Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVIO

Mirković: Tanjug će biti privatizovan!

Autor: Beta | 14.12.2013 - 11:34:00h | Komentara: 2

Pomoćnik ministra kulture, zadužen za medije Saša Mirković, izjavio je da je Nacrtom zakona o javnom informisanju predviđeno da se vlasnička transformacija državne novinske agencije Tanjug okonča do kraja 2014. godine.

"Finansiranje Tanjuga za narednu godinu predvidjeno je na isti način
kao sto je to bilo i do sada uz napomenu da je nacrtom Zakona o javnom
informisanju predvidjeno da se vlasnička transformacija ove agencije okonča do kraja naredne godine. U tom smislu Tanjug nije izuzetak od ostalih medija u kojima je država u (su)vlasničkom odnosu i odakle bi trebalo da se povuče u predstojecih 12 meseci", rekao je Mirković agenciji Beta.
Mirković je precizirao da se Nacrtom zakona o javnom informisanju za
sve medije predvidja aukcijska privatizacija.
"U slučaju da ona ne uspe, akcije će biti ponuđene zaposlenima, a ako i to ne bude uspelo predvidjeno je brisanje medija iz registra. Svi ovi koraci biće mnogo detaljnije razradjeni sa Ministarstvom privrede i Agencijom za privatizaciju", rekao je Mirković.
Na pitanje kada bi Nacrt zakona o javnom informisanju mogao da se nađe pred Vladom, a potom i pred Skupštinom, Mirković je kazao da je taj dokument nakon ekspertske analize upućen na još jedno "čitanje" na nekoliko adresa unutar Vlade Srbije.
"Očekujemo da ćemo uskoro dobiti njihove komentare i da ćemo nakon toga biti u mogućnosti da tekst nacrta preko Vladine kancelarije za evrointegracije pošaljemo u Brisel na završnu analizu", rekao je pomoćnik ministra za kulturu i medije.
Mirković je još dodao da, imajući u vidu procese koji predstoje a koji ne zavise isključivo od Ministarstva kulture i informacija, u ovom trenutku nije spreman da iznosi konkretne rokove.
"Ali sasvim je izvesno da ćemo gledati da se to što pre desi i da nacrt Zakona krene ka Vladi a zatim udje u skupštinsku proceduru", rekao je Saša Mirković.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 14.12.2013 12:35h

    STA OVAJ COVEK I G D E RADI. JEL U MINISTARSTVU SAOBRACAJA, MINISTARSTVU KULTURE ILI JE GRADONACELNIK ZAJECARA..MOLIM VAS LEPO

  • momazver Vreme: 15.12.2013 19:49h

    AHAAA...BIO SAM ZAVEDEN SLIKOM... TO N I J E TAJ TIP.. GDE JE BE 92 TAJ TIP JE RADIO...NARODE USKORO OCEKUJ DA TANJUG KUPI ONAJ KOJI JE BE 92 *UVALIO* GRCIMA,A KAD ODE SA *FUNKCIJICE* SASICA CE POSTATI SUVLASNIK ISTE/AGENCIJE TANJUG/..TAKO TO IDE GDE JE BE 92 BRATIJA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP