Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ ĆE SE PREGOVARATI

MMF o aranžmanu sa Srbijom krajem februara

Autor: Tanjug | 21.01.2015 - 13:28:00h | Komentara: 0

Srbija i Medjunarodni monetarni fond (MMF) će narednog meseca finalizovati detalje aranžmana iz predostrožnosti, a sporazum bi trebalo da bude odobren 23. februara, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović u Beču, prenela je agencija Blumberg.

MMF

MMF | Foto: AP

- Vlada premijera Aleksandra Vučića je u novembru postigla dogovor sa MMF-om, a napredak vladinih napora u skladu sa tim dogovorom prati se od 1. januara ove godine - rekao je Vujović.
Ministar je kazao da MMF privodi kraju rad na paketu mera, a da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana ili kroz nedelju-dve, finalizovati memorandum o ekonomskim i finansijskim merama.
Podsetio je da će to biti aranžman iz predostrožnosti, kao i da je plan da se paket mera 1. februara dostavi Odboru MMF-a.

Kancelarija MMF-a u Beogradu potvrdila je ranije danas Tanjugu da je sednica Borda direktora te međunarodne finansijske institucije, na kojoj će biti odlučivano o sklapanju aranžmana sa Srbijom, planirana je za 23. februar.
Srbija i MMF su 20. novembra u Beogradu postigli dogovor o sklapanju trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra.

Šefica misije MMF za Srbiju Zuzana Murgasova je tom prilikom izjavila da ekonomski program koji bi vlada sprovela u dogovoru sa MMF-om, ima za cilj da stvori uslove za makroekonomsku stabilizaciju, održiv rast i nova radna mesta u srednjoročnom periodu.
Inače, Vujović je ranije kazao da je program reformi koje su dogovrene sa MMF-om težak, ali da daje osnove za otvaranje novih radnih mesta i investicije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP