2012 13:23h

    Sta mi imamo od te knjige.Vasu vladavinu ste pokazali u predhodnom periodu vase vladavine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP