Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRENERI SAMI PLATILI PUT

Mladi sportisti iz Niša i Knjaževca koji su ostali bez prevoza vratili se kućama

Autor: B. Janačković | 02.08.2014 - 21:19:00h | Komentara: 0

Oko 180 mladih sportista iz Niša i Knjaževca, vratili su se večeras iz sportskog kampa u Kavali u Grčkoj, nakon što su treneri i profesori iz svog džepa uplatili novac za zakup autobusa.

mladi sportisti iz Niša

Mladi sportisti iz Niša stigli iz Kavale

Do problema je došlo, kako saznajemo, jer Nišlijka Tanja Jeftić preko koje su klubovi organizovali odlazak u Kavalu, koja je uhapšena juče zbog sumnje da je počinila prevaru “tešku 70.000 evra”, nije uplatila potrebna sredstva turističkoj agenciji iz Niša za zakup autobusa.

mladi sportisti iz Niša

Pred sam polazak, desila se još jedna neprijatnost - jednom broju mladih sportista ukradeni su novac i mobilni telefoni.
-Juče smo od agencije dobili obaveštenje da Tanja nije uplatila novac za naš povratak.Kada smo popodne čuli da je uhapšena Odmah smo se organizovali I dogovorili da mi treneri iz Niša I profesori iz Knjaževca sami platimo autobuse kako bi se deca vratila kući. Sami smo skupili 3.000 evra, koje su članovi naših porodica uplatili agenciji. Ja sam iz svog džepa dao 700 evra, kaže trener RK Mladost iz Niša Milan Đorđević.

mladi sportisti iz Niša

Bojan Đorđević trener RK Mladost iz Niša

On navodi da je posredno, preko gradskog većnika Milana Pešića bio u kontaktu i sa ministrom sporta Vanjom Udovićićem i da je grad Niš ponudio pomoć za povratak, ali da je u tom trenutku problem već bio rešen.

Policija proverava sumnje da su deca u kampu ostala bez jednog obroka, jer osumnjičena Tanja Jaftić nije uplatila celokupna sredstva.
-Imali smo hranu svakoga dana, sva tri obroka i užinu. Samo jednoga dana, za ručak smo dobili salamu i hleb jer je ispao neki problem, ali smo posle dobijali sve kako treba, kaže jedan od učenika.

mladi sportisti iz Niša

Roditelji su za zebnjom na parkingu čekali povratak dece, ali su se opustili kada su videli njihova nasmejana lica. Doček je bio više nego srdačan. Jedni drugima pohrlili su u zagrljaje.
-Bolje da nisu ni išli nego da strepimo ovako kako će da se vrate. Čuli smo od prijatelja da nije uplaćen novac za povratak pa smo proverili u agenciji u Nišu, gde su nam to potvrdili. Posle su nam treneri rekli da su oni platili sami zakup autobusa. Sin nas je SMS-om obavestio da je hrana loša, ali ne znamo detalje dok ne popričamo sa njim, kaže Nišlijka Ana Dinić čiji sin trenira u RK Mladost.

mladi sportisti iz Niša

I Nišlijka Ivana Mladenović navodi da su preko trenera iz Niša dobili informaciju da je došlo do problema i da “deca neće imati šta da jedu”, ali da im je trener koji je bio sa njima u Grčkoj potvrdio da je ipak sve u redu kada su ga pozvali.

mladi sportisti iz Niša

Miodrag Janjić kaže da mu se sin nije žalio za hranu ali da je pred polazak čuo od trenera da je bilo problema sa povratkom.
-Trener mi je poslao poruku da su sami sakupili pare jer žena preko koje su uplaćivali aranžman nije to učinila. Napisao mi je da je javio svojoj supruzi da u agenciju u Nišu odnese novac kako bi dobili autobuse za povratak, dodaje Miodrag Janjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP