Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROCES NASTAVLJEN

Mladiću pozlilo tokom suđenja!

Autor: Fonet | 21.11.2012 - 15:43:00h | Komentara: 0

Komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću danas je ponovo pozlilo tokom suđenja, a posle brzog pregleda utvrđeno je da može da nastavi da prati proces, javlja Radio Slobodna Evropa.

Optuženi je osetio probleme tokom iskaza irskog potpukovnika Džona Hamila, koji je kao svedok tužilaštva i bivši vojni posmatrač UN, opisivao napade na sarajevske civile i nalaze istrage minobacačkog napada na pijacu Markale, 5. februara 1994.godine, kada je, prema optužnici, ubijeno 66, a ranjeno preko 140 ljudi.

Ratko Mladić

Ratko Mladić | Foto: Reuters

 Hamil, koji je već svedočio na suđenju komandantu Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS Stanislavu Galiću i ratnom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, je potvrdio istinitost mnogih izveštaja promatrača UN o snajperskom delovanju, kao i korišćenju nekonvencionalnog artiljerijskog oružja za napade na sarajevske civile. On je rekao da je 21. jula 1993.godine u samo 12 sati palo 3.770 granata na grad.

"Te granate je ispalila artiljerija Sarajevsko-romanijskog korpusa koja je bila stacionirana na području severno od Vogošće i Radove, znači severno od grada Sarajeva", opisao je svedok nalaze.
Tokom unakrsnog ispitivanja, Mladićeva obrana je pokušala osporiti nalaze istrage Markala i ostalih opisanih incidenata, navodeći neke druge nalaze pripadnika UN, koji nisu službeno potvrđeni, a koji navodno pobuđuju sumnje – kako su smrtonosni projektili mogli doći i s jedne i s druge strane linije sarajevskog fronta.
To je kao mogućnost Hamil odbacio, navodeći da za to nisu pronađeni dokazi. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP