Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SAV GLAS

Mladi muzičari p(r)ozvali Tasovca: Dobrodošli na Nišvil, ministre!

Autor: B.J. | 13.08.2014 - 12:10:00h | Komentara: 2

Niški sastav Jam Station koji je prethodnih meseci promovisao „Nišvil“ uličnim svirkama u velikom broju gradova Srbije, posle nedavnog nastupa ispred Kulturog centra Beograda, iskoristio priliku da se slika sa stalnom scenografijom na svojim svirkama – transparentom „Dobrodošli na Nišvil“.

Prozvali ministra

Prozvali ministra | Foto: Branko Janačković

Suprotno metodi sadašnjeg ministra kulture, a nekadašnjeg dirigenta Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji je svojevremeno osmislio marketišku kampanju BF uz transparent “Hvala što ne dolazite”, muzičari iz grupe su poželeli dobrodošlicu poslanicima Skupštine Srbije i posebno Ministarstvu kulture, čijih predstavnika već godinama nema na „Nišvilu“.

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac | Foto: N. Kostić

Ako je uopšte potrebno neko objašnjenje, članovi benda kažu da je “Dobrodošli na Nišvil” - poruka predstavnicima Ministarstva da konačno dođu na „Nišvil“ i lično se uvere o kakvom je festivalu reč, pa da tek da na osnovu toga donose zaključke o koncepciji, selekciji…

Pala prva klapa filma o Nišvilu
U utorak je pala prva klapa filma o Nišvilu koji snima producentska kuća “ Synopsis”, čije snimanje, po konkursu, podržava Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Pardoks je da je komisija Ministarstva koja je odlučivala o podršci države u oblasti javnog informisanja - podržala snimanje filma o Nišvilu, dok jec komisija za oblast muzičkog stvaralaštva - odbila Nišvil festival!!! B.J.
 
Poslednji komentari
  • Žika Vreme: 13.08.2014 13:04h

    Šta će, pobogu, Nišu džez-festival... Jedini razlog zbog koga se taj festival održava jeste u prepucavanju iskompleksiranih niških intelektualaca sa Beogradom. Tačno je da nije pravedno to što se jedino Beograd i Novi Sad smatraju mestima koja imaju pravo na kulturu, ali stvoren je takav ambijent i taj tužnosmešni "Nišvil" neće ga promeniti. Festival bez koncepta, koji nije stvorio koren ni u Nišu, a kamoli i negde drugde, nema nikakvog razloga da postoji. Isto kao što nema razloga da postoje ni niška pozorišta (lutkarsko!?), simfonijski orkestar, koji takođe nemaju publiku a vrlo su skupi... U Srbiji džez nikada nije bio popularan, i ne treba ga zloupotrebljavati za prepucavanja preko plota. Što se Niša tiče, neka ljudi otamo prvo vaspitaju mladu publiku da zavoli džez, klasičnu muziku i pozorište, ako je to uopšte moguće. Ako nije, ima diskoteka i kafana u izobilju.

  • pajsije Vreme: 13.08.2014 16:40h

    Ej bre ovaj narod je gladan a zemlja siromašna (opljačkana). Dosta tih festivala koji bi svi na budžet i svi u javne servise. E ne može. Polako je počelo tržište da radi. Da je nišvil dobar new bi mu trebala nikakva pomoć isto kao ni pljačkašima iz N. Sada (exit) koji ko zna koliko je zaradio (opljačkao) a još dobio i subvencije. Dok traje kriza smanjite broj raznoraznih išvila. kako guči ne trebaju subvencije?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP