Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ADMINISTRATIVNI ODBOR ISPUNIO ZAHTEVE NAPREDNJAKA

Mis Skupštine pomaže Malom!

Autor: Bojana Rajić | 07.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Administrativni odbor u Skupštini juče je jednoglasno aminovao da poslanici SNS-a Ljubica Mrdaković Todorović, Irena Vujović i Mileta Poskurica, kao i član Republičke izborne komisije Miljkan Karličić mogu da obavljaju još jednu javnu funkciju. Tako im je omogućeno, da iako sede na dve stolice, ne budu u sukobu interesa, i to sve u skladu sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Sedi u dve fotelje: Irena Vujović,  poslanica i  pomoćnica

Sedi u dve fotelje: Irena Vujović, poslanica i pomoćnica | Foto: Vesna Lalić

Tako će Irena Vujović, koju su nedavno novinari izabrali za mis Skupštine, od danas bez brige moći da obavlja i funkciju pomoćnika gradonačelnika grada Beograda Siniše Malog.


Irena je poslanički mandat prvi put dobila 2012, a poslanik je naprednjaka i u ovom skupštinskom sazivu. Mesto pomoćnika gradonačelnika grada Beograda za društvene delatnosti dobila je pre desetak dana.
Vujovićeva za „Alo!“ kaže da to što ima dve funkcije znači da je ambiciozna i da mora više da radi, kao i da se odrekla plate u Skupštini.

- Radiću dva posla, a platu ću dobijati samo u gradskoj upravi. Gradonačelniku ću pomagati u poslovima koji se tiču obrazovanja, kulture, socijalne zaštite, a možda i omladine i sporta. Trudim se da posao ne trpi, da oba zadatka radim kako valja - objašnjava ona.

Siniša Mali

Siniša Mali | Foto: FoNet Dragan Antonić


Problem da se odrekne jedne od dve funkcije imao je i njen partijski kolega poslanik Mileta Poskurica, ali su ga članovi odbora te muke oslobodili. Nakon što su složno digli ruku i glasali „za“, on će od danas bez glavobolje obavljati i funkciju predsednika Upravnog odbora Instituta za medicinu rada.
Zahtev za obavljanje druge funkcije odobren je poslanici SNS-a Ljubici Mrdaković Todorović za obavljanje funkcije predsednika Nadzornog odbora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Članu Republičke izborne komisije Miljkanu Karličiću odobreno je da obavlja funkciju predsednika Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Za odvojen život 35.000


Zahtev za ostvarivanje prava na isplatu mesečne naknade za zakup stana u Beogradu, kao i naknade za odvojen život od porodice, odobren je poslanici SNS-a Vesni Rakonjac. Ona će za zakup stana dobijati 35.000 dinara mesečno, a za odvojen život od porodice 40 odsto od mesečne zarade zaposlenih u privredi na dan isplate.

Poslednji komentari
  • mik Vreme: 07.05.2014 10:09h

    Irena Vujović, bivša sekretarica A Vučića, predsednik Odbora za spoljne poslove u Narodnoj skupštini i pomoćnik gradonačelnika. Tipičan primer sukoba interesa jer se radi o izvršnoj funkciji u Skupštini grada i zakonodavnoj u Narodnoj skupštini

  • danijela Vreme: 08.05.2014 11:30h

    Sukob interesa je kada se obavljaju obe funkcije u izvrsnoj vlasti ili u zakonodavnoj vlasti, a nije sukob interesa kada ste u izvrsnoj i u zakonodavnoj vlasti.

  • goran Vreme: 08.05.2014 16:32h

    Za stan 35.000 i odvojeni zivot.... pa Vucicu, koga ti zajebavas ili neces da vidis sta s eoko tebe radi. Zasto ovo. Zasto dnevnice poslanicima kad zaseda skupstina. Dva posla ne moze. Jedan posao jedna plata. Akjo moze dva posla to znaci da je bar jedan-a od funkcija nepotrebna, nema posla za ceo radni dan. Ej Srbijo medju sljivama, ej Vucicu osvesti se.

  • marlen Vreme: 08.05.2014 19:41h

    BOZE SACUVAJ STA SE OVO DESAVA...POLA NACIJE NEMA POSLA,A ONI DELE IZMEDJU SEBE FUNKCIJE..MA SUPER..PA NECE OVO MOCI DA SE TRPI..UZ TO POVECALI POREZ,CENE HRANE, KOMUNALIJA,,,,SVEGA....A ONI DELE PARE ZA STANOVANJE,ODVOJEN ZIVOT..OVAMO PRICA DA SE MORA STEDETI..NA CEMU BRE STEDITE,NA SEBI NARAVNO,A NAROD CE SVE TO LEPOOOOOO DA *POZLATI* EEE PA LEPI MOJI SA SVOJIMA NA JUTRENJE....PIH,koga mi izabrasmo...ne radite nista novo,nista povoljno za narod,,samo za sebe i svoje funkcionere,posebno za ove skupstinske lepotice....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP