Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLAZEĆI MINISTAR SVIRKOM ODUŠEVIO DELEGACIJU „MUBADALE”

Mlađa pevao Arapima na uvce!

Autor: Ivana Kljajić | 03.08.2013 - 20:26:00h | Komentara: 6

Odlazeći ministar Mlađan Dinkić raspametio je menadžere „Mubadale“ iz Emirata, pošto je u noći između četvrtka i petka na jednom poznatom beogradskom splavu, kako saznajemo, iznenada uzeo gitaru u ruke i do tri sata ujutru zabavljao odabrane domaće političare i strane partnere koji su samo nekoliko sati pre toga u Vladi ugovarali ulaganja od skoro milijardu dolara u Srbiju u oblasti informacionih tehnologija.

Bog mi daje, bog mi odnosi: Mlađa svirao „Ružicu“ | Foto: Oliver Bunić

 

Dinkić je do tri ujutru gostima iz najveće kompanije u Emiratima uz gitaru pevao najveće hitove

Jedan od prisutnih gostiju nam je ispričao da se među hitovima kojima je uspeo da razgali strance Dinkiću „potkrala“ i „Miljacka“, pesma koju je na sličnim okupljanjima „patentirao“ baš Ivica Dačić, trenutno najomraženija politička figura u URS-u.

Mlađan Dinkić

„Ko bi rek‘o  čuda da se dese, da rekonstrukcija URS iz Vlade odnese“: Dinkić u akciji| Foto: RAS

Sam Dinkić potvrdio je naša saznanja, ali i negirao da je kontrirao Dačiću „Miljackom“.

Svirka kod Vučića u vinariji!
Prvi put sam Emiraćanima zasvirao kod Vučića u vinariji, početkom januara, kada se rodila ideja za partnerstvo „Etihada“ i „Jata“. Bili su prisutni šeik Muhamed i njegov glavni operativac Al Mazrui, koji je i član „Etihadovog“ borda. Ako je moje muziciranje doprinelo da dobijemo „Etihad“ u Srbiji, valjda će tako biti i kad je „Mubadala“ u pitanju - uz osmeh nam je kazao Dinkić.

- Bio sam u društvu sa generalnim direktorom „Mubadale“, najveće kompanije u Emiratima (koja ima 55 milijardi dolara prometa) i sa njegovim prvim timom koji čine vrhunski stručnjaci iz Abu Dabija, Palestine i Velike Britanije. Čuli su da volim muziku i da sviram gitaru, pa su me zamolili da malo zasviram sa lokalnim bendom na splavu na kojem smo bili... Pošto su mi rekli da vole „Pink Flojd“, odsvirao sam im „Another Brick in the Wall“. Čini mi se da su bili zadovoljni, iako tu pesmu nisam svirao barem 10 godina. Želeo sam da im malo pokažem i domaću scenu, pa sam svirao i hitove „Van Goga“, „Partibrejkersa“, „Pilota“, Bajage, „Azre“, „Filma“, „Riblje čorbe“, Dina Dvornika... - otkrio nam je lider URS-a.

Priču našeg izvora da je odsvirao i „Miljacku“, pesmu koju obično izvodi premijer Dačić, Dinkić je negirao, ali je zagonetno dodao:

- „Miljacku“ nisam pevao, ali jesam „Ružicu“ od „Bijelog dugmeta“.
Uprkos ovom noćnom provodu, ministar finansija juče ujutru je pred novinarima bio veoma svež dok je predstavljao dosadašnje rezultate. Na konferenciji je ipak otkrio koliko ga je Ivica Dačić „ljudski kompletno razočarao“. Dinkić kaže i da nije mogao da veruje da je Dačić toliko sebičan i da vodi računa samo o sebi, a ne o partiji, niti o državi.

- Mi smo u glavi već van Vlade - rekao je Dinkić i najavio da će otići na neplanirani godišnji odmor.

Neće tunjavog naslednika!

Čovek koji čuva državnu kasu ne sme da bude tunjav, mora da ima svoje ja i mora da ume da kaže neću, čak i kada mu premijer traži pare za neku glupost, izjavio je juče Dinkić. On je na pres konferenciji rekao da je planirao da odmah podnese ostavku, ali je na molbu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića odlučio da sačeka do 25. avgusta, kada će na sednici parlamenta svi ministri iz URS-a podneti ostavke. On je naveo i da svom nasledniku na toj poziciji ostavlja solidno popunjenu državnu kasu, u kojoj je na kraju jula bilo oko 784 miliona evra.

Poslednji komentari
  • KIKI LESANDRIC I DINKIC SU MI OGADILI GITARU Vreme: 03.08.2013 21:58h

    Muzicki geniji u ovoj Srbiji ne mogu da dobiju svoje mesto u javnosti a ova dva vasarska muzikanta emituju kao mecke Bozane.

  • da Vreme: 04.08.2013 07:45h

    Boze, boze... Jos i striptiy da je izveo pa bi ih uverio da smo sposobni za sve!

  • dudule Vreme: 04.08.2013 08:24h

    Ček ček malo. Vučić, vinarija???

  • momazver Vreme: 04.08.2013 08:59h

    koliki mu je honorar...baksis..jel prijavio to za porez..

  • ana Vreme: 04.08.2013 10:27h

    bato sad u muzicare pa tamo lagari

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP