Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIJALA MU ROBIJA

Miško iz zatvora zaradio 296 miliona evra!

Autor: Sanja Đorđević | 26.07.2013 - 20:00:00h | Komentara: 3

Osim što je zapustio frizuru i sede repiće pustio do ramena, Miroslav Mišković se nakon sedmomesečnog pritvora, izgleda, nije puno izmenio, te je on i juče odbio da govori za medije, iako je prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj su njegovi menadžeri predstavili polugodišnje rezultate “Delta holdinga”.

Mišković | Foto: Aleksandar Stanković

Miroslav Mišković | Foto: Aleksandar Stanković

Imali bolje planove za 12 miliona od jemstva

Direktor “Delte” Dejan Jeremić ponovio je da je jemstvo od 12 miliona evra za puštanje vlasnika Miškovića iz pritvora kompanija obezbedila iz operativnog poslovanja u zemlji i da nema novca iz inostranstva, a činjenicu da su novac obezbedili za 72 sata vide kao “kompliment snazi” koju “Delta” ima u operativnom poslovanju.
- Mi smo poslovni ljudi i sigurno bismo znali kako bolje da upotrebimo taj novac - rekao je Jeremić na pitanje koliko je tih 12 milona evra datih za Miškovićevo jemstvo uticalo na poslovanje kompanije.

Mišković je sedeo u publici u prvom redu i nije skidao osmeh sa lica budući da je kompanija tokom njegovog boravka u bajbokani zaradila 296 miliona evra, doduše 5,6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine i za 10 odsto manje od planiranog, ali su u toj kompaniji uvereni da će to biti nadoknađeno do kraja godine i da će ukupni prihod biti planiran 701 milion evra.
Učešće u konferenciji uzeo je samo u jednom momentu kada je rekao da je kontakte sa svojim saradnicima za vreme dok je bio u pritvoru održavao preko advokata.

- Svake nedelje je delegacija menadžera “Delte” bila u prilici da određeno vreme provede u razgovoru sa našim predsednikom - rekao je Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik operativnih poslova, odgovarajući na novinarska pitanja.
Na dodatno pitanje kako je moguće da idu u posetu, jer je to dozvoljeno samo porodici i advokatima, reagovao je sam Mišković dobacivši iz publike: “Pa preko advokata!”

Iako su novinari unapred upozoreni da neće biti komentarisan sudski postupak protiv vlasnika “Delte”, Jeremić je priznao da im bez njega “nije bilo lako”, ali da su uspeli da održe dobre poslovne rezultate. Koliko su se menadžeri obradovali šefu na prvom kolegijumu, održanom neposredno pre konferencije za novinare, Jeremić je izrazio impresijom da “šef odavno nije bio ovako dobro raspoložen na kolegijumu”.

Sreću i radost što je konačno na slobodi gazda Miško nije krio ni pred novinarima, te je u konferencijsku salu gotovo uleteo sa osmehom na licu, a po završetku konferencije se opet nasmejan okrenuo ka novinarima, pozdravio ih mahanjem obema rukama i maltene trčećim korakom izleteo iz sale.
Vidno raspoloženi bili su i ostali njegovi saradnici, uključujući ćerku i zeta Ivanu i Gorana Karić, koji su mu kao članovi porodice pružili podršku prilikom prvog pojavljivanja u javnosti po izlasku iz pritvora, gde je boravio zbog zloupotrebe u putarskim preduzećima.
Poslednji komentari
  • Mitar Vreme: 26.07.2013 20:59h

    Nije zaradio toliko, vec je Delkta imala toliki promet. Zaradili su neuporedivo manje.a samo lud covek moze da pomisli da 12 mil nece uticati na poslovanje Delte. Bice dobro ako zaposleni uopste dobiju platu. A on naravno da je srecan sto nije u zatvoru vise

  • Chovekoliki Vreme: 26.07.2013 21:14h

    Doživesmo juče i to. Jedan od kreatora našeg smaka, moralna i fizička kreatura, diže ruke iz naših ekrana u znak velike pobede! O osmehu da ne govorimo - znamo kakvi se likovi u ovakvim okolnostima smeju i šalju poljupce. I šta više možemo da očekujemo, sem pravde od Boga?

  • sveznalica Vreme: 26.07.2013 21:20h

    jedna stvar mi nije jasna, kako to pravno lice plaća za potrebe privatnog lica, pa zar to nije upravo ono zašta ga tuže da je izvlačio pare iz pravnog lica za vlastite potrebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP