Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE ZAŠTITU

Mišković traži zaštitu međunarodnih institucija

Autor: Kurir | 14.02.2014 - 10:38:00h | Komentara: 0

Jan Forester, pravni zastupnik kompanije "Hemslejd" u vlasništvu Miroslava Miškovića, izjavio je da će pred nadležnim međunarodnim institucijama zatražiti zaštitu svog klijenta.

Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Miloš Perić

Ova Foresterova izjava usledila je nakon jučerašnje odluke Apelacionog suda da se vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću produži zabrana napuštanja Srbije bez odobrenja suda. Naime, Apelacioni sud u Beogradu juče je saopštio da je potvrdio rešenje Višeg suda kojim je Miškoviću produžena zabrana napuštanja boravišta za još tri meseca i produžena mera privremenog oduzimanja pasoša.
- Ovakva odluka predstavlja dodatno opterećenje koje je pravno neprihvatljivo. Ona je u direktnoj suprotnosti s evropskim standardima i narušava ne samo osnovna ljudska prava već nanosi i štetu kompaniji - rekao je Forester.
On je podsetio da je Mišković položio jemstvo u iznosu najvećem u istoriji Srbije i da se odazivao na svaki poziv bilo koje institucije u Srbiji, i dodao da će morati da štiti svog klijenta.
Mišković je 23. januara tražio da mu se trajno vrati pasoš, ali je Specijalni sud za organizovani kriminal odbio taj zahtev, kao i zahtev za ukidanje mere zabrane napuštanja boravišta. Inače, vlasnik "Delta holdinga" ima obavezu javljanja policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, i to svakog prvog radnog dana u mesecu.
Podsetimo, vlasniku "Delta holdinga" sudi se zbog malverzacija u privatizaciji putarskih preduzeća, a odmah pred početak sudskog procesa prošle godine Mišković je angažovao strane posmatrače, koji nemaju procesnu ulogu u postupku. Optužnica tereti Miškovića da je od 2005. do 2010. godine na nezakonit način izvlačio novac iz putarskih preduzeća i da je utajio porez i na taj način izvukao iz putarskih preduzeća 16,95 milijardi dinara, a iz budžeta 472 miliona dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP