Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPECIJALNI SUD

Miškoviću određen
pritvor do 30 dana

Autor: Tanjug | 14.12.2012 - 08:58:00h | Komentara: 62

Specijalni sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok su trojica osumnjičenih pušteni da se brane sa slobode, rekao je Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Miroslav Mišković

Miroslav Mišković provešće u pritvoru do 30 dana! | Foto: Emil Čonkić

Sa slobode će se braniti bivši direktor PZP "Niš" Milutin Gašević bivši akcionar PZP "Niš" Zoran Kaitović i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Marko Mišković

Provešće mesec dana sa ocem: Marko Mišković | Foto: Miloš Cvetković

Tužilaštvo je, nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih deset osumnjičenih, sa vlasnikom "Delta holdinga" na čelu, zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Istraga će biti sprovedena protiv Miroslava Miškovića njegovog sina Marka Miškovića, vlasnika "Nibens grupe" Đuraškovića i još sedmorice njihovih saradnika.

Milo Đurašković

Novu godinu će dočekati u pritvoru: Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

Pored dvojice Miškovića i Đuraškovića, istragom će biti obuhvaćeni i Gašević i Kaitović, bivši direktor PZP "Niš " Zoran Mihailović, predsednik Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejan Jevtić, direktor "Delta brokera" Predrag Filipović, direktor "Šer korporacije" Risto Ristić i procenitelj "Konzita" Rašo Zdravko. Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu od oko 30 miliona evra. Kako je tužilac za organizovani kriminal Radisavljević juče precizirao, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1.2 miliona evra.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • GALIA Vreme: 14.12.2012 09:12h

    Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , posebno gospodin Vučić .Samo tako nastavite.

  • neko Vreme: 14.12.2012 09:20h

    tako mu i treba ,nije imao meru ! TOTALNO SE IZGUBIO MEDJU JAHTAMA , MILIONIMA ,KAMIONIMA ZLATA I PARA ,UZIMAJUCI OD NAJSIROMASNIJIH

  • Nikita Vreme: 14.12.2012 10:42h

    Šta će sad biti? Srbija će stati ili ... Bando ribaj klozet 30 dana da vidiš kako mi živimo

  • Vesna73 Vreme: 14.12.2012 10:58h

    Šta će sad biti? Srbija će stati ili ... Bando ribaj klozet 30 dana da vidiš kako mi živimo

  • Vesna73 Vreme: 14.12.2012 11:00h

    Šta će sad biti? Srbija će stati ili ... Bando ribaj klozet 30 dana da vidiš kako mi živimo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP