Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLASNIK DELTE SASLUŠAN ZBOG “C MARKETA”

Mišković „pevao“ o Beku i Raduloviću!

Autor: S. Vojinović | 27.02.2013 - 23:31:00h | Komentara: 14

Predstavnici radne grupe MUP-a Srbije u utorak su skoro četiri sata ispitivali Miroslava Miškovića povodom istrage koja se vodi o privatizaciji “C marketa”!

Vlasnik Delte  saslušan zbog  “C marketa”

Vlasnik Delte saslušan zbog “C marketa” | Foto: Reuters

Vlasnik “Delte” je tom prilikom detaljno je objasnio i ulogu Milana Beka i Slobodana Radulovića, za koje se takođe osnovano sumnja da su nizom zloupotreba, daleko ispod cene, akcije “C marketa” kupili za 29 miliona evra, iako je tada njihova vrednost bila procenjena na 325 miliona, saznaje “Alo!”.
Mišković je iskaz dao kao građanin.


Još bez odluke o jemstvu!

Tužilaštvo za organizovani kriminal još se nije izjasnilo na predlog Miškovićevih branilaca da se vlasnik “Delte” pusti iz pritvora uz jemstvo. Mišković, njegov sin Marko i Milo Đurašković zbog malverzacija sa putarskim preduzećima nalaze se u pritvoru od 12. decembra prošle godine. Mišković je nedavno saslušan u svojstvu građanina i zbog privatizacije “Luke Beograd”.

- On je u zgradi Centralnog zatvora, u prisustvu predstavnika Tužilaštva za organizovani kriminal saslušavan više od tri sata. Bio je vidno umoran i neraspoložen, bled, kršio je prste.... Objašnjavao je na koji način je on učestvovao u kupovini akcija i pod kojim uslovima, ali je detaljno objasnio i ulogu njegovih partnera Beka i Radulovića u privatizaciji. Radi dalje istrage ne možemo da otkrivamo šta je konkretno rekao o njima, ali je činjenica da smo od njega dobili neka nova saznanja koja mogu biti od pomoći u daljem postupku - priča naš sagovornik iz policije.

Kupovina „C marketa“ je sprovedena 2005, a kako se godinama kasnije ispostavilo, dogovor o prodaji akcija ovog preduzeća postignut je u kabinetu tadašnjeg premijera Srbije Vojislava Koštunice, i to u prisustvu Danka Đunića, suvlasnika firme „Eki investment“. „C market“ su kupili Mišković i Beko, a sporazum sa njima potpisao je dotadašnji direktor firme Slobodan Radulović, koji je zatim pobegao iz Srbije, i za njim je, kao pripadnikom stečajne mafije, raspisana međunarodna poternica. Mišković i Beko su 75 posto akcija platili 53 miliona dolara.
Poslu je prethodio memorandum o kupovini „C marketa“, jer je vlada koju je predvodio Vojislav Koštunica tada želela da „C market“ ostane u rukama srpskih privrednika. Akteri privatizacije „Luke Beograd“, pored Beka, koji je kupovinu 93 odsto akcija 2005. obavio preko firme „Vorldfin“ iz Luksemburga, jesu i Predrag Bubalo, tadašnji ministar privrede, Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, i Miljko Štimac iz Komisije za hartije od vrednosti.
Poslednji komentari
  • Srle Vreme: 28.02.2013 00:31h

    Svi ovi se pominju i u privatizaciji Arandjelovackog "knjaza Milosa' hapsite to !

  • stojanicrade Vreme: 28.02.2013 01:14h

    Kad tad sve dodje na svoje mesto!!!

  • europljanin Vreme: 28.02.2013 07:08h

    Kada će pevačke sposobnosti Vojislava Koštunice čuti ojađeni građani Srbije.Verujem da on dobro zna da peva mnoge pesme i pesmice.

  • Erdeljan Vreme: 28.02.2013 08:23h

    Tek ce da peva, atek kad krene o politicarima bice kuku leleioGotalthe

  • Mila Vreme: 28.02.2013 08:29h

    kako li su jadni radnici godinama krsili ruke, dok je on uzivao u blagodeti i bogatstvu koji im je ukrao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP