Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODAZVAO SE

Mišković u policiji - Istina o Delti! (ANKETA) (VIDEO)

Autor: B.M. | 03.12.2012 - 16:14:00h | Komentara: 8

Vlasnik "Delte" Miroslav Mišković, tačno je u 11 časova stigao ispred zgrade SIV-a crnim BMW-om, a izašao je u 15 časova, čime je završeno saslušanje koje je trajalo tačno 4 sata.

Stigao sa stilom - Miroslav Mišković

Stigao sa stilom, u crnom BMW-u: Miroslav Mišković | Foto: Emil Čonkić

Pri dolasku, Mišković se osmehnuo okupljenim novinarima i, bez reči, produžio na saslušanje, koje se može nastaviti u narednim danima. Na saslušanje je došao sam, bez prisustva advokata. Zanimljivo je da je, pola sata nakon ulaska Miškovića, iz Palate Srbija, izašla predsednica UO Luke Beograd i bivša potpredsednica Delta Holdinga Ivana Veselinović.

Mišković je iz Ministarstva unutrašnjih poslova izašao na zapadni ulaz, gde ga je sačekao crni BMW, koji ga je jutros oko 11 sati dovezao na salušanje. Šta se dešavalo na saslušanju, nismo uspeli saznati od Miškovića, jer on po izlasku nije davao nikakve izjave okupljenim novinarima.

Kako alo.rs saznaje, ispitivanje srpskog biznismena, prema zakonu, ne bi smelo da traje duže od četiri sata, a kako je za danas predviđeno da istražni organi otvore saslušanje učešćem njegovih kompanija u slučaju „Delreal“, ali i postave pitanja o vezama s narko-bosom Darkom Šarićem preko „Nibens grupe“, očekuje se da će Mišković razgovor sa inspektorima Kriminalističke policije nastaviti neki drugi dan.

Lepo raspoložen - Miroslav Mišković

Nasmejan pred inspektore: Miroslav Mišković | Foto: Emil Čonkić

Inspektori MUP-a su, kako saznajemo, Miškovića pitali o radu njegove kompanije „Delreal“ i ulozi Šarića u gradnji naselja Belvil.

- Mišković bi trebalo da odgovori i na pitanja o poslovima njegovog sina Marka i vlasnika „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića sa Šarićima preko Preduzeća za puteve Beograd, koje je kasnije prodato Đuraškoviću. Očekuje se da vlasnik „Delte“ bude ispitivan i u vezi s kupovinom „C marketa“. Zato je gotovo nemoguće da sva objašnjenje iznese u predviđenih četiri sata - kaže izvor „Alo!“ blizak istrazi.

Delta: Čisti smo k'o suza!

Iz „Delta holdinga“ juče je saopšteno da kompanija Miroslava Miškovića „nikada nije radila poslove s državom, sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radila s javnim preduzećima“.
- Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama - kaže se u reagovanju „Delte“ i ističe da svaka kompanija u ovom poslovnom sistemu prolazi kroz procenu i proveru finansijskih pokazatelja i vlasničkih odnosa.
- U skladu sa ovom praksom i poslovnim principom, „Delta Holding“, njegov vlasnik, kao i članovi porodice vlasnika kompanije, apsolutno nikada nisu poslovali sa inkriminisanim osobama - kažu iz Miškovićeve kompanije. Kako su nam rekli u izvorima bliskim „Delti“ korporacija će ubuduće imati aktivniji odnos prema medijima i češće reagovati na informacije u kojima se spominje njihovo poslovanje.

Istražni timovi koje je sastavio potpredsednik vlade zadužen za borbi protiv kriminala i korupcije Aleksandar Vučić su u istrazi pranja novca Darka Šarića došli do dokumentacije koja dokazuje poslovanje ovog narko-bosa i Marka, sina Miroslava Miškovića. Iz nje se vidi da su između Miškovića i Šarića izvršene dve transakcije od tri i dva miliona evra.

Pare su prebačene s računa firme „Great Investments Coorporation“, za koju policija sumnja da posluje pod Miškovićevom kontrolom, na račun Šarićeve kompanije „Financial Angels“ LLC, registrovane u SAD. Dokumentacija o obe transakcije pronađena je nedavno prilikom kontrole u Metals banci. Istragom je takođe utvrđeno je da je Šarić navodno pozajmio Miškoviću pet miliona evra u gotovini i da mu je kasnije taj dug vraćen preko računa.

Marko na Kopaoniku

Marko Mišković

Sportski tip: Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Inače, Marko Mišković, sin prvog čoveka „Delta holdinga“, čije saslušanje je, prema našim saznanjima, u pripremi, proteklih dana je boravio na Kopaoniku, gde je prisustvovao pripremama fudbalera Napretka iz Kruševca. Kako je „Alo!“ juče najavio, Mišković junior bi trebalo da bude saslušan u narednih desetak dana, a policija će ga navodno ispitati pre svega o vezama s Darkom Šarićem.

Selaković: Dosta je Mišković saslušavao, red je na njega!

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković u emisiji "Kažiprst" na B92 rekao je da je ovo Miškoviću bio prvi poziv za saslušanje i dodao da će on verovatno biti pozvan i na neko drugo saslušanje, ako bude bilo potrebe.
Selaković je naveo da "Delreal" nije jedina tema, već da ih ima dosta, kao i da bi bilo zanimljivo da se ispita i slučaj "Nibens grupe".
"Mišković je građanin Srbije koji je 26 i 27 godina pozivao na saslušanje i saslušavao. Ovo je prvi put da neko njega poziva na saslušanje i da će će on biti saslušan", kaže Selaković. Selaković je dodao i da će možda jedna od tema razgovora sa Miškovićem biti i privatizacija "C marketa".

Poslednji komentari
  • velko Vreme: 03.12.2012 10:27h

    Komunistički direktor ŽUPE iz Kruševca postaje pp Vlade Mirka Marjanovića a uvođenjem snkcija Beogradu početkom devedesetih državne pare se prelivaju u "privatnu firmu" DELTA HOLDING da bi se sankcije izbegle. Trebalo je živeti ali i voditi rat. mada pre svega trebalo je omogućiti porodici Milošević i novi oligarsima da ostanu na vlasti. DELTA HOLDING je državni projekt. Kadrovi Saveznog MUP naći će tu uhlebljenje raspadom Jugoslavije na drugim poslovima. rastom finansijske moći Mišković će finansirati i opoziciju. Uobičajeno , razmišljo je o onome posle. Ispitivati poslovanje posle 2000. je nonsens. Međutim, pitam se, nije li njegova najveća mana što je Srbin koji je postao bogat. Ako DELTA ode u stečaj ko će popuniti taj prostor. Neki Bodo Hombah koji je deset puta problematičniji od naših tajkuna.Kao god da okreneš još jednom sečemo granu na kojoj sedimo.

  • boyka Vreme: 03.12.2012 14:23h

    Dragina,Nikezica i kompaniju hapse pa saslusavaju sto je normalno,a njega pozivaju.Cudi me da nisu poslali auto po njega.

  • Janja Vreme: 03.12.2012 20:14h

    U ovoj zemlji ako obican covek ukrade hleb i nesto sa hlebom ide u zatvor. Kad uzmes milione, smejes se i nedodirljiv si. Strahota!!!

  • Gaga Vreme: 03.12.2012 20:16h

    Pretpostavljam da ce posteni deo Srbije i normalni ljudi da se smeju poslednji. A taj osmeh je najsladji.

  • Fatima Vreme: 03.12.2012 20:37h

    Puna podrska Vucicu! Svako ko je ukljucen u bilo koji vid korupcije i kriminala treba da odgovara..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP