Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOČEK NOVE GODINE

Miško i sin uz
prasence u „Hajatu“!

Autor: J. Petrović - A. Dimitrovska | 20.12.2012 - 00:06:00h | Komentara: 7

Novogodišnji program do zore uz vrckave pevačice „Grand šoua“ na televiziji, praseće pečenje i zagrljaj pun saosećanja od nekadašnjeg lidera Saveza vojvođanskih Mađara Jožefa Kase čekaju Miroslava Miškovića u novogodišnjoj noći, koju će, kao i Božić, provesti u ćeliji od deset kvadratnih metara u popularnom „Hajatu“ Okružnog zatvora.

Svetlo u ćeliji goreće mu nešto duže: Mišković

Svetlo u ćeliji goreće mu nešto duže: Mišković

Zatvorski doček imaće i njegov sin Marko Mišković, koji će sekunde do nove godine brojati u ćeliji u Ustaničkoj ulici sa još trojicom cimera, kao i Milo Đurašković, vlasnik „Nibensa“, koji drugu Novu godinu zaredom čeka na istoj adresi - iza rešetaka.

Više domaćin nego gost: Milo

Više domaćin nego gost: Milo | Foto: Oliver Bunić


Zaradili 30 miliona €

Prema krivičnoj prijavi, Miroslav Mišković, Milo Đurašković i Marko Mišković su u periodu od 2005. do 2010. godine kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve „Niš“, a preko njega i kao suvlasnici u drugim putarskim preduzećima - „Beograd“, „Kragujevac“, „Vranje“, „Sremput“, „Bačkaput“ i drugim - neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i prisvojili imovinu u vrednosti oko 30 miliona evra. Zajednički posao Miškovića i Đuraškovića započet je tokom 2005. godine kupovinom PZP „Beograd“, koju su sa 23 miliona evra finansirali Mišković i njegova kompanija „Hemslejd“.

Tokom novogodišnjih praznika, stanari srpskih zatvora imaju malo povoljniji tretman, koji će biti primenjen i na nedavno uhapšenu četvorku. Umesto u 22 sata, svetla se neće gasiti ni posle ponoći, a kako imaju televizore u svojim ćelijama, moći će da „merače“ uz novogodišnji program koji im se bude dopao. Kako nalaže zatvorska tradicija, prasence za večeru im ne gine.


- Pritvorenicima ručak mogu da donose članovi porodice ili iz restorana, ali ta pogodnost za večeru ne važi. Za novogodišnju noć je zatvorska trpeza malo bogatija i obično uključuje praseće pečenje i slatkiše - kaže za „Alo!“ izvor iz zatvora.

Da li će Miškovići, koji su već nedelju dana u pritvoru, imati specijalne zahteve, zasad nije poznato. Ako požele, poput Milorada Ulemeka Legije, ubice premijera Zorana Đinđića, koji je to uradio ranije, Miškovići mogu Novu godinu da dočekaju i uz neobilazne trubače, koji bi im ovog puta svirali samo pod prozorom, odnosno kapijom, zatvorskom. Oni će, kao i svi ostali, imati i pravo na posetu porodice, koja može da im donese paket.

Iako je navikao na luksuz i toplu porodičnu atmosferu, Mišković će prvi novogodišnji poljubac i zagrljaj dobiti od cimera Jožefa

Iako je navikao na luksuz i toplu porodičnu atmosferu, Mišković će prvi novogodišnji poljubac i zagrljaj dobiti od cimera Jožefa | Foto: Nemanja Kostić


- Iako je Nova godina, kićenja jelki i alkohola u zatvorima nema. Osim malo bogatije trpeze, pritvorenici imaju pravo i na vanrednu posetu i paket - dodaje naš sagovornik, a poseti će se posebno radovati budući tata Mišković junior, koga devojka Jelena Nikolić još nije posetila u zatvoru.

A sad nešto sasvim drugačije:  Marko je navikao na putovanja i provode

A sad nešto sasvim drugačije: Marko je navikao na putovanja i provode | Foto: Miloš Cvetković


U svakom slučaju, novogodišnji praznici u svemu će biti drugačijih od ostalih za Miškoviće, posebno za Marka. Za razliku od oca, koji više voli porodičnu atmosferu i koji je odmore uglavnom provodio na svom imanju u Herceg Novom, njegov sin poznat je po krstarenjima luksuznom jahtom, putovanjima i ludom noćnom provodu.

Miškovića od juče hrani njegov restoran „Deltino“


Iako je u beogradski Okružni zatvor stiglo i pisano odobrenje da Miroslav Mišković dobija hranu spolja, vlasnik „Delta holdinga“ je prekjuče bio na zatvorskoj hrani, ali se juče ipak opredelio za restoran! Kako „Alo!“ saznaje, najbogatijem Srbinu se prekjuče svidela boranija sa mesom iz zatvorske menze, ali je zato juče, poput njegovog sina Marka Miškovića, iskoristio privilegiju da se časti specijalitetima iz porodičnog restorana „Deltino“. „Miroslav Mišković je iz restorana dobio paradajz, grilovano povrće, kuvani kupus, ljutu papriku, hleb i grožđe. On će spolja dobijati samo ručak, a da li će jesti doručak i večeru iz zatvorske kuhinje, ostaje na njemu“, kaže izvor „Alo!“ iz zatvora.

Poslednji komentari
  • slušalac Vreme: 20.12.2012 04:54h

    Dali će im doći deda mraz?

  • ivanka Vreme: 20.12.2012 10:15h

    Nekako mi se cini da se sada svi izivljavaju na ovim ljudima jer su tamo gde jesu ali dok su bili vani niko nije imao hrabrosti.Takvi smo mi ljudi.

  • Nena Cvele Vreme: 20.12.2012 10:40h

    @Ivanka-To je cuvena srpska hrabrost.Postaje bljutavo!

  • vodolija Vreme: 20.12.2012 12:10h

    Boze , kako ste samo zli...da li je moguce da se tako nprofesionalno ponasate.

  • Drago Vreme: 20.12.2012 12:14h

    Pa dok su bili vani bili su "pošteni" , zato niko nije lajao na njih , e sad kad se zna šta , kako, gde, sad je drugačije..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP