Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPLAVE

Mislimo i na ljubimce!

Autor: I. K. | 19.05.2014 - 19:50:00h | Komentara: 0

Uporedo sa spasavanjem ljudskih života iz poplavljenih područja, organizovale su se akcije evakuacije životinja koje su takođe danima bile zarobljene u potopljenim naseljima. Kako nam je ispričala Svetlana Božinović Lalić iz Udruženja “Humanimal”, ove grupe entuzijasta organizovale su se same i samo iz Obrenovca su do sada uspele da spasu najmanje 80 pasa.

šašavo, ali spasava

Hteli smo lepu pokrivalicu | Foto: http://thai-flood-hacks.tumblr.com

 - Oni su sad na sigurnom. Najviše ih je smešteno u prihvatilištu “Draževac”, azilu “Oaza” na Avali a neki su u stanovima volontera. Od 20 koje sam dovezla iz Obrenovca čipovano je šest. Radimo na bazi podataka kako bismo pronašli njihove vlasnike. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nam pomogli da ih bezbedno smestimo i nahranimo - kaže naša sagovornica. Akcija za kućne ljubimce danas će biti organizovana i u Bitef teatru, jer je ovaj datum na repertoaru ovog pozorišta već tradicionalno vezan za igranje humanitarne predstave na koju se može doći s kućnim ljubimcem.

- Usled vanredne situacije predstava se neće igrati, ali će Bitef teatar i udruženje za brigu o životinjama Beograda “Beta” sakupljati humanitarnu pomoć za ugrožene životinje - navodi se u pozivu, uz napomenu da su osim hrane, potrebni povoci, ogrlice, tablete protiv parazita, zaštite od krpelja, antibiotici...
Takođe, svi građani Obrenovca kojima nedostaje hrana, voda ili veterinarska asistencija za životinje mogu da se obrate za pomoć Štabu za veterinu pri Kriznom štabu opštine na dežurni broj telefona 011/361-9022. Na ovaj broj mogu da prijave i lokacije na kojima se nalaze uginule životinje da bi ekipe zoohigijene došle i odnele tela životinja.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP