Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVREMENA MERA OBEZBEĐENJA

Miškoviću zabranjena prodaja porodične kuće!

Autor: Tanjug | 17.07.2013 - 17:37:00h | Komentara: 0

Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću pravosnažnom sudskom odlukom zabranjena je prodaja i svako drugo rasploganje porodičnom kućom od 157 kvadratnih metara, kao mera obezbeđenja za eventualnu naknadu štete prema državi, jer je optužen za oštećenje putarskih preduzeća u iznosu od preko 20 miliona evra.

Miroslav  Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Miloš Perić

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je rešenje Specijalnog suda kojim je Miškoviću određena privremena mera obezbeđenja - oduzimanje imovinske koristi do iznosa od 2.277.028.626,51 dinar i 217.064,45 evra, rekla je Tanjugu portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić.


To je učinjeno tako što je Miškoviću zabranjeno otuđenje, opterećenje i svako drugo raspolaganje na porodicnoj stambenoj zgradi u Beogradu, površine 157 kvadratnih metara, pa je naloženo Republickom geodetskom zavodu i registru sudskih zabrana da izvrši upis navedene zabrane, precizirala je Piljić.

Po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud zaključio da postoji opasnost da bi Mišković otuđenjem, opterećenjem i raspolaganjem nepokretnošću mogao osujetiti naplatu novčanog potraživanja, a što bi kasnije u znatnoj meri onemogućilo eventualno oduzimanje imovinske koristi za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena izvršenjem krivičnih dela.

"Zbog ovakve odluke okrivljeni ne trpi štetu, jer se navedena nepokretnost nalazi u njegovom posedu i može je koristiti", navodi se u odluci Apelacionog suda.

Taj sud je takođe potvrdio odluku Specijalnog suda kojom je Miškoviću i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću produžen pritvor za još 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

"Pravilno je prvostepeni sud ocenio da i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na mogućnost da bi se okrivljeni boravkom na slobodi mogli kriti i postati nedostupni sudskim organima i time ometati vođenje krivičnog postupka", zaključio je Apelacioni sud.

Pre desetak dana taj sud je potvrdio je optužnicu protiv Miškovića, njegovog sina Marka, Đuraškovića i još osam njihovih saradnika.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9. maja optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" i ostalih koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Miškovićima i Đuraškoviću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Marko Mišković je u kućnom pritvoru, a ostali se brane sa slobode.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP