Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAKEDNOSKI MEDIJI TVRDE

Mišković nudio mito
makedonskom premijeru!

Autor: Sanja Đorđević - MINA | 20.12.2012 - 22:16:00h | Komentara: 2

Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", nudio je mito od tri miliona evra makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom da bi sačuvao zemljište koje mu je prodala prethodna vlada, objavila je makedonska nacionalna novinska agencija "Mina" pozivajući se na skopski "Dnevnik".

Miroslav Mišković

Pokušao da podmiti makedonskog premijera: Miroslav Mišković | Foto: Saša Maričić

U tekstu objavljenom na sajtu ove agencije se navodi da je sa vladom koju je vodio bivši premijer Makedonije Vlado Bučkovski, Mišković već bio potpisao ugovor za kupovinu državnog zemljišta na lokaciji gde se danas nalazi "Siti mol". Međutim, sa dolaskom Gruevskog na čelo vlade pre pet godina, Miškovićevi poslovni planovi u Makedoniji su propali.

Nikola Gruevski

Izdržao pristiske: Nikola Gruevski | Foto: AP

"Ugovor potpisan sa prethodnom vladom koju je vodila SDSM (Socijaldemokratski savez Makedonije) poništen je zbog nepravilnosti u dokumentaciji i nedostaka investicionog i razvojnog plana. Prema informacijama lista "Dnevnik" iz Skoplja, Mišković je pokušao lično da ubedi Gruevskog da mu se ne oduzme zemljište, ali bez uspeha. Mišković nije želeo da prihvati ne kao odgovor pa je ponudio premijeru Gruevskom mito od tri miliona evra. Premijer Gruevski je novac odbio", navodi "Mina".

Vlado Bučkovski

On je obećao državnu zemlju Miškoviću: Vlado Bučkovski | Foto: AP

Ova agencija dodaje da nakon sastanka ni kabinet premijera niti "Delta holding" nisu otkrili detalje sa tih pregovora, ali da "Dnevnik" ističe da je sa obe strane dobio dokaza da je mito zaista bio ponuđen.


Pet godina kasnije Mišković je uhapšen i tereti se za korupciju i nezakonito sticanje imovine vredne 200 miliona dinara, podseća makedonska novinska agencija.

Miškovićevi advokati na saslušanju

Prvi svedoci koji će sutra biti saslušani u istrazi protiv Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima su Miškovićevi advokati.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Oliver Bunić

Branilac Mila Đuraškovića, advokat Zoran Ateljević, za B92 kaže da je dobio poziv da prisustvuje saslušanju prvog svedoka u toj istrazi sutra u 12.30 u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

"Danas sam obavešten od strane specijalnog Tužilaštva za organizovani kriminal da će se sprovesti dokazne radnje saslušanjem svedoka sutra sa početkom u 12.30 časova," rekao je Ateljević.

"Pozvani svedoci su advokati koji su zastupali pravni subjekat u vlasništvu gospodina Miškovića. Takođe će biti saslušano i lice koje je direktor tog pravnog subjekta, a radi se o preduzeću „Mera invest“. Kao branilac Mila Đuraškovića pristupiću i biti prisutan izvođenju tih dokaza," rekao je za B92 Ateljević.

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković

Vlasnik Nibens korporacije: Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Policija je privela Miroslava i Marka Miškovića i još osam lica u sredu, 12. decembra. Miroslav Mišković je saslušan poslednji, u četvrtak 13. decembra.

Sudija Specijalnog suda odredio je pritvor do 30 dana Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih za malverzacije. Trojica se brane sa slobode.

Tužilac Miljko Radisavljević je za Novi magazin rekao da se osumnjičenima u ovom slučaju na teret stavlja izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi. "Reč o inkriminaciji koju kolokvijalno nazivamo “teška korupcija”, u koju spadaju zloupotrebe kojima je pribavljena imovinska korist od više od 200 miliona dinara,” rekao je Radisavljević.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 21.12.2012 07:36h

    neshvatam shto tako napadate sirotog choveka kada je tako nesebichno troshio nash novac, mislim nije ga zadrzavao za sebe vech ga je i nudio i delio unaokolo, chak preko granica...

  • ksenija Vreme: 23.12.2012 23:00h

    Ko zna sta cemo sve saznati o ovom coveku......

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP