Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTVRĐENA MU OPTUŽNICA

Miškoviću produžen pritvor!

Autor: Tanjug | 07.06.2013 - 17:54:00h | Komentara: 2

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu danas je potvrdilo optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovica i vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovica, a produžen im je i pritvor za još 30 dana, saopštio je Viši sud.

Miroslav  Mišković

Ostaje u pritvoru: Miroslav Mišković | Foto: Miloš Perić

Optuženima je pritvor produžen zbog "postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva".
Optužnica je podignuta i protiv još devet osoba zbog finansijskih malverzacija sa preduzećima za puteve, kao i zbog utaje poreza.
Kako je navedeno u saopštenju Višeg suda, optužnica je podignuta i protiv Marka Miškovića, Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša, Predraga Filipovića, Živojina Petrovića i Jadranke Bardić.
Optužnica tereti Miroslava Miškovića, njegovog sina Marka i Mila Đuraškovića, da su kao saizvršioci počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Okrivljeni Ristić, Gašević, Mihailović, Jevtić, Rašo i Filipović terete se za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.
Postoji opravdana sumnje da su okrivljeni Marko Mišković i Milo Đurašković izvršili i po jedno krivično delo poreska utaja, a okrivljeni Miroslav Mišković, Živojin Petrović i Jadranka Bardić po jedno krivično delo poreske utaje u pomaganju.
U saopštenju se navodi da je krivično vanpretresno veće odbilo predlog branilaca okrivljenih Mila Đuraškovića i Miroslava Miškovića da im se pritvor zameni blažom merom, merom zabrane napuštanja stana.
Takođe, odbijen je i predlog odbrane Miroslava Miškovića za određivanje jemstva, saopštio je Viši sud.
Poslednji komentari
  • Miki Vreme: 07.06.2013 18:42h

    Potvrdjena optuznica je ok. Ali zasto produzenje pritvora? Da nas poreske obveznike jos kosta? Gde ce da bezi covek od 70 godina? I kako da bezi ako ima nanogicu? Ovo je klasicno izivljavanje. I sve dok se pravosnazno ne osudi, ovo je kao odmazda... Osudite ga brzo ako imate dokaze, nemojte ga mrcvariti. Napravicete zrtvu od njega... I dobijate negativne poene...

  • Sanja Vreme: 08.06.2013 14:38h

    Nije mi jasno da li je Mišković jedini tajkun koji je radio protiv zakonito,šta je sa mnogim tajkunima koji su ojadili narod i državu.Počinjem da saosećam sa Miškovićima jer tako vlast želi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP