Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEUSPELA LICITACIJA

Miškovići 2013. ipak dočekuju u zatvoru!

Autor: E. A. | 29.12.2012 - 08:00:00h | Komentara: 0

Miroslav Mišković ostaje iza rešetaka za novogodišnje praznike iako je nudio čak 49 miliona evra u zamenu za puštanje da se brani sa slobode, saznaje “Alo!” od izvora bliskog istrazi! Kako otkriva naš sagovornik, najbogatiji srpski biznismen je bio spreman da u državni budžet uplati prvo 19, a zatim još 30 miliona evra kao jemstvo da on i njegov sin Marko Mišković mogu da spreme odbranu izvan zatvora.

Mišković neće morati da brine o prazničkoj klopi

Mišković neće morati da brine o prazničkoj klopi

- On je preko svojih advokata pokušavao da ubedi sud da mu uz jemstvo obezbede da se on i njegov sin brane sa slobode. Objašnjavali su da priložen novac ne bi imao veze s “Deltom” ili imovinom te kompanije, već da bi Mišković pozamašnu kauciju obezbedio iz svojih privatnih prihoda. Bila je to prava licitacija pošto su advokati krenuli sa 19, a stigli do skoro 50 miliona evra, što daleko premašuje iznos za koji se tereti Miškovićeva grupa. Možda to najbolje pokazuje koliko je njemu stalo da Novu godinu ne dočeka iza rešetaka - ispričao je naš izvor.


Informacija da je Mišković spreman da plati svoju i slobodu svog sina Marka Miškovića potvrđena nam je nezvanično i u Specijalnom sudu.

- Tačno je da je odbrana Miroslava Miškovića pokazala spremnost da položi jemstvo kako bi on i njegov sin bili pušteni da se brane sa slobode. Čak su naglasili da su spremni da prihvate svotu koju odrede tužilaštvo i sud - kaže za “Alo!” izvor iz suda i dodaje da za tako nešto nema zakonskih uslova.

Marko Mišković

Marko Mišković | Foto: A. Stanković

- O jemstvu može da se govori ako je razlog za određivanje pritvora opasnost od bekstva, a Miškoviću je određen pritvor po svim osnovama, među kojima i ometanje istrage, uticaj na svedoke, uništavanje dokaza... - kaže naš izvor.


Osim Miroslava i Marka Miškovića, u pritvoru su i vlasnik “Nibens grupe” Milo Đurašković i još četvorica osumnjičenih, kojima je produžen pritvor do 30 dana, dok se trojica brane sa slobode. Svi oni su uhapšeni 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

„Poslovanje vlasnika ’Delte’ bilo zakonito!”

U Tužilaštvu za organizovani kriminal juče su ispitana tri svedoka: jedan iz proceniteljskog preduzeća “Konzit” i dvoje iz brokerske kuće “Emisija broker” u istrazi protiv Miroslava Miškovića, vlasnika “Delta holdinga”, njegovog sina Marka, Mila Đuraškovića, vlasnika “Nibens grupe”, i još sedam osumnjičenih za izvlačenje oko 30 miliona evra iz putarskih preduzeća, objavio je “blic onlajn”.

Đuraškovića sprovode u pritvor

Đuraškovića sprovode u pritvor | Foto: A. Dimitrijević

Advokat Krsto Bobot, branilac Mila Đuraškovića, rekao je za ovaj sajt da su ispitani svedoci govorili da je poslovanje bilo zakonito, kao i da nisu doveli u pitanje odbranu njegovog klijenta.


- Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu sa propisima i na način koji je zakonski dozvoljen - rekao je Bobot.


Branilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović, izjavio je da do sada nijedan ispitani svedok nije doveo u pitanje tezu odbrane o pravnoj dozvoljenosti “finansijskog investiranja”.


- Ta logika komandne odgovornosti i zajedničkog zločinačkog poduhvata kada je u pitanju krivično delo zloupotrebe službenog položaja nije primenjiva u krivičnom zakonodavstvu Srbije. Svako mora da odgovara za svoje radnje - rekao je Tomanović novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu.


Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svedoka - pravnih zastupnika iz “Mera investmenta”, preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika “Delta holdinga”.


Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumnjičenih brani sa slobode.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP