Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOK JE U PRITVORU

Mišković ima prava na posete
porodice, štampu, posebnu hranu

Autor: Tanjug | 15.12.2012 - 11:45:00h | Komentara: 5

O poštovanju ljudskih prava vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića dok je u pritvoru brinuće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda koji će, shodno Zakoniku o krivičnom postupku, odobravati pojedinačne posete članova porodice i druge privilegije koje nisu u suprotnosti sa pritvorskim životom.

miroslav miskovic

Otac na službenom putu: Miroslav Mišković | Foto: Nemanja Kostić

Miškovića će u pritvoru, uz odobrenje sudije, moći da posećuju pored advokata, samo članovi najuže porodice, eventualno ćerka i supruga, i to samo dva puta mesečno, dok mu je sin Marko u pritvoru, pošto su zajedno uhapšeni u sredu.

 

Mišković u pritvoru nema pravo ni na kakve telefonske razgovore, može da se pretplati na dnevnu štampu, na ručak koji bi u stizao iz restorana u ćeliju, a porodica i prijatelji bi mogli da mu uplate novac na zatvorski račun koji bi trošio u zatvorskoj kantini. Omogućeno mu je i da nosi svoju odeću i obuću, gleda televizor, koristi kompjuter, ali ne i Internet. Porodica bi shodno pravilima u pritvoru mogla da mu donosi pakete sa hranom ili da ga pretplati na dostavu hrane iz restorana, mogla bi da ga snabdeva čistom odećom, obućom, knjigama, a ukoliko sud to dozvoli vlasnik Delta holdinga, mogao bi da dobije i televizor i kompjuter.

Marko Mišković

A i sin je uz njega: Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Uz odobrenje suda Miškovića će porodica ili prijatelji moći da pretplate na dnevne novine koje će mu stizati u ćeliju svakog jutra.

Imaće kao i ostali pritvorenici pravo na dva sata šetnje u zatvorskom dvorištu kao i na lekarske preglede ukoliko su neophodni.
Vlasnik Delta holdinga od srede je u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, ali bi uskoro mogao da bude prebačen u Okružni zatvoru Beogradu koji se nalazi u Bačvanskoj ulici.
Mišković i njegov sin Marko uhapšeni su u sredu ujutru a 14. decembra im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.
Ukoliko nađe da i posle 30 dana stoje razlozi za pritvor, krivično vanpretresno veće suda može da im ga produži za još do dva meseca, a nakon toga o pritvoru odlučuje Apelacioni sud. Pritvor prema zakonu, može da traje šest meseci bez optužnice, a po njenom podizanju najviše četiri godine – do donošenja prvostepene presude.
Poslednji komentari
  • ViktorKV Vreme: 15.12.2012 12:10h

    Ne shvatam zasto ima toliko povlascen polozaj, sta je on bolji od bilo kog drugog lopova. Treba da jede sta i drugi zatvorenici jedu, treba da bude u istim celijama u kojima su i drugi. Psete porodice kad i ostalima. Ne shvatam zasto su povlasceni On, Ceca, Milosevic. Zatvor je zatvor, mora biti isti za sve, jedino pravdam jace sisteme zastite u zavisnosti od stepena eventualne opasnosti da se istom onemuguci da sa lakocom izadje iz zatvora. DOKLE VISE TAJ POVLASCEN PRISTUP NAJVECIM KRIMINALCIMA !!!

  • razocarana Vreme: 15.12.2012 22:41h

    Navikao covek na luksuz......ne bih ja njemu dodelila nikakve privilegije....

  • nevenka Vreme: 15.12.2012 22:42h

    Nece Miskovic skoro kuci.....

  • jova Vreme: 15.12.2012 22:43h

    Neka cita.....

  • Nina Vreme: 16.12.2012 07:46h

    DRžava je omogućila mnogima da se bogate tako i Miškoviću. Država je trebala da odredi cifru kolko će ko od njih da da i gotovo. Šta ima bilo ko od toga što će neko biti u zatvoru! Svi znamo kako je bilo vreme. Zato je trebalo obeštetiti državu i sve radnike koji su ostali privatizacijom tih preduzeća oštećeni. Ako bi hteli pravdu onda bi skoro SVI POLITIČARI IZ TOG VREMENA TREBALI DA BUDU U ZATVORU.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP