Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUĐENJE VLASNIKU DELTA HOLDINGA

Mišković neće da priča o Raduloviću

Autor: M. Dudvarski | 16.04.2014 - 12:05:00h | Komentara: 0

Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga nije želeo danas da odgovori da li ga brine šta će protiv njega reći Slobodan Radulović, koji se nedavno predao srpskim istražnim organima.

Radulović

Radulović | Foto: FoNet

Na pitanje novinara alo.rs da li se brine šta će reći Slobodan Radulović (71) bivši direkor "C marketa" otkriti u vezi malverzacija oko tog preduzeća, biznismen  Miroslav Mišković (68) nije imao komentar: "Nemojte, molim Vas, stvarno, nemojte molim Vas. " rekao je Mišković i otišao na pauzu.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Nebojša Marković

Njemu je danas u specijalnom sudu u Beogradu  nastavljeno suđenje za malverzacijama sa putarskim preduzećima. Radulović je ranije u medijima optuživao Miškovića za malverzacije i otimanje "C marketa" od strane Delta holdinga.

Predsedavajući veća Specijalnog suda, pred kojim je danas nastavljeno suđenje
vlasniku Delte, Vladimir Vučinić saopštio je da nije prihvatio molbu Miroslava Miškovića, kojem je oduzet pasoš, da zbog posla otputuje u Italiju što je izazvalo burnu reakciju Miškovića, koji je rekao da je duboko razočaran.

Vučinić je obrazložio da se ovim Miškoviću ne onemogućava poslovanje, već je ono modifikovano zbog sudskog postupka.

Jemsto od 12 miliona evra koje je položio Mišković jeste visoko, možda i najveće u regionu, ali je činjenica da optuženom nije nedostižan i mnogo veći iznos, rekao je Vučinić.

Sudija je Miškoviću rekao, odgovarajući na njegove primedbe, da dostavi ako ima dokumentaciju da ne može da posluje zbog nemogućnosti da putuje u inostranstvo i da će se ona ceniti u svakom posebnom slučaju.

- Nemam ništa protiv Delte, niti želim da ometam u poslovanju bilo koga, rekao je Vučinić.

On je podsetio da je na početku suđenja dozvolio Miškoviću da putuje u Englesku, i da je posle te odluke prvi put u karijeri morao da se obrati nadležnim organima, naglasivši da kasnije odbijanja više molbi Miškoviću da ide u inostranstvu ne bi trebalo dovoditi s tim u vezu.

Sudija je optuženog upozorio da je upotrebio teške kvalifikacije u svom protestu, a Mišković je rekao da da Delta ne može da posluje ako on sedi u Srbiji i tako je onemogućava da sklapa poslove sa svetskim kompanijama.

Na taj način se i on i njegova kompanija potcenjuju, ocenio je Mišković i žučno upitao šta još treba da pruži kao obezbeđenje da bi mogao normalno da radi.

- Pustite me da radim, ovako možete slobodno da me vratite u pritvor. Šta još treba da pružim kao obezbeđenje, ne pada mi na pamet da bežim, izjavio je Mišković, tvrdeći da je spreman da potpiše da će njegova kompanija pripasti državi ako se on ne vrati sa puta.

Dodao je da bi ga i pred njegovim rednicima bilo sramota da pobegne.

Mišković je rekao sudiji da misli i o tome da je poslovanje njegove firme, pogotovo u ovakvoj ekonomskoj krizi, dobro i za budžet Srbije, navodeći da mu je postupanjem države već "zarobljeno" 55 miliona evra.

Vučinić je saopštio da je Mišković podneo i molbu da otputuje u Crnu Goru tokom uskršnjih praznika, o čemu sudsko veće još nije odlučilo.

Pred Specijalnim sudom danas je nastavljeno suđenje Miškoviću i grupi optuženih, među kojima su njegov sin Marko Mišković i vlasnik Nibens korporacije Milo Đurašković, za malverzacije u putarskim preduzećima.

Tužilaštvo tereti okrivljene za nezakonito izlavačenje novca i imovine iz više putarskih preduzeća, čime su im naneli štetu od, kako navodi optužnica, skoro 17 milijardi dinara, kao i utajam poreza budžetu Srbije od oko pola milijarde dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP