Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIKA „DELTE” NE SPASAVA NI VIŠEMILIONSKO JEMSTVO

Mišković do leta u pritvoru?

Autor: Svetlana Vojinović - Ana Dimitrovska | 18.02.2013 - 23:50:00h | Komentara: 2

Miroslav Mišković, vlasnik “Delta holdinga”, osumnjičen za višemilionske malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, ostaće iza rešetaka i posle 8. marta, kada mu ističe pritvor koji mu je 8. februara produžen za mesec dana, saznaje “Alo!”.

Pod lupom i zbog  „C marketa“, „Luke  Beograd“ i „Belvila“: Miroslav Mišković

Pod lupom i zbog „C marketa“, „Luke Beograd“ i „Belvila“: Miroslav Mišković | Foto: Nemanja Kostić

Poznati srpski biznismen ostaće u „zatvorskom Hajatu” i pored toga što je preko svojih advokata ponudio jemstvo, a kako ekskluzivno saznajemo, narednih dana biće saslušano još nekoliko novih svedoka u istrazi koja se vodi i protiv Miškovićevog sina Marka, ali i Mila Đuraškovića, vlasnika “Nibens grupe”.


„Delta“: Božović izneo besmislice

Kompanija “Delta holding” demantovala je juče da angažman američke kompanije “Podesta grup” ima bilo kakve veze sa pregovorima Srbije i EU. “Delta holding” u saopštenju navodi da je “Podesta” angažovana kako bi podigla kvalitet kompanijske komunikacije sa celokupnom javnošću. Državni sekretar MUP-a Vladimir Božović izjavio je juče da je Miroslav Mišković angažovao jednu od najvećih i najskupljih američkih lobističkih kompanija sa namerom da stvori utisak da se u Srbiji ne poštuju ljudska prava i da se borbi protiv korupcije pristupa selektivno. Iz “Delte” su njegovu izjavu nazvali “zlonamernom besmislicom”.

- Miškoviću i njegovom sinu je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti. Iako su mediji spekulisali da je saslušanjem Tatjane Jeronimides sa Kipra završeno sa saslušanjem svedoka o davanju kredita Preduzeća za puteve “Niš” i prodaji akcija tog preduzeća “Nibens grupi”, biće saslušano još svedoka u tom predmetu - kaže za “Alo!” izvor iz istrage i dodaje da se zbog toga još nisu stekli uslovi za jemstvo kojim bi Miškovićima bilo omogućeno puštanje iz pritvora.

Kako saznajemo, Miškovićevi advokati u predlogu sudiji za prethodni postupak da Mišković i njegov sin Marko budu pušteni iz pritvora uz jemstvo nisu izašli sa konkretnom svotom.

- S nama nema nagodbe i licitiranja, tako da za njegove milione uopšte nismo zainteresovani. Dakle, da ponudi i više miliona evra, poručujemo da će taj zahtev biti odbijen - dodaje izvor “Alo!”.

Osim navodnih malverzacija u putarskim preduzećima, Mišković je pod lupom i zbog “C marketa”, “Luke Beograd” i novobeogradskog naselja “Belvil”. Naš izvor iz Specijalnog tima MUP-a Srbije, koji je formiran da bi pročešljao sumnjive privatizacije u Srbiji, kaže da oni svoj deo posla privode kraju i da su ustanovili da su u ovim slučajevima utvrđene mnogo veće mahinacije i kriminal nego prilikom privatizacije putarskih preduzeća zbog kojih su Mišković, njegov sin Marko i Milo Đurašković, vlasnik “Nibensa”, još u decembru lišeni slobode.

Traži kućni pritvor: Milo Đurašković

Traži kućni pritvor: Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

- U pitanju su višemilionski iznosi prevare u odnosu na taj predmet. Prema dokazima koje smo do sada prikupili, Miškoviću je privatizacija “C marketa” najveća omča oko vrata, sledi “Luka Beograd”, pa „Belvil“... Što se tiče policije, predmeti se već privode kraju, tako da bismo uskoro mogli sve što smo prikupili da predamo Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje zvanično odlučuje o pokretanju istrage - zaključuje sagovornik “Alo!”.

Miškovići, Đurašković i još šest osoba osumnnjičeni su da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Prema Zakoniku o krivičnom postupku, koji reguliše i „tužilačku istragu”, ukoliko posle tri meseca i dalje budu postojali razlozi da ostanu iza rešetaka, o daljem produženju pritvora odlučivaće krivično vanpretresno veće suda, sve do podizanja optužnice, koja u tom slučaju mora da usledi u roku od šest meseci od pritvaranja osumnjičenih.
Međutim, vicepremijer Srbije izjavio je pre nekoliko dana da je uveren da će uskoro biti potvrđene optužnice u mnogim postupcima, pa i onom koji se vodi protiv prvog čoveka “Delte”.

Milovi advokati uložili žalbu na pritvor

Advokati Mila Đuraškovića juče su uložili žalbu na rešenje kojim je sudija za prethodni postupak Specijalnog suda Đuraškoviću produžio pritvor za još mesec dana, a odluka suda bi trebalo da bude poznata do kraja nedelje. U zavisnosti od odluke, njegovi branioci će tražiti da mu se odredi mera kućnog pritvora uz nošenje elektronske narukvice. Ta mera je Đuraškoviću već jednom bila određena kada je bio uhapšen zbog sumnji da je oštetio kruševačko preduzeće FAM.

Poslednji komentari
  • Milosava Vreme: 21.02.2013 10:02h

    Nije mu Sloba valjao uhvatio se u kolo sa petooktobarskim izdajnickim smecem, ucestvovao u rusenje Srpske radikalne stranke i finasirao nistarije Nikolica i Vucica. Gde mu je sada Mongomeri da ispijaju viski kao nekada kada su isporucivali Slobu. Zlo radjanje gotovo sudjenje.

  • Zoran Spasic Vreme: 21.02.2013 18:57h

    Hocu pare kao Jezda .Priznajem bez batina da su mi urucene i zadrzavam ih za sebe ! Idem u zatvor pet godina !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP