Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Mišković slobodu platio sa samo 1% kapitala "Delte"!

Autor: J. Paunović / A. Dimitrovska | 23.07.2013 - 17:18:00h | Komentara: 4

Miroslav Mišković (68), vlasnik “Delte”, danas prepodne izašao je iz pritvora, u kome je proveo sedam i po meseci zbog optužbi za višemilionske malverzacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća!

Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Marko Rupena

Jemstvo od 12 miliona evra u kešu je juče u podne uplatila njegova kompanija, a srpski biznismen je iz zatvorskog “Hajata” najverovatnije prvo otišao kod unuke Antonine, koja se rodila tokom njegovog boravka iza rešetaka!


Jednom od najbogatijih srpskih biznismena trebala su svega dva dana da dođe do astronomske sume koju je Specijalni sud odredio kao garant da će se po puštanju iz pritvora odazivati sudskim pozivima. Tako je juče u podne na račun depozita Specijalnog suda uplaćeno 12 miliona evra u kešu, u dinarskoj protivrednosti. Najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa!

- Reč je korporacijskom novcu koji je uplaćen u gotovini - rečeno je za „Alo!“ u kompaniji „Delta“. Međutim, zbog administrativne procedure Mišković je i juče ostao u ćeliji. Njegovi advokati su sudu dostavili dokaz da je dat nalog za transfer novca, ali sudu do popodnevnih sati nije stigao dokaz da je novac legao na račun.

Advokat: „Očekivali smo da odmah izađe”

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović izjavio je juče da je odbrana ispunila sve obaveze i da je pitanje za Viši sud zašto je njegov branjenik još u pritvoru.
“Očekivao sam da će u skladu sa zakonom Mišković biti pušten”, rekao je Tomanović i dodao da je sudu dostavljen Miškovićev pasoš, kao i dokaz da je novac uplaćen i legao na račun Višeg suda, uz zahtev da se odmah pusti.


- Sud će sačekati da dobije izvod iz banke da je novac uplaćen na račun suda, nakon čega će preduzeti ostale zakonske radnje - rečeno je „Alo!“ u Specijalnom sudu. Inače, Miškovićevo jemstvo će stajati na računu depozita i biće mu vraćeno po pravosnažnosti presude, ali pod uslovom da ispuni obećanje da neće pobeći.
- Marko i njegova verenica Jovana sa ćerkom Antoninom žive u Miškovićevoj vili, tako da će odmah po izlasku iz pritvora Mišković prvi put videti svoju unuku - kaže izvor „Alo!“.

Inače, Marko Mišković je zajedno sa ocem obuhvaćen optužnicom za mahinacije s putarskim preduzećima i njemu je odlukom suda početkom aprila određen kućni pritvor uz obavezu nošenja elektronske narukvice. Odluka je usledila desetak dana pošto je postao otac. Postupak se vodi protiv još devet osoba, među kojima je i Milo Đurašković, vlasnik “Nibensa” .

Slobodu platio sa jedan odsto kapitala!

Nezvanična procena Miškovićevog bogatstva piše se u milijardama, a ako je suditi na osnovu podataka objavljenih u medijima da je 2011. godine kapital njegove “Delte” procenjen na 1,2 milijarde evra, onda je ta kompanija za svog šefa juče odvojila svega jedan odsto svog bogatstva.
Deo njegove imperije je čak 76 firmi i predstavništava u inostranstvu. Mišković se 2007. godine našao na „Forbsovoj“ listi najbogatijih ljudi sveta sa kapitalom vrednim milijardu dolara. Međutim, na poslednjoj listi Miškovićevog imena nije bilo. Od lične imovine Mišković poseduje vile na Dedinju, u Engleskoj, Los Anđelesu, avion “cesna 650”...

Poslednji komentari
  • marsovac Vreme: 23.07.2013 19:23h

    jel naplatise reket???

  • DSV Vreme: 23.07.2013 21:34h

    Izracunali su da se Misko na povracaju ZARADITI 36% .Kako samo on zna a platice narod!

  • MEKA OKUPACIJA I JEFTINA RADNA SNAGA Vreme: 23.07.2013 22:32h

    Tako je gospodin postao bogat opljackao drzavu i narod.....

  • mozgalica Vreme: 23.07.2013 23:53h

    Sve su to 100% nase pare, a ne Deltine!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP