Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! U GNEZDU ŠABAČKOG TAJKUNA

Miroslav Bogićević: Pljačkao banke, pa zidao vile! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vasilije Papović - S. Vojinović | 27.11.2014 - 20:00:00h | Komentara: 10

Novac koji je stekao pelješeći srpske banke i privredu, Miroslav Bogićević je, osim u poslove u inostranstvu, ulagao i u velelepne nekretnine u rodnom Šapcu. U naselju blizu pijace Živinarnik, šabački tajkun kupio je polovinu ulice, a u drugom delu grada sagradio je vilu jednoj ćerki, dok je kuća za drugu ćerku još u izgradnji.

Oprao milione  za račun  političara

Oprao milione za račun političara | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Hapšenje Bogićevića unelo je priličnu pometnju među Šapčane, a pitanje na koje svi traže odgovor jeste šta će biti sa njegovim firmama, u kojima radi najveći broj zaposlenih u tom gradu. Na pitanje kako je moguće da se neko u tako kratkom vremenskom roku obogati, mnoge Mikojine komšije, kako u rodnom gradu zovu ovog tajkuna, sumnjičavo vrte glavom.

Bogićevićevu  vilu štite kamere  i privatno  obezbeđenje

Bogićevićevu vilu štite kamere i privatno obezbeđenje | Foto: Emil Čonkić

A ćerki vila sa bazenom!


Bogićević je na periferiji Šapca sagradio još jednu vilu, koju je, kako kažu, namenio ćerki.
- Malo ko se može pohvaliti da je ušao u kuću i dvorište, ali oni koji su bili kažu da su tako zamišljali vile u kojima žive holivudske zvezde. Unutar vile nalazi se i bazen, a dvorište je popločano štampanim betonom, koji je skup kao sam đavo - tvrdi izvor „Alo!“.

- Kao mladić je igrao fudbal za Mačvu, a potom je bio običan referent u Fondu PIO. Početkom devedesetih počeo je neki posao sa apotekama, ali je tek sredinom prošle decenije iznenada napravio pravi bum i zaređao da kupuje jednu po jednu firmu. Sigurna sam da nije imao ni poslovne ni mentalne kapacitete za tako nešto, nego je radio zajedno sa političarima i za njihov račun - rekla nam je Šapčanka koja je zajedno sa Bogićevićem išla u srednju školu. Ona nam je ljubazno pokazala i zgradu u ulici Kralja Aleksandra u kojoj je tajkun živeo pre nego što je naglo „procvetao“ biznis kojim se bavio.

Vila koju je sagradio ćerki

Vila koju je sagradio ćerki | Foto: Emil Čonkić


- Evo, ovde je živeo u skromnom stanu, a onda je odjednom prestao da se pojavljuje u gradu. Kada bi ga neko slučajno sreo, uvek je bio okružen velikim obezbeđenjem. Pričalo se samo da su on i njegova familija putovali u Japan ili letovali na Sejšelima. Sagradio je dve vrlo lepe vile, sve u mermeru i granitu, sa kamerama svuda okolo i brojnim obezbeđenjem. Kažu da terenutno zida još jednu kuću - poverili su nam Bogićevićevi sugrađani.

Turci bacili oko  na njegovu mlekaru

Turci bacili oko na njegovu mlekaru | Foto: Emil Čonkić


U raskoš Bogićevićevih vila uverila se i ekipa „Alo!“. Prolazeći jednom od mirnih uličica u blizini pijace Živinarnik, pažnju prolaznika mora da privuče njegova vila optočena mermerom i zaštićena mnogobrojnim bezbednosnim kamerama. Kako nam je rečeno, tajkun je kupio i susednu kuću kako bi smestio mnogobrojno obezbeđenje, a čak i sa ulice vidljiv je odblesak monitora kojima se nadzire ceo kraj.

A nekada je živeo u  stančiću u zgradi

A nekada je živeo u stančiću u zgradi | Foto: Emil Čonkić

Dan pre hapšenja bio na ručku s Petrovićem!

Miroslav Bogićević se samo dan pre hapšenja video sa Dušanom Petrovićem u Šapcu! Bivšeg visokog funkcionera demokrata, koji je godinama bio desna ruka Borisa Tadića, ovaj tajkun ugostio je u restoranu koncerna „Farmakom MB“, saznaje „Alo!“.

Bogićević i Dušan Petrović su zemljaci i  stari poznanici

Bogićević i Dušan Petrović su zemljaci i stari poznanici | Foto: Oliver Bunić

- Bogićević i Petrović, koji je takođe Šapčanin, sastali su se u nedelju u restoranu zatvorenog tipa koji se nalazi u okviru koncerna „Farmakom MB“. Bogićević je zahtevao da ih niko ne uznemirava i da im niko ne prilazi bez njegovog odobrenja. Satima su razgovarali. Radi dalje istrage ne možemo da govorimo o detaljima, pošto se i uloga Petrovića u nekim od mnogobrojnih Bogićevićevih mahinacija istražuje - dodaje izvor „Alo!“.

Podsetimo, „Alo!“ je nedavno prvi objavio da je, prema sopstvenim navodima, Bogićević deo novčanih sredstava, i to iznos od 24 miliona evra u kešu, po nalogu Dušana Petrovića, a na zahtev Borisa Tadića, iskoristio za kupovinu većinskog udela u privrednom društvu „Politika novine i magazini“ d.o.o. iz Beograda.
 

Petrović je potvrdio da se sreo sa Bogićevićem.

- Prošlog četvrtka me je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić pitao da li je moguće organizovati sastanak turskog investitora, koji se priprema da napravi mlekaru u Šapcu, sa Miroslavom Bogićevićem. Tema je trebalo da bude utvrđivanje mogućnosti uspostavljanja poslovne saradnje između turskog investitora i Šabačke mlekare, čiji je Bogićević vlasnik. Kako sa

Bogićevićem nisam neposredno kontaktirao, u nedelju smo se sastali da bih se obavestio o tome da li je do sastanka došlo i kakvo je viđenje vlasnika mlekare o perspektivama te firme.
Šabačka mlekara ima hiljade kooperanata i vise stotina zaposlenih i predstavlja veoma vazan deo privrede u šabačkom kraju. Bogićević mi je rekao da je cele nedelje bio u inostranstvu, te da zbog toga nije bilo mogućnosti da se ovaj sastanak organizuje, jer je turski biznismen zbog svojih obaveza u meduvremenu morao da ode iz Srbije. Takođe, Bogićević je rekao da je u pregovorima sa stranim bankama i rudarskim kompanijama, koje vodi više meseci, u protekle dve nedelje postigao značajan napredak i da očekuje da u narednih desetak dana zaključi aranžman od 700 miliona evra - kazao je Petrović.

Rasim Ljajić potvrdio je da je kontaktirao sa Petrovićem.
- Bogićevića ne poznajem. Zvao sam Petrovića da organuje taj sastanak, ali koliko znam, do sastanka nije došlo - kratko je poručio Ljajić.

Poslednji komentari
  • nikolas Vreme: 27.11.2014 23:24h

    Zao mi teje stosi dozivela to:( :/

  • Ja Vreme: 28.11.2014 03:23h

    "Radi dalje istrage ne možemo da govorimo o detaljima, pošto se i uloga Petrovića u nekim od mnogobrojnih Bogićevićevih mahinacija istražuje" Ne mora mnogo da se istražuje. Neka prošetaju šabačkom glavnom ulicom i neka nasumično odaberu 10 ljudi. Šanse su 99% da će svih 10 da potvrdi da iza Bogićevića stoji Dušan Petrović. A ako bi umesto 10, pitali 100 ljudi, jako zanimljive priče bi mogli da saznaju...

  • robi Vreme: 28.11.2014 06:59h

    kakva bagra,,,,,

  • радознали Vreme: 28.11.2014 07:20h

    Вучићу оћеш ли и послче овог текста да нам умањујеш ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ?

  • promilko Vreme: 28.11.2014 09:52h

    Sve biznismene (lopurde) pozatvarati u adekvatnu prostoriju dati im po balon 5 lit. slane vode i dok ne napišu "istorijat poslovanja " nema napolje.Posle toga odmah ih zaposliti u recimo gradsku čistoću spoljni (ulični) rukovAdilac smeća.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP