Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVOJ GOVOR NE SMATRA NEPRIKLADNIM

Mitropolit Amfilohije: U Vladi treba da umre ono što je bolesno!

Autor: Agencije / Politika | 11.05.2013 - 10:04:00h | Komentara: 6

Mitropolit Amfilohije kaže da nema ničeg neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine.

Zabrinut razvojem događaja - Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije | Foto: FoNet

- U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za "Politiku".

On je izjavio da je njegov govor bila “jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje” i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.
- Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu – rekao je Amfilohije.
Mitropolit Amfilohije je rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.
Patrijarh Irinej ogradio se u svoje ime i u ime Crkve od svih izjava i činjenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija Jeftića na jučerašnjem protestu na beogradskom Trgu Republike protiv briselskog sporazuma.
"Mitropolit Amfilohije me je pitao da služi moleban u hramu i ja sam se sa tim saglasio. Sve drugo što je činjeno van hrama je njegova lična stvar i njegov lični istup iza kojih ne stojim ni ja, ni Sinod, ni Crkva", rekao je patrijarh Tanjugu.
Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je izjave vladika SPC kao neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpuno odvojene zadatke.
- Ponekad se zaista zapitam čime je to naš dragi Bog zaslužio da ga ovakvi predstavljaju na zemlji – rekao Dačić, koji je u poseti SAD.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 11.05.2013 11:03h

    Interesuje me sta bi ti Pavle reko na to...

  • Jovan Mitrovic Vreme: 11.05.2013 11:07h

    E moji popovi...pljujete po drzavi koja Vam plaća penziju jer tobože Vi jadni nemate para. Vladike se intezivno bave sexom i razvratom pri tom ne birajući pol sa kojim opšte, popovi Vam ubijaju decu...prizivate smrt za svetovnu vlast, opravdavate ubistvo jednog coveka, oca dvoje dece pre svega pa onda sve ostalo...Dizete velelepne privatne kuće, vozite najbolje i najskuplje automobile i prizivate opet rat. Zar se u tome sastoji "nebeska Srbija" ? Stidite se. Pokajte se. Vase telo ce sigurno u prah a dusa neka ide tamo kako radite. Nije Bog u kućama od drveta i kamena nego je Bog u nama samima. Samo tako nastavite i komunisti će Vam sve to opet jednog dana vratiti. Stidim Vas se !

  • Tanja Vreme: 11.05.2013 13:10h

    PRVO SVOJE DVORIŠTE DA OČISTITE, PA ONDA VIRITE U TUĐE!!! Sram da vas je te odore koju nosite, kuća u kojim živite i kola kojima se vozikate, na NAŠ račun!!!

  • ANA Vreme: 11.05.2013 13:23h

    TAJ "POP" JE DEO SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE KOJU VI "SRBI" PLJUJETE -NEKRSTI I TITOVI PIONIRI- KOJA IMA 70% VLASNISTVA NA KOSMETU. DA JE OVO ARABIJA GLAS SPC BI SE KAO VLASNIKA UVAZAVAO. DA VAM POJSANIM, BACIOJE VLADIKA KLETVU NA SVE KOJI SU POTPISALI PAPIR U BRISELU. STA SE BOJITE KAD U BOGA NE VERUJETE? NECE VAMNISTA BITI....HAHHAAHHA...EVO MENE BAS BRIGA KADA MI NESTO KAZE NEKO KO NIJE MOJE VERE JER JA U NJEGOVE BOGOVE NE VERUJEM...STA STE SE USRALI ? ILI IPAK PODSVESNO ZNATE DA RADITE POGRESNO, A? PRPA, A?

  • stevan Vreme: 11.05.2013 14:41h

    ne vidim da je neko gori od vas komunista tito je stvorio versku komisiju za srpsku crkvu to se desilo kada je on posetio vasington i pravi srbi su ga pljuvali na protestu on se srbima osvetio stime sto je ubacio komuniste u srpsku crkvu i podelio je sve sto se sada desava nece stati dok komunisti ne budu kaznjeni i posteni srbi dok ne shvate da su ih oni do ovoga doveli

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP