Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MORA DA SE ISELI?

Miškoviću država oduzima plac na Novom Beogradu

Autor: Alo.rs | 28.03.2015 - 23:46:00h | Komentara: 2

Država je odlučila da iseli Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga" sa placa na Novom Beogradu gde mu se nalazi upravna zgrada.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Goran Srdanov

Miroslav Mišković je do ovog placa, koji vredi oko 5,4 miliona evra došao posle niza ugovora sa državnim "Geneksom" i nekoliko privatnih firmi, ali nije poznato da li ga je i koliko platio.

Agencija za privatizaciju je početkom februara poništila odluke "Geneksa" na osnovu kojih je obavljeno ulaganje u manju od dve upravne zgrade "Delta holdinga", što znači raskidanje ugovora na osnovu kojih je "Delta" došla do placa od jednog hektara između Centra "Sava", Ulice Milentija Popovića, hotela "Hajat" i nekadašnjeg "Interkontinentala", piše "Kurir".

Sredinom 2013. godine, "Delta" je tražila saglasnost da se upiše kao vlasnik zgrade gde se nalazio "Delta sport", što je manja od dve upravne zgrade.

- Agencija nije tada odgovorila "Geneksu", ali mu je februara ove godine poslala rešenje da raskine ugovore u vezi sa spornim placom. "Geneks" se žalio, ali je žalbu odbacilo Ministarstvo privrede, navodi sagovornik iz "Geneksa" koji je želeo da ostane anoniman.

"Geneks" je u žalbi naveo ključni ugovor iz 2002. godine sa "Delta holdingom", a na osnovu kog je Mišković mogao da se upiše kao vlasnik objekta i sukorisnik zemlje ispod obejkta, proističe iz ugovora potpisanih još 1992. godine, kada za takav ugovor nije bila potrebna saglasnost Agencije.

Poslednji komentari
  • ružica Vreme: 29.03.2015 10:24h

    jel opet ista taktika ove vlasti....samo mrtva slova na papiru,a papir trpi sve....jadan ovaj narod...em nema hleba,em ga hrane samo lažima......preteraše sve granice..nije ovaj narod toliko glup....

  • Pedja Vreme: 29.03.2015 13:06h

    Kao i svaka prethodna vlast ali ovi su mnogo bezobrazniji. " Da vidimo, sta mi treba...hmmm dobar plac...ciji je... aaaa... ima ugovor i sve je po zakonu... ponistavaj ugovor i oduzimaj plac... Jao nama sa ovakvima.... Primer su i komunalci, grad je dao oblascenja koja su protiv ustavna, a ustavni sud cuti... U vecim smo gov** nego sto mozemo da zamislimo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP