Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OVO JE NAJALAVIJI DRŽAVNI SLUŽBENIK U SRBIJI!

Mlađin „udarnik”isplatio sebi milionče za prekovremeni rad!

Autor: Ivan Ninić | 18.03.2013 - 21:38:00h | Komentara: 36

Nenad Stavretović, direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, sam je sebi komotno isplatio 1.169.382,99 dinara bruto, odnosno 819.737,48 dinara neto za „prijavljenih“ 1.326 sati prekovremenog rada! Ovo je samo jedan detalj do kog je došao antikorupcijski tim Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, istražujući korupciju, sukob interesa i nepotizam u Zavodu za zaštitu prirode Srbije, na čijem čelu se od 2008. godine nalazi Stavretović, inače kadar Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i blizak prijatelj ministra Mlađana Dinkića, saznaje „Alo!“.

as

Zadovoljan učinkom: Nenad Stavretović

 Naš izvor, koji je imao uvid u rad antikorupcijskog tima, otkriva da nije bilo moguće utvrditi koje to vanredne okolnosti su godinama primoravale direktora Zavoda da navodno radi prekovremeno.

Službeni automobil ne vozi kući posle pitanja Alo!
Službeni automobil „škoda superb“ Zavoda za zaštitu prirode nakon radnog vremena i vikendima uglavnom je bilo moguće videti na prakingu Šumarskog fakulteta, u čijoj blizini stanuje direktor Nenad Stavretović, tvrdi naš izvor. Međutim, nakon što mu je „Alo!“ postavio pitanje u vezi sa korišćenjem službenog automobila, već narednog dana Stavretović je naprasno prestao da odvozi vozilo kući posle radnog vremena.

- Stavretović je na funkciju direktora postavljen 28. avgusta 2008. godine, a ideja o prekovremenim satima javila mu se već u septembru. Od tada pa sve do jula prošle godine naplatio je 1.326 sati navodnog prekovremenog rada. Naplatio bi on još da je smelo da se piše više od 40 prekovremenih sati nedeljno. Na primer, u julu prošle godine sebi je isplatio 30.598 dinara neto za navodnih 36 sati prekovremenog rada i tako pojačao svoju platu, koja iznosi 125.000 dinara - kaže izvor „Alo!“ i dodaje da je potpise na fiktivne sate direktora stavljala njegova pomoćnica, koju je prethodno zaposlio u Zavodu.
Izvor „Alo!” tvrdi da je Stavretović za vreme svog mandata „uspeo da više od 300 dana provede na službenom putu u zemlji i inostranstvu“. Kako saznajemo, antikorupcijski tim, sa savetnikom ministarke energetike Ljubišom Milanovićem na čelu, češljao je i dokumentaciju o zapošljavanju i fiktivnom angažovanju u Zavodu za zaštitu prirode. Naš izvor tvrdi da je direktor Zavoda čak sa samim sobom potpisao honorarni ugovor (?!), ali da su honorari u toj instituciji nesebično deljeni i sestrama, ženama, kumovima i ostaloj rodbini rukovodstva.

Optimističan:  Mlađan Dinkić

Prijatelj: Mlađan Dinkić | Foto: FoNet

 Komentar Nenada Stavretovića na ove navode danima ne uspevamo da dobijemo, iako smo mu uredno dostavili pitanja. U PR službi Zavoda za zaštitu prirode rečeno nam je da bez odobrenja direktora ne mogu da nam dostave odgovore.

Poslednji komentari
  • G17,URS Vreme: 18.03.2013 21:53h

    Strucnost ispred politike!!!!

  • Milica Carica Vreme: 18.03.2013 22:10h

    Sta moze drugo da uradi kum od lopurde,pa naravno mora i sam da bude lopurda

  • JANA Vreme: 18.03.2013 22:30h

    udranik = lopo

  • mirko Vreme: 18.03.2013 22:41h

    G 17 je najvece politicko zlo u Srbiji od 2000 godine. Niti manje stranke, niti veceg zla!!! Od 2000 su stalno u vlasti sluzili su Djindjicu, Kostunici, Tadicu, sada Vucicu. Spremni su da sluze bilo kome, samo da kradu, toboz strucnjaci. Ocekujemo od Vucica da hitno pokrene aferu Nacionalna stedionica ciji je glavni akter ministar Dinkic, inace ce stvarno ispasti da je Miskovic zrtveni jarac, a da je Dinkic i njegovi ljudi, kao ovaj sto se nakrao para za prekovremeni rad, postedjeni krivice. Ovog lika treba podhitno uhapsiti da odgovara za kradju drzavnih para, alo treba da istraje na ovom slucaju i da pise o tome svaki dan do njegovoh hapsenja, treba o ovom da pitate i Zoranu Mihailovic, kada ce ovaj Dinkicev parajlija da odgovara!!!

  • ja sam ja Vreme: 18.03.2013 22:51h

    lepi zubi koliko kostaju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP