Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PONOVO SE RAZMATRA JEMSTVO

Mišković ipak izlazi iz pritvora?

Autor: Tanjug | 26.06.2013 - 16:21:00h | Komentara: 20

Apelacioni sud u Beogradu naložio je danas Specijalnom sudu da ponovo razmotri predlog odbrane Miroslava Miškovića da mu se pritvor zameni polaganjem jemstva ili kućnim pritvorom i da jasno obrazloži svoju odluku koju tim povodom donese, pošto je ukinuo prvostpeno rešenje kojim je taj predlog odbijen zbog bitnih povreda odbredbi krivičnog postupka.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: N. Marković

Apelacioni sud je međutim istovrmeno potvrdio odluku Specijalnog suda kojim je Miškoviću i vlasniku "Nibens grupacije" Milu Đuraškovića pritvor 7. juna produžen za 30 dana zbog opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Apelacionog suda.


Usvojivši žalbu branilaca Miškovića Apelacioni sud je ukinuo rešenje Specijalnog suda od 4. juna kojim je odbijen njihov predlog da mu se ukine pritvor uz jemstvo koje odredi sud, ili da mu se pritvor zameni zabranom napuštanja stana (kućni pritvor) zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Ukinuto je i rešenje kojim je odbijen predlog Đuraškovićevih branilaca da mu se pritvor ukine ili zameni za kućni pritvor.

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Apelacioni sud je naložio Specijalnom sudu da prilikom ponovnog odlučivanja otkloni bitne povrede odredaba krivičog postupka, pravilno i potpuno utvrdi činjenicno stanje i da jasne i argumentovane razloge na osnovu kojih će zaključiti da li se u ovoj fazi postupka pritvor pokazuje neophodnim ili se ista svrha može postici blažom merom, koje je predložila odbrana, navodi se u saopštenju.

Mišković i Đurašković se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kada su uhapšeni.

Posle šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njih dvojice i još devet osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda produžilo je 7. juna pritvor za još mesec dana Miškoviću, kao i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.
Poslednji komentari
  • Dok Rivers Vreme: 26.06.2013 16:50h

    Dobro, šta sada ovo znači? Malo smo kršili zakon, priznajemo, ali malo ćemo i dalje to raditi... Kakav je ovo neprekidan cirkus? Oslobodite čoveka iz pritvora, važniji su zakoni od rejtinga.

  • Biljana Vreme: 26.06.2013 16:51h

    Citava konfuzija i mnostvo pravnih zavrzlama oko nepobitnog,a to je: ne postoje razlozi koji su navedeni za produzenje pritvora i odlaganje sudskog epiloga. Problematicno je sto je u ovome samo jedna strana ostecena, ako se izuzme istina i pravda koje su gubitnici u mnogo cemu.

  • Coka Vreme: 26.06.2013 16:52h

    Znači, nije mu baš zakonito produžen pritvor, ali ipak da ostane u pritvoru? Hej, šta se brukate kao Obradović, recite o čemu se radi!

  • Marko Vreme: 26.06.2013 17:09h

    Da li je danas neko pocrveneo od stida citajuci odluku Apelacionog suda? Jasno se ukazuje da su u odlucivanju prenebregnuti svi pravni razlozi.

  • Brajko Vreme: 26.06.2013 17:13h

    Nisam ovde najbolje shvatio - da li ih ostavljaju u pritvoru ili će ih pustiti, ali mi je jasno da je viši sud ustanovio da specijalni sud nije donosio valjane odluke, jer i prošli put nisu ničim argumentovali tvrdnju da se pritvor produžava zbog opasnosti od bekstva.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP