Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR FINANSIJA OD MUZIKE ZARADIO DVE PLATE

Mlađi od tambure
190.000 dinara!

Autor: I. K. - M. D. | 29.01.2013 - 00:01:00h | Komentara: 2

Udarila kriza i kod Mlađana Dinkića! Kako pokazuje najnovija imovinska karta ministra finansija u koju je „Alo!” imao uvid, lider Ujedinjenih regiona Srbije, pored ministarske plate i nadoknade za članstvo u upravnom odboru, inkasirao je prošle godine i 190.367 dinara od autorskih prava.

Krpljenje budžeta  ga sprečilo da smisli  još neki hit: Dinkić

Krpljenje budžeta ga sprečilo da smisli još neki hit: Dinkić | Foto: Goran Srdanov

Iako je reč o četiri prosečne srpske plate, Dinkić je do sada umeo da na svojim notama zaradi i znatno više. Posebno berićetna za Mlađu je bila 2010, kada mu je od „muzičkog dinara“ kapnulo 346.608!


Srpskim funkcionerima za dva dana ističe rok da Agenciji za borbu protiv korupcije dostave izmenjene imovinske karte, a lider regiona pohitao je da ispuni ovu dužnost, pa je svoja primanja prijavio još 7. decembra.

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević | Foto: Petar Marković

Piše novu pesmu za Dženana!

Iako je u politici poznat po čestom menjanju koalicionih partnera, u muzici to nije slučaj! Kako „Alo!” saznaje, Mlađa uveliko priprema materijal za popularnog kralja splavova Dženana Lončarevića, sa kojim ima višegodišnju uspešnu saradnju. Nema sumnje da će i nova pesma biti hit, samo je pitanje kad sve postiže.

- Mlađan Dinkić mesečno prima u Ministarstvu finansija i privrede 107.397,71 dinar, a kao član upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita mesečno 39.693, i to za period obavljanja od 10. oktobra 2012. Pored ovih primanja, on je od „Sokoja“ na ime autorskih prava dobio 190.367 zaključno sa 31. majem prošle godine i do oktobra nije bilo novih uplata - kažu u njegovom ministarstvu.

Dinkić nije želeo da se izjašnjava da li je zadovoljan svojim „muzičkim dinarom”, ali su nam njegovi saradnici rekli da je manjak u tom budžetu posledica više posla u Vladi Srbije.

- Činjenica je da Mlađa sada ima manje vremena za komponovanje, jer je posao koji je preuzeo ogroman i vrlo zahtevan. Ipak, i dalje većinu svog slobodnog vremena posvećuje muzici, koja mu je omiljeni hobi - kažu njegovi saradnici.

Kiki Lesendrić

Kiki Lesandrić | Foto: Aleksandar Stojanović

Inače, prema podacima iz „Sokoja“, Dinkić je njihov član od 2005. godine i u bazi ima čak 38 aktivnih dela. Zanimljivo je da su mu 22 kompozicije prošle godine zaradile pomenutih 190.000! U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri ministar je komponovao za Kikija Lesendrića i Đorđa Davida, sarađivao je sa Bobanom Rajovićem Piromanom, Tijanom Dapčević, Dženanom Lončarevićem, Draganom Kojićem Kebom, a posao i zadovoljstvo svojevremeno je spojio u bendu „Monetarni udar“, u kom je zajedno sa Božidarom Đelićem i Goranom Pitićem prašio krajem devedesetih godina.

Mlađa bio šminker

Svoju muzičku karijeru Mlađan Dinkić počeo je kao pravi šminker! U rokenrol analima ostaće upamćen kao član andergraund benda „Galerija”, s kojim je našminkan i natapiran prašio po gitari! Na snimku iz 1985. godine i dalje se može videti Dinkić kako u transu peva „Ja vidim dalje”. Malo ko je tada pomislio da će doživeti takvu transformaciju, obrisati krejon, uskočiti u stroga odela i krojiti nam budžet.

Poslednji komentari
  • Leka Vreme: 29.01.2013 06:30h

    Ovo što prijavljuje je za džeparac.A koliko od ugovora potpisanih sa Rusima i Arapima.A koliko od konsultantskih usluga.A koliko od Talijana zbog stvaranja povoljnih uslova za "ulaganje".Pa šta mislite da i mi vodimo sklelu na pašu,ako nas već smatrate da sisamo veslo.Taj je pre za Vučića od Mitrovića.

  • Joja Vreme: 29.01.2013 11:17h

    Za nas bi bilo bolje da se drzao gitare.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP