Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSTUPAK PROTIV MRKINOG POMOĆNIKA

Mirković uhvaćen u sukobu interesa!

Autor: M. Keranović - M. Dakić | 29.05.2013 - 23:29:00h | Komentara: 28

Saša Mirković, pomoćnik ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i član Privremenog organa grada Zaječara, u sukobu je interesa jer sedi na dve fotelje, upozorava Agencija za borbu protiv korupcije.

Hteo bi  da sedi  na dve  stolice: Saša  Mirković

Hteo bi da sedi na dve stolice: Saša Mirković | Foto: RAS

Ovo telo je protiv estradnog menadžera pokrenulo postupak zbog toga što nije prijavio funkciju koju obavlja u Zaječaru. Mirković za “Alo!” tvrdi da nije znao da je trebalo to da učini jer je reč o privremenom telu. On obećava da će napustiti mesto Mrkinog pomoćnika ukoliko dobije podršku građana u tom gradu na predstojećim izborima.


Mirković odustao od ostavke?!


Mirković je još u februaru podneo ostavku na funkciju u ministarstvu Milutina Mrkonjića, gde je zadužen za puteve i bezbednost saobraćaja, na koju ga je postavila Vlada krajem decembra prošle godine. Kako je tada rekao, ostavku je podneo jer želi da se kandiduje za gradonačelnika Zaječara na lokalnim izborima. Međutim, tu njegovu ostavku Vlada do danas nije usvojila.
- Vlada nije usvojila, a ja više nisam insistirao jer sam dosta projekata u ministarstvu započeo i želeo sam da ih privedem kraju - ističe Mirković.

U Agenciji za borbu protiv korupcije napominju da je istovremeno vršenje javne funkcije člana Privremenog organa grada Zaječara i pomoćnika ministra saobraćaja suprotno odredbama Zakona o državnim službenicima.


- Njihovim istovremenim vršenjem funkcioner postupa suprotno propisima koji uređuju njegova prava i obaveze kao funkcionera, čime dovodi u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, što je suprotno odredbi člana 27 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navode u Agenciji.


Ističu i da po zakonu državnom službeniku rad na tom položaju prestaje, između ostalog, ako stupi na funkciju u organu lokalne samouprave.

- Agencija je protiv Saše Mirkovića već pokrenula postupak po službenoj dužnosti jer nije tražio saglasnost Agencije za vršenje javne funkcije člana Privremenog organa grada Zaječara - naglašavaju u Agenciji.

Mirković kaže za “Alo!” da je juče poslao dopis Agenciji za borbu protiv korupcije u kojem je obrazložio zbog čega nije podneo zahtev za obavljanje i druge funkcije.
- U dopisu Agenciji naveo sam da sam član Privremenog organa grada Zaječara. To je samo privremeno telo, čiji je rad oročen do 23. juna. Samo iz tog razloga nisam podneo zahtev da mi se omogući i vršenje dužnosti člana tog privremenog tela, zbog toga smatram i da nisam u bilo kakvom sukobu interesa.
Kako tu drugu dužnost nisam prijavio u predviđenom roku od tri dana, Agencija je pokrenuli postupak. Verujem da će moje opravdanje biti uvaženo. Ako nakon izbora u Zaječaru budem izabran na funkciju u lokalnoj samoupravi, naravno da ću podneti ostavku na mesto pomoćnika ministra - objašnjava Mirković, koji ističe da podržava rad Agencije za borbu protiv korupcije.

Plata 142.000!

U zvaničnoj imovinskoj karti koju je Saša Mirković početkom marta podneo Agenciji stoji da “pomoćnik za sneg” mesečno prima 142.152 dinara u Ministarstvu saobraćaja. On je naveo i da poseduje trosoban stan od 72 kvadrata, četvorosobnu kuću od 215 metara kvadratnih i građevinsko zemljište od 4,6 ari, a sve je stekao kupovinom na kredit. Menadžer je prijavio da ne poseduje automobil.

Poslednji komentari
  • urke Vreme: 30.05.2013 06:24h

    Kakve si ti "PROJEKTE" započeo, majke ti?

  • MEDENA Vreme: 30.05.2013 06:58h

    Ako je ovo korupcija šta je onda Mišković,Đilas. Đelić...............ajde manite se priče, čovek će dati ostavku na mesto pomoćnika ministra saobraćaja.

  • Helk Vreme: 30.05.2013 07:22h

    Nikakva greda,nije ni prvi ni poslednji. Bar dok se takve stvari ustavom ne definišu.

  • Noca Vreme: 30.05.2013 07:26h

    Mirkovica hoce da okrive i snize porsku zabog toga sto je kandidat SNS za gradonacelnika Zajecara,plaseci se njegove ubedljive pobede sto to niko nece moci da spreci i prljavom kampanjom sto je vode protiv Mirkovica.

  • mima Vreme: 30.05.2013 08:19h

    SNS sve to radi svesno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP