Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVAKA IM ČAST!

Mladići vratili Bosancu 115.000 evra!

Autor: Klix.ba | 24.04.2015 - 20:01:00h | Komentara: 1

U vremenu kada smo svakodnevno svedoci nasilja, nepravde, kriminala, smutnje i laži, malobrojni su primeri koji mogu da ulepšaju život.

Evri

Foto: Profimedia

Jedan od takvih svetlih primera prepričao je Srđan, preduzetnik iz Sarajeva koji živi u Nemačkoj. On je u glavnom gradu BiH proveo poslednjih nekoliko sedmica sa namerom da pokrene manji biznis, koji bi otvorio nekoliko radnih mesta.
"Kada sam išao da izvršim uplatu, od silnih telefonskih poziva ljudi sa kojima sam se sastajao, pa i pomalo premoren, zaboravio sam torbu sa svim dokumentima i novcem na krovu svog automobila. Kada sam shvatio da nemam torbu pokušavao sam da se setim gde sam je zaboravio i u tom trenutku mi je zazvonio telefon", priča Srđan.
Pozvao ga je mlađi muškarac koji ga je zamolio da mu potvrdi ime i prezime. Dvojica momaka, Ahmed i Muhamed, našli su Srđanovu torbu na automobilu i u njoj njegovu vizit kartu, lične dokumente i 115.000 evra!
"Kao i većina, a rekao bih kao i svaki čovek, verujem u moralne vrednosti, dobrotu, međusobno poštovanje i nadam se boljem i lepšem svetu za sve nas. Pošteno radim i zarađujem na mestu i u zemlji koja više ceni rad nego što je to slučaj u našoj BiH. Izgubljen i uplašen, krenuo sam da se nađem sa momcima i naišao sam na dvojicu nasmejanih momaka, koji su mi rekli samo jedan komentar nakon mojih beskrajnih zahvaljivanja: 'Tuđe je tuđe'", kaže Srđan.
Dodaje kako je insistirao da ih nagradi, na šta oni nisu pristali, ali on je svakako to učinio.
"Učinio sam to najviše iz razloga što je to u ovom vremenu beznađa i krize herojski čin. U najmanjem mi je interesu da ovaj slučaj postane javan, ali bih se osetio kukavicom i nepravednim prema toj dvojici heroja, da ovo ne obznanim", zaključio je Srđan.
Poslednji komentari
  • nislija Vreme: 25.04.2015 09:05h

    Kako bre bosanac,sumadinac,pa srbi nisu bosanci,jer bosanci ne postoje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP