Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA NOVOM GROBLJU SAHRANJENA MAJKA VLASNIKA “DELTE”

Mišković plakao
na majčinom grobu!

Autor: B.M. - M.D. | 01.02.2013 - 19:45:00h | Komentara: 4

Uz izuzetno jake mere bezbednosti, snajperiste koji su motrili na sve što se dešava na Novom Groblju i u njegovoj okolini i jake snage Žandarmerije, juče je u Beogradu sahranjena Verica Mišković, majka Miroslava Miškovića, uhapšenog vlasnika „Delte“.

Misković

Verica Mišković preminula u rodnom selu kod Varvarina

Ispraćaju devedesetjednogodišnje Verice, koja je 30. januara preminula u rodnom selu Bošnjane, prisustvovalo je svega tridesetak ljudi, članova najuže rodbine i prijatelja, među kojima su bili i njen sin Miroslav i unuk Marko, koji se već skoro dva meseca nalaze u pritvoru.

Kako smo saznali, sin Miroslav držao se dobro, ali je u jednom trenutku nad majčinim grobom zaplakao. Odmah nakon sahrane, transportovan je u pritvor.

dd

Pod stražom: Miroslav Mišković | Foto: Nemanja Kostić

Na ukop bake prva je oko 9.30 došla unuka Ivana Mišković Karić u pratnji supruga Gorana, a nedugo za njima i njen brat Marko u tamnoplavom „mercedesu“, uz pratnju zatvorskih čuvara. Ubrzo je na groblje u Ruzveltovoj ulici u policijskom džipu sa tamnim staklima dovezen i Veričin sin Miroslav, koga je do kapele pratilo pet policajaca u civilu.

Ivana Mišković Karić

Došla na sahranu u poodmakloj trudnoći: Jovana Nikolić | Foto: Nemanja Kostić

Nijedan od Miškovića na rukama nije imao lisice. Pomen je održan u kapeli, oko koje je bio rasporođen policijski kordon, dok su snajperisti postavljeni na kapiji groblja. Povorka se potom uputila ka porodičnoj grobnici na parceli 88, a uhapšeni otac i sin ponovo su vozilima sprovedeni do mesta ukopa. Krst je na čelu povorke poneo zet Goran Karić, a za njim su koračali njegova supruga i ćerka Miroslava Miškovića Ivana, zatim Markova verenica Jovana Nikolić, koja je u drugom stanju, Miškovićev otac Đorđe, te Miroslavljeva supruga Ljiljana, Ivana Veselinović, direktorka Luke Beograd i potpredsednica „Delte“, biznismen Branislav Grujić...

dd

Otac i sin bili u zasebnim džipovima | Foto: Nemanja Kostić

Žandarmerija

Nezapamćene mere bezbednosti na sahrani Miškovićeve majke | Foto: Nemanja Kostić

Žandarmerija

Povorka konstantno bila pod budnim okom pripadnika Žandarmerije | Foto: Nemanja Kostić

Verica je sahranjena u crnoj mermernoj porodičnoj grobnici, koju su dan ranije pripremili radnici na Novom groblju. Na ploči za sada nema uklesanih imena, već stoji samo drveni krst, a porodica i prijatelji vencima i cvećem poslali su joj poslednji pozdrav.

Goran Karić

Goran Karić | Foto: Nemanja Kostić

Sa sahrane su među prvima na bočni ulaz izvedeni prvo Marko, a potom i Miroslav Mišković, i sprovedeni su u pritvorsku jedinicu Centralnog zatvora, ponovo uz jake policijske snage. U crnim džipovima groblje su ubrzo napustili i ostali članovi jedne od najmoćnijih srpskih porodica. Buduća snaja Jovana odvezla se automobilom sa dedom Đorđem i budućom svekrvom Ljiljanom.

Ivana Mišković: Držimo se kako moramo!

Vidno potresena i uplakana nakon sahrane bake Verice, Ivana Mišković Karić sama je napustila Novo groblje. Ona nije bila raspoložena da daje izjave novinarima i na pitanje kako sve podnose Miroslav i Marko, samo je kratko poručila: „Kako moraju“.

Goran Karić

Goran Karić nosi krst ka grobu | Foto: Nemanja Kostić

Grob Vere Mišković

Grob Vere Mišković | Foto: Nemanja Kostić

Poslednji komentari
  • čitateljka Vreme: 01.02.2013 11:08h

    I što sahrana nije tamo? E svašta...

  • raki Vreme: 02.02.2013 08:02h

    Koji glup naslov,cuj plakao,pa nije valjda trebao da se smeje,svasta

  • Stojko Vreme: 02.02.2013 09:58h

    Sve i da hocemo, ne mozemo a da se ne osvrnemo na nesto sto boli. Zluradi komentari povodom smrti bilo cije majke, bar ne javno, su sramota naroda kome pripadamo. Postoje sudovi, sudije, ali jedan je Svevisnji, on sudi, ovi dole se igraju. Da je canetu Suboticu umrla majka, da li bismo iz SNS culi ovakve gadosti, ili bismo imali i delegaciju na sahrani. Sramota da bude i DS i DSS, ali i SPS, zasto niko nije dosao na sahranu majke finansijera tih stranaka. Njemu sudite, a zenu ostavite da pociva u miru, zasluzila je, kao i svako ljudsko celjade.

  • risticka Vreme: 02.02.2013 18:34h

    Naravno da je covek zaplakao,pa majka mu je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP