Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! SAZNAJE

Mlađan zakočio
rekonstrukciju,
idemo na izbore!

Autor: Milica Dakić | 15.07.2013 - 17:05:00h | Komentara: 11

Aleksandar Vučić poslao je jasnu poruku sa subotnjeg Predsedništva da je Srpska napredna stranka spremna da sprovede opsežnu rekonstrukciju svojih kadrova, ali, po svemu sudeći, za ostale koalicione partnere to je preveliki zalogaj. Dok Ivica Dačić poručuje da SPS neće biti prepreka rekonstrukciji Vlade, Mlađan Dinkić će, kako „Alo!“ saznaje, na predstojećim sednicama Predsedništva i Glavnog odbora doneti odluku da su sva tri ministra URS-a (uključujući i njega samog) radila odlično i da treba da ostanu i u novoj Vladi.

Zbog takvog scenarija, izbori su za sada najrealnija opcija, ali oni svakako neće biti pre proleća i početka pregovora sa EU.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

 Ujedinjeni regioni Srbije u četvrtak će održati sednicu Predsedništva posvećenu rekonstrukciji, dok će sve tada donete odluke morati da potvrdi Glavni odbor, koji je zakazan za nedelju, 21. jul. Kako prenosi naš izvor, Dinkić će na tim sastancima i formalno potvrditi ono što je već neformalno najavljivao da ne da ni sebe, ni Vericu Kalanović, ni Suzanu Grubješić.

Lete direktori koji se vozikaju pod rotacijama!
Na Predsedništvu SNS-a pored analize učinka ministara, pročešljan je i rad direktora javnih preduzeća. Kako saznajemo, Aleksandar Vučić kritikovao je direktore koji su non-stop na službenim putovanjima na koja idu s dva automobila, pod rotacijama, a učinci su im zanemarljivi. Istovremeno, za nešto bolje rezultate pohvaljen je direktor Elektromreža Srbije. 

- Iako je zbog stanja u srpskoj ekonomiji, te zbog visoke stope nezaposlenosti, opšta ocena da bi Dinkić trebalo da snosi konsekvence i bar ponudi svoju ostavku ili deo resora, on o tome i ne razmišlja. Dok je Vučić spreman da se odrekne najmanje tri ministra, čak i Dačić priprema svog potpredsednika Milutina Mrkonjića za smenu, Mlađa ne da nikoga, već će za smenjivanje predložiti jednog do dvojicu državnih sekretara, od petoro koliko ih ima, uz neke sitnije izmene u sistemu izvršne vlasti - navodi naš izvor upućen u koalicione pregovore. 
S druge strane, u Ujedinjenim regionima podvlače da će jedini kriterijum za rekonstrukciju biti rezultati.
- Jedini kriterijum biće realni rezultati, odnosno da li je neko od naših kadrova ispunio očekivanja. Oni koji nisu - biće zamenjeni, ali nećemo žrtvovati nekoga zarad puke forme i analiziraćemo rad svakog našeg čoveka u Vladi - ponovio je juče za „Alo!“ portparol URS-a Marko Selaković.
Sednicu Predsedništva u toku nedelje bi trebalo da održi i Socijalistička partija Srbije. Uoči ovog sastanka, Milutin Mrkonjić juče je poručio da ne gubi nadu da će ostati u Vladi nakon rekonstrukcije, ali da ukoliko do njegovog smenjivanja dođe, planira da se ili penzioniše ili da radi nešto drugo, ne precizirajući o čemu je reč. On je ishvalio i svoje stranačke kolege Ivicu Dačića, Slavicu Đukić Dejanović i Žarka Obradovića, poručivši da su svi napravili dobre karijere i poznati su u partiji, ali i van nje. 
Poslednji komentari
  • is Vreme: 15.07.2013 18:05h

    dinkic je u pravu idemo na izbore siguranje da ce dobiti 4o odsto birackog rela

  • pecarps Vreme: 15.07.2013 18:06h

    covek veruje upobedu srcno mu bilo.

  • Анастасије Вукобрадовић Долц Vreme: 15.07.2013 18:15h

    Ми подржавамо свакога и не дамо да нико никога не дира. Ми смо за свакога и против свакога смо. Ми смо антипротивни према сваком и подржавамо сваког. Нама су сви добри, а сви сам лоши. Тражимо да сви оду, али да ипак остану. Шта би они без нас, ми не можемо без њих. Са њима је тешко, а без њих не можемо.

  • dragan Vreme: 15.07.2013 20:10h

    Prazne price, posebno za bahate direktore javnih preduzeca koje je morao da namiri iako imaju kupljene diplome jer to su mu najbolji radnici na terenu, tj najbolje organizuju ljude za lepeljenje plakata i deljenje letaka, pravi primer je za to Sima direktor zeleznice koji je kao covek nula ali kida za stranku i kako vicepremijer da ga zameni, ko cemu posle odradjivati izbore, zbog tog namirivanja nam je Srbija tu gde jeste.

  • mima Vreme: 15.07.2013 22:08h

    Ministar Dinkic, svojim stavom da ne menja svoje ministre u Vladi pokazuje da je on jedini napravio dobar izbor u URS_u za razliku od ostalih koalicionih partnera. Suzana Grubjesic i ministarka Verica Kalanovic su dobro radile svoj posao, ozbiljne su, bez skandala i vredno su radile u proteklih godinu dana. Zbog cega bi ministar Dinkic morao da ih menja-treba da ih sacuva, sto se ne bi moglo reci ni za SNS a da i ne govorim za SPS. Sama pomisao na ime ministra Mrkonjica je PREVISE. STRASNO!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP