Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVEDOČIO

Mišković svedočio u istrazi protiv Bubala!

Autor: RTS | 29.11.2013 - 13:36:00h | Komentara: 1

Kupovina "Luke Beograd" bila je u interesu Beograda i Srbije, rekao vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković svedočeći u istrazi protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i njegovih saradnika.


Spreman na  dug proces:  Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Dušan Milenković

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković svedočio je u istrazi protiv bivšeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i njegovih saradnika za privatizaciju "Luke Beograd".

 
Mišković je rekao da je njegova kompanija bila finansijski investitor u preduzeću Milana Beka "Vorldfin" koje je kupilo akcije "Luke Beograd" navodeći da je taj posao bio u interesu i grada i Srbije.
Svedočeći iza zatvorenih vrata u Tužilaštvu za organizovani kriminal Mišković je rekao je kao finansijski investitor postupao ne samo u svom interesu nego i u interesu grada Beograda i Republike Srbije, rekao je Tanjugu Bubalov branilac Zoran Ateljević koji je prisustvovao saslušanju.
Mišković je takođe naveo da je smatrao da je "Luku Beograd" trebalo "podići na viši nivo u svakom smislu i organizacionom, finansijskom i ekonomskom, rekao je Ateljević.
Vlasnik "Delta holdinga" je čak je ocenio da do ovog postupka ne bi ni došlo da investitor nije bio domaći biznismen.
Mišković se na saslušanju zadržao nešto manje od sat vremena. On i njegov sin Marko su u februaru ove godine saslušani u vezi sa privatizacijom "Luke Beograd", u okviru predistražnog postupka u svojstvu građana, dok su boravili u pritvoru tokom istrage o zloupotrebama u putarskim preduzećima.
"Luka Beograd" je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Milan Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.
Mišković i Beko su na početku bili zajedno i u poslu oko "Luke Beograd" i u maloprodajnom lancu "C-market", ali se Mišković povukao kasnije iz "Luke", a Beko iz "C-marketa".
Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u "Luci Beograd", čime je država oštećena za više od 5,7 miliona evra.
Prema najnovijoj odluci Apelacionog suda, pritvor može da mu traje do 8. decembra, nakon čega bi trebalo da bude podignuta optužnica ili da mu se omogući odbrana sa slobode.
Osim Bubala istraga se vodi i protiv direktora i izvršnog direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i Gorana Mrđe, direktora Centra za tržište kapitala Alekseja Misailovića, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca i direktora Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmine Dragutinović.
Istraga se vodi i protiv bivšeg direktora Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslava Drobca i bivšeg finansijskog direktora tog privrednog društva Dušana Kosovca. Oni se terete za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 29.11.2013 21:59h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP