Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HOROR NA INTERNOM ODELJENJU ZDRAVSTVENOG CENTRA U ČAČKU

Miševi i bube sa pacijentima!

Autor: Radmila Briza | 01.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Horor je jedina reč koja opisuje uslove za lečenje najtežih pacijenata Internog odeljenja Zdravstvenog centra „Čačak“! A tamo lekarsku pomoć dobijaju oboleli od najozbiljnijih kardiovaskularnih bolesti, oni koji su preživeli infarkte i druga životno ugrožavajuća stanja!

Ovde leže najteži bolesnici: Detalj iz čačanske bolnice

Ovde leže najteži bolesnici: Detalj iz čačanske bolnice

Našoj redakciji obratila se rođaka pacijentkinje koja je trenutno smeštena u ovoj bolnici, šokirana prizorima koji su je zatekli i čije nam je slike kao dokaz prosledila. Kako opisuje, na odeljenju su miševi za koje je postavljen lepak, mrtve bube po ćoškovima...

Jezive scene kupatila

Jezive scene kupatila

Fotografije pokazuju da bolesnički krevet izgleda kao da je tamo ostavljen i zaboravljen pre pola veka. Na njemu prebačena posteljina, ispod crveni lavor. Najgore u svemu je što je zid koji bi trebalo da bude iznad glave obolelog ili ispod njegovih nogu bukvalno crn.

„Ubistvena“ higijena

„Ubistvena“ higijena

Kao što se može videti na fotografijama, uslovi u kupatilima ne ispunjavaju osnovne higijenske standarde. O struji da ne pričamo. Donji deo bojlera, koji stoji iznad tuš-kade, otvoren je i crn. Iz njega vire staklena vuna, žice i ko zna šta još. Emajl kade je obijen, rđav i prljav. Na jednom zidu stoji obična sijalica povezana na žice izvučene iz zida!

Raspala vrata   bolničkih soba

Raspala vrata bolničkih soba

Gornji deo kazančeta za vodu skinut je, a njegova površina dobila je neku žućkastu boju. Ukoliko je u beogradskom Urgentnom centru infekcija uspela da ubije čak dva pacijenta, koji, u odnosu na ovaj ima savršene uslove, šta se tek krije u čačanskoj bolnici?!

Ako ne zaradite  zarazu, može vas  udariti struja

Ako ne zaradite zarazu, može vas udariti struja


- Po odeljenju trče miševi. Ne smem da pomislim koje zaraze mogu da prenesu! Mrtve bube su po ćoškovima! Vrata od kupatila su toliko prljava, propala da se na njima i boja oljuštila. Sve je prljavo. Zidovi, kupatilo... Plašim se da moja rođaka ne navuče neku gadnu zarazu. Sa druge strane, lekari i ostalo osoblje su ljubazni. Rade i pomažu. Nisu oni krivi što su primorani da leče na ovakvom mestu - priča za “Alo!” ova žena i dodaje da se hitno mora poslati inspekcija.

Radoslav  Milošević

Radoslav Milošević | Foto: Vladimir Nikitović

Direktor: Zlonamerna podmetanja


U nameri da proveri informacije do kojih smo došli, “Alo!” je pozvao direktora ZC “Čačak” koji je negirao da su uslovi na Internom odeljenju katastrofalni, ali je potvrdio da postoje lepkovi za miševe. On je odbio naš predlog da mu odmah imejlom uputimo fotografije do kojih smo došli kako bi ih prokomentarisao.
- Dođite, pa ćemo se lično uveriti da li je tačno to što gledate na fotografijama. Naravno da uslovi nisu idealni, ali u kojoj zdravstvenoj ustanovi jesu? Mogu da kažem da su zadovoljavajući. Postoji lepak za miševe, baš kao i u svim zdravstvenim ustanovama. To su preventivne mere da ih ne bi bilo u bolnici. Sporadično su se pojavljivali, ali u kojoj kući ih nema? Ovo nije prvi put da neko zlonamerno šalje fotografije medijima. Zašto se pacijenti meni ne obrate - pitao je dr Radoslav Milošević.

Ministarstvo zdravlja: Higijena mora da bude na najvišem nivou!


- Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar inistira na održavanju higijene na viskom novou u svim zdravstvenim ustanovama. Na to su direktori svih zdravstvenih ustanova u Srbiji još jednom upozoreni dopisom od 22. juna. U njemu se, između ostalog, kaže da se ispoštuju i na najviši nivo podignu sve higijensko-epidemiološko preventivne mere. Ukoliko fotografije pokazuju stvarno stanje, momentalno ćemo poslati inspekciju da utvrdi o čemu se radi - kažu za “Alo!” u Ministarstvu zdravlja.

Poslednji komentari
  • Miroslav Vreme: 01.07.2015 09:30h

    Oj Srbijo pukla li si...SRAMOTA a svi se samo otimaju za fotelje. Treba nama Nemacka disciplina i sve bi bili OK!

  • Videla sve Vreme: 01.07.2015 10:49h

    E pa gospodine ministre, saljite vec danas, jer je stanje na ovom odeljenju i gore od fotografija koje imate pred sobom! Nego, posaljite i malo medicinskog osoblja posto jadne sestre ne mogu da odrade posao, nema ih dovoljan broj,u trecoj smeni se desava da bude jedna sestra na toliko pacijenata. Pozdrav odeljenju neurologije Cacanske bolnice!

  • mika Vreme: 01.07.2015 11:21h

    Para ima u "Parovima" i sl., plaćamo onakav i onoliki ološ sramotnim ciframa. Tolike pare ne bi u celom svom životu videli ni da su akademici. Ove slike su velika sramota Srbije i onih koji je vode pitaj Boga gde !?!?

  • goran Vreme: 01.07.2015 14:35h

    ja sam iz cacka,a verujte da je situacija jos gora nego sto opisuju ove fotografije,tesko onome ko zaglavi u cacansku bolnicu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP