Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBIJAJU DA POLOŽE RAČUNE

Miroslav Bogićević dao pare za fondaciju Tomine supruge?

Autor: Kurir | 01.12.2014 - 08:56:00h | Komentara: 6

Jedan od donatora fondacije Dragice Nikolić, supruge predsednika Srbije, bio je i nedavno uhapšeni biznismen Miroslav Bogićević.

Odali ga  prisluškivani razgovori:  Miroslav  Bogićević

Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako navodi izvor Kurira, vlasnik "Farmakoma MB" nedavno je, pre nego što će biti uhapšen, poverio bliskom prijatelju da je svima pomagao, da je novac čak dao i za Dragičinu fondaciju, a da su mu sada svi okrenuli leđa.

Davao šakom i kapom

- Kukao je da niko neće da mu pomogne, a da je davao šakom i kapom. Tako je i pomenuo ovu humanitarnu organizaciju, ali nije želeo da otkrije o kojoj sumi je reč i kako je uplatio novac. Nije želeo da pominje imena. Uplaćujući donacije, Bogićević je očigledno pokušao da napravi prostor kako bi se zaštitio jer je znao da će kad-tad istraga protiv njega biti završena - piše Kurir.
Božo Prelević, advokat uhapšenog Bogićevića, kaže da nije upoznat sa detaljima poslovanja svog klijenta.
- Ne znam da li je pomagao fondaciju Dragice Nikolić. Branim ga u krivici - navodi Prelević.

Nikud bez nacionalnih znamenja: Dragica i Toma

Dragica i Toma | Foto: A. Isaković

Inače, fondacija Dragice Nikolić ni posle devet dana ne želi da odgovori na pitanja koliko novca je dao Bogićević ili s njim povezane firme i da li su novac uopšte dali, a Kurir ih je u dva navrata (21. i 28. novembra) prosledio supruzi predsednika Srbije.
Tomislav i Dragica Nikolić uporno odbijaju da polože račune i otkriju ko su darežljivi donatori donatori fondacije, koja je od osnivanja 23. januara 2013. do 1. oktobra ove godine utrošila gotovo sedam miliona evra. Prema važećem zakonu, humanitarne organizacije nisu dužne da objave imena donatora, ali fondacija prve dame ipak ima specifičan status - njene prostorije nalaze se u zgradi Predsedništva Srbije, što je korišćenje državnih resursa.

Zloupotrebe

Kurir je već objavio da se među donatorima Dragice Nikolić nalaze i drugi biznismeni koji su povezani s predsedničkim parom. Podsetimo, Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja, izjavio je da Zakon o zadužbinama i fondacijama dozvoljava da se imena donatora ne objavljuju, ali da se upravo tako stvara prostor za zloupotrebe.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 01.12.2014 09:26h

    SRAMOTA! Nemam reci za ovu "s p r e g u" UZAS!

  • Snezana Vreme: 01.12.2014 09:43h

    Ma da oni su besprekorni i ne saradjuju sa tajkunima........Uzas....Bruka ....i ... Sramota GADI MI SE POSTENJE VLADAJUCE STRANKE !!! A NAMA ZA SMANJUJU,PLATE PENZIJE I ISKLJUCUJU STRUJU ZA 5.000 DINARA

  • BgBoy Vreme: 01.12.2014 10:37h

    Bogićević zakinuo Državu Srbiju za 15 miliona eura, uplatio u fond Dragice Nikolić ili ti "Supruga Predsenika" i ona sada glumi dobrotvora, a sav novac je uzet od građana Srbije! E još raspetljajte ko finansira izgradnju crkve u Bajčetini gde idu isto ogromne pare pa da napokon imamo jasnu sliku! Tako vam je to, glasali ste i neka vas sada vode u "bolju budućnost" bračni par iz Bajčetine, meni se povraća, iskreno!

  • Чича из Шумадије Vreme: 01.12.2014 13:51h

    Јадни народе српски... БОЉЕ ШТО НЕ ЗНАШ КОЈИ ГЛУМЦИ ТЕ ВОДЕ И ПРИЧАЈУ БАЈКЕ ПРЕКО ДВЕ ГОДИНЕ... ИМАШ ДИНАСТИЈУ НИКОЛИЋ на челу приватне државе... а председник вода фамилију по белом свету Давно је речено... НЕ ВЕРУЈ НИКАД РАДИКАЛИМА... који глумци, Оскар је мала награда.

  • mili Vreme: 02.12.2014 08:51h

    Uzas jedan taj bracni par ce nam glave doci, uzeti motke i oterati ih u njihovu Bajcetinu, SRAMOTA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP